מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםתופעות לוואי חיוביות עקב מעבר לתזונה בריאה

תופעות לוואי חיוביות עקב מעבר לתזונה בריאה

התרגלתי לאכול בריא, וכשאכלתי ארוחה לא בריאה ישר הגוף הגיב באנטי. הבנתי שבשר בקר מסוג של קבבים והמבורגרים כבר לא בשבילי...

17/07/11 15:05
3508 צפיות
 שלום לכם אני עושה שינויים בהדרגה באורח חיים ובתזונה בשביל לחזק את הגוף עוד ועוד. שמתי לב לתופעה מעניינת מאוד. אחרי שמתרגלים לאכול הרוב בריא, ברגע שאני אכולת משהו שהוא לא בריא הגוף מגיב ממש ב"כעס" על כך ומסרב לעכל את האוכל הלא בריא כמו פעם. לדוגמה אתמול הייתי בפיקניק ועשינו על האש אכלתי כל מני בשרים ואני יודעת שהרוב שם בכלל לא בריא, אבל אמרתי לעצמי, פעם ב, זה לא נורא כבר המון זמן לא אכלתי בקר, קבבים, נקניקיות, המבורגרים וכו' כשחזרתי הביתה נעשתי עייפה, ישבתי לראותץ טלויזיה והרגשתי שגם את זה אני לא מסוגלת לעשות מרוב עייפות ושתבינו ישנתי מספיק, זה בגלל האוכל והלכתי לישון. כעבור שעתיים אני מתעוררת עם הרגשה ממש רעה, עדיין עייפה ואני ממש יכולתי להרגיש את כל הרעלים בתוך הגוף, הסתכלתי על עצמי במראה והפנים קצת התנפחו ואפילו הסוכר עלה מ89 ל160 פשוט הזוי.מיד שתיתי שקית של אקסל ועוד מנה של זריי כדי לנקות את הגוףוהחלטתי שיותר אני לא אוכל בשר מהסוג הזה! מה שמעניין הוא שמלפני תקופה לא כל כך רחוקה יכולת לאכול את הדברים האלו כמה פעמים בשבוע אפילו ולא הרגשתי שום בעיה. מסתבר כשהגוף מתרגל לדברים טובים, הוא כבר לא מוכן להתמודד עם אוכל מסוג ב' או מסוג ג', אם אפשר לקרוא ככה לאוכל  אני מניחה שאתם רוצים לדעת אילו שינויים עשיתי בתזונה נעלם לי החשק לאכול ממתקים וחטיפים והשינוי האחרון המשמעותי הוא שהחלפתי את המוצרי חלב הרגילים בחלב עזים. החלטתי שאני לא צריכה את כל ההורמונים שיש בחלב פרה בתוך הגוף שלי. אני אוכלת עדשים וכוסמת במקום פסטה ותפוח אדמה. ויש עוד כמה שלא נפרט עליהם כרגע. האם גם אתם חוויתם משהו דומה? מה אתם שיניתם לאחרונה באורח החיים שלכםמזמינה אותך לבקר באתר שלי, כאן תוכלו למצוא כתבות, מידע ושיטות לאיזון טוב יותר ולחיים בריאים יותרשיהיה שבוע נפלא סבטה אשכנזי

תגובות

מינרבה1
17/07/11 16:23

כמה זה עולה ? ZRII

מי משווק ?

נשמע .....

גם אני מרגישה כמוך... אחרי שויתרתי על חלב ומוצריו ועל בשר והסוכר שלי התאזן, כבר לא בא לי לאכול לא נכון.
אני לא מתאפקת אני באמת לא רוצה...

מינרבה1
17/07/11 20:23

מצטערת, חזרתי (פחות או יותר) למוצרי חלב.

היתה תק' שהקפדתי לאכול מוצרים מחלב עזים, אסל ויתרתי גם על זה.

חשוב לי יותר שהמוצרים יהיו דלי מלח.

בימים חמים אלה, מאוד בא לי על גלידה, אבטיח וכד', כל מה שאסור.


מטי
18/07/11 17:50

תופעות לוואי חיוביות הן מה שמחזיק אותי שפוי. התחלתי לאכול בדיוק את מה שנתנה לי הדיאטנית, שזה שינוי דרסטי וקיצוני ביותר לעומת קודם. מבקבוק-שניים של קוקה קולה ביום לאפס. מג'אנק פוד ומאכלים עתירי שמן לדגנים מלאים וסלטים.

מרגישים את ההבדל מיד. אתה מתחיל להתעייף בחצות ולישון שבע שעות מלאות של שינה עמוקה ומרעננת. אין יותר התקפי מרץ משתיית קולה בשעה שלוש לפנות בוקר. אתה מוריד במשקל כמו מטורף, שזה אומר מזיעים פחות, הולכים בצעדים מהירים וקלילים יותר, מדי פעם רצים במדרגות סתם כי ממהרים ולא שמים לב, הבגדים גדולים ונוחים, צריך בגדים חדשים ויותר דברים מתאימים בחנויות. הקטע המוזר ביותר הוא הקור. קר לי! מעולם לא היה לי קר כל כך כמו בימים אלה. אני לובש ז'קט וכובע צמר במשרד, גבר שמתקרב למטר ותשעים ושוקל די הרבה. פשוט עולם אחר.

בניגוד לך בא לי אוכל טעים, בא לי כל הזמן. אני מפנטז על בורקסים ללא הפסקה, אבל אסור, אז אין מה לעשות. נשברתי פעם אחת וקרה בדיוק את מה שאת תיארת - ומאז לא נשברתי שוב. בצורה מוזרה החיים השתפרו מאז שהסכרת התגלתה.

מינרבה1
18/07/11 18:06

מטי, כמה שנים אתה חולה ?


מטי
18/07/11 23:18

כל העסק התחיל לפני כמה חודשים.

אסף1
22/07/11 21:22

היי סבטה,

שאלה : האם אכלת שם רק בשר או עם תוספות? ואם כן איזה תוספות?
ואיזה רעלים יש בבשר?

תודה

yogibear
23/07/11 7:19

לאחר  שגילינו אצל איתמר את הסכרת, החלטתי לאכול "בריא"  ככל שניתן לעשות בחיים המודרניים. בדיעבד, ולאחר כמעט 11 חודשים מאז הגילוי, התעופפו מחיי :חטיפים,שקולדים (יכולתי לחסל חצי חבילת שוקולד אגוזים  ++ ביום בלי למצמץ ) ,באגטים - הייתי "מוריד "באגט-באגט וחצי  בהנאה מרובה, ובהנעה ישירה לקיבה  =  קידום מעמד  עגלגלות הכרס הטיפוסית לדיירי הלבאנט הים תיכוני. הכרס אגב החזירה נשמתה ,לא ברור למי, אבל היא כבר לא שם...  שתייה מתוקה ? הס מהלזכיר !!!  כמו בשיר גן נעול לא שביל אליו לא דרך, כנ"ל לגבי שתייה מתוקה, פי נעול .  פה נעול, לא שביל אליו לא דרך, אף לא טיפה אחת !  כשאני מבשל, משתדל להכניס פחות רעל בדמות  אבקות מרק + מונסודיום גלוטומט שהיה נכנס באוטומט לתבשילים .  יש המון תחליפים לרעל הזה, ולכל המייצבים הנלווים אליו.  כמו כן, כמי ש"טרף" גבינות (בעיקר בסלט) והגיע לכמות של בסביבות  1/2 ק"ג ליום  כן כן , קופסא  גדולה ליום ... היום כמות הגבינות מדודה ולא עולה על כף או שתיים. גם שמן שהיה נשפך לסלט בנדיבות יתרה ,  גם אם הוא קנולה או שמן זית  נשפך היום במשורה.  לסיכומו של עניין : עדיין קיים בי הדחף למתוק ,חוטא מידי פעם בגביע גלידת פירות  במקום שוקולד.  נגעל ומרגיש רע אם אוכל מתוק כבעבר, ממש גורם בחילה עזה ...  כיום אני עושה המון ספורט, קם כל בוקר באזור ה 04:30 יוצא להליכה בשבילי המושב.  מרגיש נפלא, דומני שמעולם לא הרגשתי טוב יותר נפשית ופיזית. עופף אותי רוגע ולא כמליצה, אלא כדרך חיים.
חבל, שבזכות מחלתו של איתמר שיניתי אורחות חיי הקלולקלות  והמטופשות. כבר לפני שנים הייתי צריך להגיע למסקנה שאני הורס את היקר לי (גופי ) בלא לחוות צונאמי רגשי  (מחלתו של איתמר )  שאותותיו ניכרים בי עד היום .
הכל ניתן לקנות בכסף ?  מממ. לא הכל ! כי גם הטייקון הכי גדול  בעולם, יוכרע אם לא ישמור על בריאותו.
זמן, ובריאות =  משאב יקר ,  נהלו את חייכם נכון, הקדישו זמן לעצמכם. כל יום שחולף בישיבה ובחוסר עשייה פוגע בנו.  שמרו על בריאותכם, לא רק באורח פאסיבי ,אלא גם אקטיבי.
בריאות ואושר לכולם - מיקי

סבטה-אשכנזי
23/07/11 18:53

 וואו, תודה רבה על כל התגובות!
איך אני שמחה לשמוע שגם אתם עברתם שינוי חיובי 

לאסף, הרעלים שהתכוונתי אליהם, זה הורמונים שמזריקים לחיות ואם מדובר על המבורגר או קבב אז שם יש עוד מלא דברים לא טבעיים שלא מועילים לנו בכלום. אכלתי קצת סלים כמו כרוב אדום ומטבוחה  וסלט ירקות חי עם הבשרים וזהו

אסף1
23/07/11 21:07

 היי סבטה,

לא חושב שיש בעייה לאכול בשר...  אני כן מסכים שככל שהבשר יותר תעשייתי יש בו יותר חומרים שאנחנו פחות רוצים - כמו בתערובות קבבים והמבורגרים זולות וכולי, אבל בגדול בשר וחלבון מהחי זה בפירוש אוכל טוב עבורנו הסכרתיים. 

לגבי זה שעלה לך הסוכר, יש כמה אפשרויות:

1. היה סוכר בסלטים שאכלת
2.לא כללת את הבשר בחישוב פחמימות שלך לפני שהזרקת - כי גם חלבון  מעלה סוכר בתהליך איטי
3.שאכלת הרבה יותר ממה שאת רגילה. יש תופעה שד"ר ברנשטיין קורא לה "אפקט המסעדה הסינית", והיא מתרחשה כאשר אוכלים כמות גדולה של אוכל  והחלק העליון של המעי הדק מתרחב, משוחררים לדם הורמונים  אשר אמורים לעודד ייצור של אינסולין (אצל בן אדם בריא) על מנת להתמודד עם ה"עומס" של המזון. במקביל מתרחשת תופעה שמונעת ירידה בסוכר (שוב, אנחנו מדברים על אדם ללא סכרת) על ידי שיחרור הורמון אחר - גלוקגון שכידוע יכול לעלות את הסוכר. אצל אדם עם סכרת סוג 1, התהליך הזה קורה אבל ללא הפרשה של אינסולין (כי אין לו..) אלא רק של גלוקגון, דבר שיכול לגרום לעלייה לא פורפורציונלית של סוכר לאחר ארוחה גדולה מדי, ללא קשר לכמות הפחמימות בה.

יואב-הנר
24/07/11 19:33

אני אובחנתי כחולה סכרת לא מזמן והבנתי שאין שום בעיה עם בשר ( פרגיות ,סטקים הודו וכו..)
קצצתי בעיקר את הפחמימות וההיפך כל יום אני אוכל עכשיו בשר ומרגיש רק טוב יותר
והסוכר ירד מ-180 לאזור 130-100 .
בשר לדעתי בריא מאוד .
יואב

סבטה אשכנזי
סבטה אשכנזי
אני ובעלי עוזרים לסוכרתיים ולאנשים עם כאבי ראש כרוניים לשנות את החיים לטובה בעזרת שיפור בריאותי משמעותי. rnבעלי הוא זה ש...