מתאים לכל השנה אבל במיוחד לחג שבועות
טיפים לשמירה על המשקל והבריאות בחג שבועות, מתאים גם לכל השנה
21/06/11 19:47
1714 צפיות
את הפוסט הזה שלחה לי חברה בפייסבוק שגם היא עוסקת ברפואה משלימה: קליר הופמן, N.D נטורופתיה- דיקור סיני-קוסמטיקה טבעית
חג השבועות זהו חג מתן-תורה בשילוב פן חקלאי ,חג הביכורים. אחד המנהגים, הוא מנהג אכילת מוצרי חלב, "ארץ זבת חלב ודבש. בעקבות כך חג שבועות מזמן ארוחות עשירות בסוגי גבינות שונים - גבינות עשירות סידן אך משמינות ועתירות שומן, אויבות לכל דיאטה ואנחנו יכולים למצוא את עצמינו עם כמה קילוגרמים עודפים מלווים במפח נפש בסייומו של החג ..
אז מה עושים?
להלן מספר רעיונות:
אל תגיעו לארוחת החג רעבים: זוהי העצה השכיחה ביותר בארוחות חג, ובכל זאת, במציאות אנחנו שוכחים. אם תהיו רעבים מאוד, אתם עלולים לאבד שליטה ולאכול מכל הבא ליד ללא שיקול דעת. העדיפו כמובן שתיית מים, על כוס משקה רגיל שמגיע גם ל-200 קלוריות.
גבינות רזות : מומלץ לבחור בגבינות רזות עד כמה שאפשר, שמכילות סידן - גבינות עד 5% שומן - בין אם אלו גבינות למריחה, גבינות מלוחות או גבינות לאפייה - להכנת המאכלים השונים. גבינת ריקוטה, למשל, מכילה 5% שומן וכ-1000 מ"ג סידן לגביע של 200 גרם. הגבינה מתאימה מאד לאפייה וכך - גם נחסוך קלוריות וגם נרוויח סידן. אם במתכון מוסיפים שמנת לעוגה, החליפו זאת ביוגורט או בשמנת קלה.
יוגורט ללא סוכר: אכילת יוגורט מהווה אספקה חיונית של חיידקים ידידותיים וחשובים לבריאות המעיים, לכן רצוי לבחור בכזה ללא תוספת סוכר
תיבול עצמי של גבינות: במקום לקנות גבינות מתובלות מוכנות ("בטעם שום שמיר" או "עם תוספת זיתים"), ניתן לקחת גבינות לבנות 5% בטעם טבעי ולתבל באופן עצמאי עם עשבי תיבול טריים כגון נענע, בזיליקום או שמיר ולהפוך אותם למטבלים מעניינים ובריאים
הכינו רוטב אלטרנטיבי: אל תאכלו פסטה ברוטב שמנת לשווא. שמנת מתוקה "יקרה" לגזרה אפילו יותר מקצפת, פשוט כי אין בה אפילו אוויר- רק 38% שומן. בחרו ברוטב אלטרנטיבי - עגבניות ושמן זית לפסטה ואפשר גם לעשות רוטב מגבינת קוטג` בשילוב גבינה בולגרית 5% שומן, שתי כפות פרמזן וכף חמאה (לערבב על הכיריים עם הפסטה המוכנה), או להשתמש בשמנת מופחתת שומן.
ותרו על הבצק: החלק משמין בעוגות הגבינה הוא הבצק הפריך שעשיר בשומן (חמאה או מרגרינה). אפשר לוותר עליו או להחליפו בביסקוויטים טבולים בסירופ או נס קפה או פשוט לבחור טורט גבינה ללא בצק, ויש עוגות נפלאות כאלה.
ירקות לצד גבינות: כתוספת למגוון גבינות עשיר, מומלץ להגיש ירקות חתוכים כגון כרובית, ברוקולי , מקלוני גזר, מלפפונים ופלפל, על מנת לתת תחושת רעננות בפה ולהעניק לגוף את התכונות התזונתיות הטובות שבירקות וגם הם הולכים נפלא עם רוטב יוגורט.
למי שלא יכולים בלי מתוק? שבועות הוא חג הפירות והירקות. כוס סלט פירות מכילה חמישית מהקלוריות שבפרוסת עוגת גבינה. אפשר להכין סלטי פירות המשלבים גבינות שונות שעשויים מגבינות לבנות עד 5% שומן (משאירים במסננת כמה שעות להוצאת נוזלים).
חשיבות הסידן בגוף האדם: בחג השבועות בפרט ובשאר ימות השנה בכלל, חשוב לשים את הסידן בסדר עדיפות גבוה בצריכה היומית מכמה סיבות. הסיבה הידועה ביותר היא, כמובן, תרומתו האדירה של הסידן לבניית העצמות והשיניים, אך תרומתו של הסידן לגוף אינה נגמרת בכך.
מחקרים חדשים מראים כי סידן חשוב לתפקוד תקין של הלב, מסייע בשמירה על לחץ דם נמוך, משפר את מצב השומנים בדם (ועל ידי כך מפחית את הסיכון למחלות לב עד 25%), מהווה את אחד הגורמים במניעה של סרטן המעי הגס . מוצרי חלב רבים מועשרים הן בסידן והן בויטמין D המגביר את ספיגת הסידן בגוף.
הרבו באכילת מזונות המכילים סידן:
ירקות, פירות ובעיקר עלים ירוקים, ברוקולי, נבטים, תאנים וחרובים
סויה ומוצריה
קטניות ודגנים מלאים
שומשום ומוצריו (בעיקר טחינה)
אגוזים ובמיוחד שקדים
מעל גיל 30 מומלץ ליטול תוסף תזונה המכיל סידן ציטרט הנספג באופן מקסימאלי בגוף.
לעסוק בפעילות גופנית התורמת לשמירה על בריאות העצם בפרט ולבריאות הכללית בכלל.
רעיונות נוספים מצוין למתכונים פשוטים ובריאים : הכנת פשטידות על בסיס ירקות וגבינות דלות שומן.
ניתן להכין פשטידות מתערובת ירקות שונים כגון פטריות, בצל, כרישה, כרובית, ברוקולי וירקות נוספים התורמים לגופנו שלל ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון המחזקים את המערכת החיסונית,נלחמים במחלות ומאטים את תהליך ההזדקנות. להוסיף ביצים וגבינות עד 5% שומן. יש היום מבחר גבינות שמנת, צפתית, בולגרית ועוד המכילים אחוזים נמוכים מאוד של שומן.
כך אנו חוסכים כמות קלוריות גדולה ואחוזי שומן רווי רבים שהרי שומן זה אינו בריא וגורם להתפתחות של מחלות לב וכלי דם.
על חשבון אחוזי השומן הגבוהים של הגבינות, כדאי לשלב בסלטים אגוזי מלך, שקדים ופקאנים המכילים חומצות שומן בלתי רוויות התורמות לתפקוד התקין של הגוף וחיוניות לבריאות.
לסיכום ניתן להכין ארוחת חג חגיגית וטעימה ועדיין דלת קלוריות ושומן.
בברכת חג שבועות שמח
חג השבועות זהו חג מתן-תורה בשילוב פן חקלאי ,חג הביכורים. אחד המנהגים, הוא מנהג אכילת מוצרי חלב, "ארץ זבת חלב ודבש. בעקבות כך חג שבועות מזמן ארוחות עשירות בסוגי גבינות שונים - גבינות עשירות סידן אך משמינות ועתירות שומן, אויבות לכל דיאטה ואנחנו יכולים למצוא את עצמינו עם כמה קילוגרמים עודפים מלווים במפח נפש בסייומו של החג ..
אז מה עושים?
להלן מספר רעיונות:
אל תגיעו לארוחת החג רעבים: זוהי העצה השכיחה ביותר בארוחות חג, ובכל זאת, במציאות אנחנו שוכחים. אם תהיו רעבים מאוד, אתם עלולים לאבד שליטה ולאכול מכל הבא ליד ללא שיקול דעת. העדיפו כמובן שתיית מים, על כוס משקה רגיל שמגיע גם ל-200 קלוריות.
גבינות רזות : מומלץ לבחור בגבינות רזות עד כמה שאפשר, שמכילות סידן - גבינות עד 5% שומן - בין אם אלו גבינות למריחה, גבינות מלוחות או גבינות לאפייה - להכנת המאכלים השונים. גבינת ריקוטה, למשל, מכילה 5% שומן וכ-1000 מ"ג סידן לגביע של 200 גרם. הגבינה מתאימה מאד לאפייה וכך - גם נחסוך קלוריות וגם נרוויח סידן. אם במתכון מוסיפים שמנת לעוגה, החליפו זאת ביוגורט או בשמנת קלה.
יוגורט ללא סוכר: אכילת יוגורט מהווה אספקה חיונית של חיידקים ידידותיים וחשובים לבריאות המעיים, לכן רצוי לבחור בכזה ללא תוספת סוכר
תיבול עצמי של גבינות: במקום לקנות גבינות מתובלות מוכנות ("בטעם שום שמיר" או "עם תוספת זיתים"), ניתן לקחת גבינות לבנות 5% בטעם טבעי ולתבל באופן עצמאי עם עשבי תיבול טריים כגון נענע, בזיליקום או שמיר ולהפוך אותם למטבלים מעניינים ובריאים
הכינו רוטב אלטרנטיבי: אל תאכלו פסטה ברוטב שמנת לשווא. שמנת מתוקה "יקרה" לגזרה אפילו יותר מקצפת, פשוט כי אין בה אפילו אוויר- רק 38% שומן. בחרו ברוטב אלטרנטיבי - עגבניות ושמן זית לפסטה ואפשר גם לעשות רוטב מגבינת קוטג` בשילוב גבינה בולגרית 5% שומן, שתי כפות פרמזן וכף חמאה (לערבב על הכיריים עם הפסטה המוכנה), או להשתמש בשמנת מופחתת שומן.
ותרו על הבצק: החלק משמין בעוגות הגבינה הוא הבצק הפריך שעשיר בשומן (חמאה או מרגרינה). אפשר לוותר עליו או להחליפו בביסקוויטים טבולים בסירופ או נס קפה או פשוט לבחור טורט גבינה ללא בצק, ויש עוגות נפלאות כאלה.
ירקות לצד גבינות: כתוספת למגוון גבינות עשיר, מומלץ להגיש ירקות חתוכים כגון כרובית, ברוקולי , מקלוני גזר, מלפפונים ופלפל, על מנת לתת תחושת רעננות בפה ולהעניק לגוף את התכונות התזונתיות הטובות שבירקות וגם הם הולכים נפלא עם רוטב יוגורט.
למי שלא יכולים בלי מתוק? שבועות הוא חג הפירות והירקות. כוס סלט פירות מכילה חמישית מהקלוריות שבפרוסת עוגת גבינה. אפשר להכין סלטי פירות המשלבים גבינות שונות שעשויים מגבינות לבנות עד 5% שומן (משאירים במסננת כמה שעות להוצאת נוזלים).
חשיבות הסידן בגוף האדם: בחג השבועות בפרט ובשאר ימות השנה בכלל, חשוב לשים את הסידן בסדר עדיפות גבוה בצריכה היומית מכמה סיבות. הסיבה הידועה ביותר היא, כמובן, תרומתו האדירה של הסידן לבניית העצמות והשיניים, אך תרומתו של הסידן לגוף אינה נגמרת בכך.
מחקרים חדשים מראים כי סידן חשוב לתפקוד תקין של הלב, מסייע בשמירה על לחץ דם נמוך, משפר את מצב השומנים בדם (ועל ידי כך מפחית את הסיכון למחלות לב עד 25%), מהווה את אחד הגורמים במניעה של סרטן המעי הגס . מוצרי חלב רבים מועשרים הן בסידן והן בויטמין D המגביר את ספיגת הסידן בגוף.
הרבו באכילת מזונות המכילים סידן:
ירקות, פירות ובעיקר עלים ירוקים, ברוקולי, נבטים, תאנים וחרובים
סויה ומוצריה
קטניות ודגנים מלאים
שומשום ומוצריו (בעיקר טחינה)
אגוזים ובמיוחד שקדים
מעל גיל 30 מומלץ ליטול תוסף תזונה המכיל סידן ציטרט הנספג באופן מקסימאלי בגוף.
לעסוק בפעילות גופנית התורמת לשמירה על בריאות העצם בפרט ולבריאות הכללית בכלל.
רעיונות נוספים מצוין למתכונים פשוטים ובריאים : הכנת פשטידות על בסיס ירקות וגבינות דלות שומן.
ניתן להכין פשטידות מתערובת ירקות שונים כגון פטריות, בצל, כרישה, כרובית, ברוקולי וירקות נוספים התורמים לגופנו שלל ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון המחזקים את המערכת החיסונית,נלחמים במחלות ומאטים את תהליך ההזדקנות. להוסיף ביצים וגבינות עד 5% שומן. יש היום מבחר גבינות שמנת, צפתית, בולגרית ועוד המכילים אחוזים נמוכים מאוד של שומן.
כך אנו חוסכים כמות קלוריות גדולה ואחוזי שומן רווי רבים שהרי שומן זה אינו בריא וגורם להתפתחות של מחלות לב וכלי דם.
על חשבון אחוזי השומן הגבוהים של הגבינות, כדאי לשלב בסלטים אגוזי מלך, שקדים ופקאנים המכילים חומצות שומן בלתי רוויות התורמות לתפקוד התקין של הגוף וחיוניות לבריאות.
לסיכום ניתן להכין ארוחת חג חגיגית וטעימה ועדיין דלת קלוריות ושומן.
בברכת חג שבועות שמח
תגובות
iscon
רפלקסולוגית בכירה ומטפלת הוליסטית רב תחומית - ייעוץ תזונתי, צמחי מרפא, ארומתרפיה, פרחי באך, רייקי, הילינג, שימוש בקריסטל...
עוד פוסטים בבלוג: בריאות זה הכל
דיאטה כבר מהמאה ה-19
מסתבר שכבר במאה ה-19, וויליאם בנטינג, נגר וקברן פרסם את הספר הראשון העוסק בדיאטה וכיצד לרזות
קראו עוד
אל תתפתו לדיאטות מהירות
שלום לכולם/ן, בשיטוטי בפייסבוק נתקלתי בפרסומות של דיאטות מהירות המכילות אבקות להכנת משקאות וכל מני "גלולות פ...
קראו עוד
שיתוף - דיאטות מומלצות שהצליחו לי
שמנתי בבת אחת בתקופה קצרה ומאז אני נלחמת באוכל, בפוסט אני מצרפת דיאטות שבהן הצלחתי לרדת במשקל ק\"ג רבים ומי שרוצה ...
קראו עוד
לחם ונקניקיות מזרעי תורמוס?
במטרה לשמור על שרשרת המזון שלנו ועם הבעייתיות של הבשר, הועלתה ההצעה להשתמש בחלבון של זרעוני צמח התורמוס, שהינם בריאים וד...
קראו עוד