מנהלי קהילה

שיעול טורדני
שלום שמי עדינה הייקרין חולת c o p d עים איפיזמה
שאלתי אני משתעלת כבר שלושה חודשים עים הפסקות קצרות ושוב השעול חוזר
הייתי אצל אף אוזן גרון שלא מצא כלום עשיתי מישטח גרון היית אצל רופא ריאות
ששלח אותי לצילום ריאות ללא מימצאחוץ ממחלתי
קיבלתי טיפות קודאין ללילה כי השיעול תוקף אותי יותר בלילה ממש בלתי ניסבל
הטיפות לא עזרו קיבלתי טיפות לאף כדי שהגרון לא יהיה יבש לא עוזר
היתה לי מנוחה של שבוע והכל חזר לקדמותו הגרון שורף לי וכואב
הייתי אצל רופא משפחה שבדק לי שוב את הגרון ונתן לי אנטיביוטיקה לשבוע
השיעול ממשיך לחגוג אצלי יש לי כאבי גרון ואני לא יודעת מה זה לישון טוב
ואבודת עיצות לאחר כניסה באינטרנט לאתר שיעול אני חושבת שיש לי ריפלוקס
מה דעתך קוקטור ולאיזה רופא לגשת ברצוני לומר לךעוד שאני נימצאת בגרמניה
מודה לך מראש עדינה הייקרין
ד"ר זיו פז
שלום עדינה
מה שלומך?
שיעול כרוני (כך מוגדר שיעול הנמשך מעל שלושה חודשים) יכול להיות על רקע מספר סיבות,כשהשכיחות שבהן: אי ספיקת לב, רפלוקס, מחלת ריאות ראשונית.
בהקשר של מחלתך הבסיסית הייתי בעיקר ממקד את ההתייחסות למחלת הריאות הבסיסית. יש המחלקים את מחלת ה COPD לשני סוגים בסיסיים: ברונכיטיס כרונית ואמפיזמה, לרוב זו חלוקה שרירותית אך יש חפיפה רבה בין שתי הישויות הקליניות. המאפיין המרכזי של ברונכיטיס כרונית זה שיעול ממושך יצרני הנמשך לפחות שלושה חודשים בשנה למשך שנתיים, זו בהחלט אפשרות בהתחשב במחלת הרקע, לרוב לא יראה שינוי משמעותי בבדיקות הבסיס אלא הופעת תסמינים כשיעול ולעיתים החמרה נוספת בקוצר נשימה. כמו כן שיעול יכול לציין התקף של המחלה הבסיסית לא כל ההתקפים הם חדים לעיתים הם מתפתחים לאורך זמן ובמקרה זה טיפול פומי בסטרואידים יכול להוציא אותך מההתקף הממושך.
לגבי מרכיב של אי ספיקת לב לא ידוע לי ההיסטוריה הקרדיאלית או עברך אך לא מן הנמנע עאם היית חשופה לעישון כבד שיש פדיעה בלב, בדיקת אקו לתפקוד הלב יכולה לסייע לקבל החלטה בכיוון זה. ולבסוף רפלוקס, מאוד שכיח עד 30% מהאוכלוסייה סובלים מרפלוקס ויש שאומרים שהמספרים אף גבוהים יותר. האם את סובלת מצרבות, המוחמורות בשכיבה או לאחר ארוחה? האם את מריירת? בכל מקרה הטיפול פשוט אך בגילך במיוחד בהתחשב בהסיטוריה של עישון מומלץ לבצע גסטרוסקופיה (הכנסת סיב אופטי דרך הוושט לסקירה של הוושט, מעבר וושט קיבה וקיבה) ורק לאחר מכן להתחיל את הטיפול התרופתי , לרוב ב"לוסק".
יתכן וכל הגורמים האלה חוברים יחדיו וגורמים לשיעול, לרוב לצערנו למטופלים יש גם כינים וגם פשפשים.
אם כן לאיזה רופא לגשת,
לצורך השלמת הבירור המלא:
קרדיולוג- אקו לב.
רופא ריאות- תפקודי ריאות חוזרים ולשקול התחלת טיפול פומי בסטרואידים.
גסטרואנטרולוג- גסטרוסקופיה והתחלת טיפול במעכבי הפרשת חומצה.
אגב, הכאבים בגרון נראים כמשנית לשיעול המיוחד בעובדה ש/מדובר בשיעול של שלושה חודשים. אני לא מכיר מחלה נגיפית או חיידקית פרט לשעלת אולי שיכולה להימשך זמן כל כך ממושך, זה מנראה יותר כרוני.
רפואה שלמה
ד"ר זיו פז
יפהל
לי יש שיעול טורדני בהתקפים כבר מספר שנים. לפני כ-8ש' נמצאה בבדיקה דלקת בושט והיא טופלה בהצלחה. בדיקת גסטדו סקופיה גילתה ושט בריאה. בנוסף אני מתהלכת כבר שנים רבות עם תחושה של משהו מפריע בלוע. עברתי בדיקות שונות אצל רופאי א.א.ג., פה ןלסת, שינים, אנדוקרינולוגיה, אלרגולוגיה ואולי עוד ולא נמצא ממצא פתלוגי. לפני מספר חדשים בקרתי אצל רופא ריאות ובבדיקת נשיפה נמצא copd גבולי. טפול של 2חד' במשאף [סטרואידים} לא השפיע במאומה. עלי לציין שבגלל קשיי שינה לקחתי ציפרמיל 10 מג ליום במשך למעלה משנה.
BENO1952
אני אשאל אותך, האם השיעול מתחיל [בעיקר] כשאת נכנסת למיטה וישנה על צד שמאל?
האם כשאת נכנסת למיטה ומתחילה את השינה על צד ימין,,יש הרבה פחות שיעולים?
האם יש לך הרגשת מחנק בגרון כשאת מתעוררת ?
האם את צריכה לגשת למקלחת להוציא ליחה?
האם יש לך "גרפסים"
אם התשובות חיוביות,,אזי כנראה יש לך "שריר שוער רופס"..[זה "הפתח" שהמזון עובר מן הוושט לקיבה.-הוושט יכול להיות בריא ללא קשר לתופעה]
זה פתח חד כיווני.!!
מזון נכנס לקיבה,השוער נסגר ולא מאפשר לגזים ,חומציות,מזון לחזור מן הקיבה לוושט.
בדרך כלל כששריר הפתח רופס כשאת נכנסת למיטה ,במיוחד על צד שמאל [בגלל המבנה האנטומי שלנו], זה דומה לבקבוק ללא פקק שמטים אותו למצב מאוזן,,
חלק מהגזים "שבורחים מן הפתח" גורמים לדחיפה אט אט של מה שיש בוושט כלפי מעלה,,מגיע לאזור קנה הנשימה,,מייצר גירוי שגורם לשיעול וכמובן להפרעה בשינה.[המוח מקיץ אותך כי קיימת הפרעה בכניסת האויר לריאות],אני מניח שאת ישנה מעט מאד,או שינה לא רציפה של מספר שעות.!!
אם אין לך "בקע סרעפתי" גדול או מציק מאד,שמלווה בכאבים,,אזי הפתרונות שהרפואה בישראל מציאה זה כדורים כפי שד"ר זיו ציין להפחתה של חומציות בקיבה.
תנסי לבדוק את הנושא הזה במקום לקחת ציפרמיל,,
תעלי שוב את הנושא לפני רופא/ה גאסטרו [אני מקווה שלא תקבלי חיוך מזלזל שאומר "מה את מבינה ברפואה"??]
אם כל מה שכתבתי לא רלוונטי
כל טוב לך,
דר-ניסים-אריש
יפהל שלום.
הסיבה השכיחה ביתר לשיעול כרוני כאשר צלום חזה תקין ואינך נוטלת תרופה העלולה לגרום לשיעול (בדרך כלל תרופה ללחץ דם ).
היא" דלקת" בדרכי האוויר העליונות המגרות את רפלקס השיעול. את יכולה לקרוא על זה באינטרנט תחת השם upper airway cough syn. סיבה זו היא כל כך שכיחה עד שההמלצה היא להתחיל טיפול אמפירי . אין בדיקה ודאית המאשרת או שוללת את התסמונת. הבעיה העיקרית שהתגובה לטיפו להינה איטית ודורשת "משמעת טיפולית" כל שחלק מהמטופלים נוטשים את הטיפול בטוענה שאינו עוזר להם.
אני מציע שתפני לרופא ראות שוב ותשאלי אותו על אפשרות זו.
בהצלחה.