מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

21/05/11 20:17
1224 צפיות
 באחד הספרים האחרונים שהוציא ג'ימי אוליוויר יש פרק הנקרא אילן יוחסין. בפרק הוא מתאר את האפשרויות הגלומות בהכנת מתכון אחד בלבד.
אחת המטרות בתזונה איכותית זה להגביר את צריכת הירקות. זאת כמובן בצורה פשוטה ומהירה. בכנס "תזונה מונעת איחוד כוחות" שנערך השבוע הצגתי מה אפשר לעשות כשממרח עגבניות מיובשות נמצא בצנצנת במקרר.

נתחיל בהכנת הממרח:

ממרח עגבניות לחות ותימין.

מצרכים: (2 כוסות ממרח)
- 2 כוסות עגבניות לחות בייבוש טבעי ללא מלח
- 8 כפות שמן זית כתית מעולה
- 2 כף תימין קצוץ
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית מלח-ים אטלנטי

אופן ההכנה
- רסקו את העגבניות עם שמן הזית והתימין במעבד מזון.
- תקנו תיבול בעזרת מלח ופלפל.
- העבירו לצנצנת  ושמרו במקרר כמה שבועות.

ועכשיו הגיעהזמן לנצל את ממרח העגבניות על מנת להפוך את הבישול למהיר, פשוט, בריא ואלגנטי. למשל:

• הכניסו שתי כפות ממרח לסיר, הוסיפו חצי כוס מים וחממו על להבה בינונית. הנמיכו את הלהבה ובשלו ברוטב קוביות חזה עוף ליצירת תבשיל עוף מהיר.
• העשירו כריך גבינה או פסטראמה ומירחו על הלחם כף מהממרח
• הוסיפו שתי כפות ממרח לווק וחממו על להבה בינונית. הוסיפו שתי כפות מים והקפיצו ליצירת משחה. הוסיפו פסטה והקפיצו קלות כ 2 דקות ליצירת פסטה ברוטב עגבניות מיובשות
• ערבבו חצי כוס קוביות קולורבי או לפת בנות מחצית הס"מ עם שתי כפות ממרח עגבניות ומיץ צלימון אחד ליצירת רוטב סלסלת עגבניות מיובשות וקולורבי. הגישו כרוטב על דג צלוי.

השתמשו ברוטב כיד הדימיון הטובה עליכם. שימולב כי ניתן להכין רטבים על בסיס ירקות שונים. מקרר המכיל 2-3 צנצנות כאלה יכול להפוך את השבוע לשמח במיוחד

בתיאבון 



תגובות

דר רני פולק
דר רני פולק
מנהל את המרכז לבישול ואורח חיים בריא במרכז הרפואי האוניברסיטאי - הדסה