מנהלי קהילה
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין
מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום.
ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה.
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין
בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי.
פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם.
פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין
בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית.
תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה.
עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות.
כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.
מובילי קהילה
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
רופאה מסויימת או רופא אחר
25/05/10 0:03
1 תגובות
===================================
אני בעל משפחה לא צעיר, עם CFS שאובחנה ע"י פנימאי רגיל לאחר וירוס EBV.
אני צריך רופא שיגלה הבנה למצב הקשה שמפורט להלן, וסביר שיכתוב שיש לתת לי אחוזים על CFS ו/או פיברומיאלגיה ו/או על אנקילוזינג ספונדיליטיס . רצוי דרך קופ"ח מכבי אבל אני יודע שזה צריך להיות רק באופן פרטי, ולכן רצוי שזה יהיה מנהל מחלקה או סגן מנהל יחידה בבי"ח(כדי לקבל החזר).
לחילופין אני מחפש ראומטולוג שיכול להחזיר אותי לתפקוד וליכולת עב'.
1.האם את/ה מכירה רופא כזה, עם רצון טוב, רצוי במרכז, ומה טלפונו?
2. האם את/ה מכיר/ה את פרופ' אורי אלקיים? האם היא כזאת? והאם פרופ' בוסקילה הוא כזה?
פרטים על מצבי:
כאמור לעיל,פנימאי רגיל איבחן CFS .
הגב כפוף מאוד, אך אני לא נראה גיבן, הכיפוף גורם לי לבעיות בדיסקים ובשרירים ,גם כי אני קורס קדימה מהחולשה.
עמוד השדרה לא מחובר חזק מספיק לצלעות, וכל הזמן יוצא, ועלי להכניס אותו ע"י לחיצות כירופרקטוריות. כל המצב מונע ממני לעבוד. אורתופד גב שמבין אמר לי שאין סעיף נכות ניכר למצבי, כך שאני+5 בני משפחתי בבעיה כלכלית.
יש לי בריחת סידן(אוסטיאופורוזיס) חריפה בעמוד השדרה.
יש לי את הגן שגורם לדלקת רקמות החיבור(=בכטרב = אנקילוזינג ספונדיליטיס), אך אף ראומטולוג לא רוצה לאשר שיש לי את המחלה, חלקם רוצים שאעשה CT מסוכן לשם כך ואינני מסכים.
ראומטולוג כתב שיש לי פיברומיאלגיה, ושיש לתת לי אחוזים על זה ועל בעיות נפשיות. אינני יכול להשתמש במכתבו, כי פסיכיאטרים ופסיכולוג לא מוצאים אצלי משהו שיזכה אותי באחוזים.
בתודה מראש
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
אנה רייזמן
לסובל שלום
1. אני אישית לא מכירה את הרופאים שהזכרת אבל אולי אחד הגולשים מכיר ויוכל לעזור
2. קשה להבין מהמידע שאתה כותב במה בדיוק אתה זקוק לעזרה: מציאת רופא שיעזור לך מבחינת אחוזי נכות או שכרגע יש בעיה רפואית שאת מתקשה להתמודד עימה.
אשמח לעזור אם תחדד מעט את השאלה
ערב טוב,
אנה