מנהלי קהילה

ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.
מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים,
כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף!
לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזההשתלת לבלב סכרת סוג 2
השתלת לבלב סכרת סוג 2
12/10/09 12:13
1 תגובות
צהרים טובים,
כאשר ביררנו לגבי השתלת לבלב יחד עם השתלת כליה ישר אמרו לנו "א"א בסכרת סוג 2".
אנשים בדיאליזה אמרו לי שהמניעה היא מניעה חוקית ולא מניעה רפואית.
האם יש אמת בדבר?
מדוע שתהיה מניעה חוקית? למה סכרת נעורים כן וסכרת סוג 2 לא?!
תודה
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
ד"ר נעמי לוין יינה
לרוקי שלום
בסכרת סוג 1 קיימת בעיה בסיסית שאין הפרשת אינסולין מהלבלב, ולכן השתלה של לבלב תקין, תפתור את הבעיה, מאחר והלבלב המושתל יפריש את האינסולין, שיאזן את ערכי הסוכר בדם.
בסכרת מסוג 2, עיקר הבעיה הינה תנגודת של הגוף לאינסולין. במשך זמן מה הלבלב של חולים עם סכרת מסוג 2 דווקא מפריש כמויות גדולות מאד (עוד יותר מהתקין) של אינסולין, בנסיון לאזן ולהתגבר על ערכי הסוכר הגבוהים, אולם בשל התנגודת של התאים השונים לפעולת האינסולין, ערכי הסוכר נותרים גבוהים. בדרך כלל רק אחרי שנים רבות של סכרת , בשל ה"מאמץ הרב" של הלבלב במשך השנים, הלבלב כושל ובסופו של דבר אינו מפריש יותר אינסולין, ואז החולה זקוק לטיפול באינסולין מבחוץ. אולם, הבעיה הבסיסית נותרת, והיא התנגודת לאינסולין. לכן, גם אם ישתילו לבלב תקין שיודע להפריש אינסולין, עדיין תאי הגוף ברקמות השונות מתנגדים לאינסולין. מסיבה זו, לא מקובל להשתיל לבלב לחולים עם סכרת מסוג 2.