משקאות לקיץ חם
14/05/11 21:16
2265 צפיות
אחרי שהשעון הוזז, הפסח עבר ולמרות שעדיין השמיים מעט מטפטפים אפשר להתחיל לחשוב על הקיץ - עונת המשקאות הקרים. ישנם כאלה שאוהבים פשוט מים, אך למי שאוהב את המשקה שלו מעט מתקתק מיועד הפוסט הבא:
העיקרון הוא פשוט:
קחו כד מים חיתכו פנימה פירות על קליפתם והוסיפו עשבי תיבול. לאחר מכן הוסיפו מים והמתינו. בתום כמה שעות יווצר לכם משקה אטרקטיבי בטעמים שונים.
יש כמה חברות מסחריות שכבר עלו על הטריק - הם קוראים לזה מים בטעמים.
על מנת להפוך זאת להרגל:
המשקה איכותי ממש אחרי יממה של מיזוג טעמים. ולכן, דאגו שיהיו במקרר תמיד שני קנקנים. אחד שסופג טעמים ואחד שכבר הכנתם יום קודם לשימוש.
המשקאות יכולים להיות פשוטים למדי:
קחו לימון וחצו אותו לאורכו. פירסו כל מחצית לפרוסות דקות והכניסו לקרף. הוסיפו כמה גבעולי נענע ומלאו מים. שימו לב כי אין צורך לקלף את הפירות. הקליפה היא מקור טוב לתוספת טעמים. על מנת לגוון ניתן להחליף את הלימון בתפוז ואפילו להוסיף מלפפון.
ושכבר תהיו מיומנים תרגישו בעצמכם כי כמעט כל מה שיש בבית מתאים למשקה. אך ראו את הרעיונות שיש לאדר:
משקאות אביביים / אדר קפלן-מור
כשהאביב מגיע, גם הפריחה מגיעה יחד איתו וגם ההכרה שצריך להתחיל לשתות יותר. תמיד מומלץ לשתות מים, כמה שיותר, אבל טבעי בעיני לשלב את השתייה הצוננת יחד עם הצמחייה שמסביב.
לרוב הצמחים שמסביבנו, תכונות וייתרונות תזונתיים, גם ארומה משגעת ויתרה מכך יופי חיצוני. מגוון הטעמים של צמחי התבלין מפנקים גם במאכלים וגם במשקאות.
חליטת היביסקוס
פרחי היביסקוס מיובשים, ניתן למצוא בכל חנות תבלינים, חנויות טבע ובשווקים. הצבע שלו אדמדם עמוק והטעם קצת דומה לפטל.
חומרים לכד המכיל 1 ליטר
2 כפות פרחי היביסקוס מיובשים
1 כפית סוכר חום
1 ליטר מים רותחים
אופן הכנה
- ערבבו את ההיביסקוס והסוכר עם המים
- צננו כשעתיים לפחות
- סננו והגישו
חליטת ירוקים צוננת
את המשקה הזה אני מכינה בדרך כלל לטבחים שאיתם אני עובדת במטבחים של מסעדות. במשך יום שלם, ממלאים את הקנקן במים וקרח וממשיכים לשתות.
חומרים לכד המכיל 1 ליטר
1ליטר מים
1 תפוח עץ פרוס לפרוסות דקות
1מלפפון שטוף היטב
3. גבעולי נענע
1 גבעול ועלי לואיזה
1 כף עלי מליסה
2. עלים גדולים גרניום לימוני
אופן ההכנה:
- חותכים את התפוחים ואת המלפפונים לפרוסות דקות.
- מוזגים מים לקנקן, מוסיפים את שאר עשבי התבלין.
- מכניסים למקרר לשעה או מוסיפים קוביות קרח למשך זמן דומה ומגישים.
לרוויה
אדר ורני
העיקרון הוא פשוט:
קחו כד מים חיתכו פנימה פירות על קליפתם והוסיפו עשבי תיבול. לאחר מכן הוסיפו מים והמתינו. בתום כמה שעות יווצר לכם משקה אטרקטיבי בטעמים שונים.
יש כמה חברות מסחריות שכבר עלו על הטריק - הם קוראים לזה מים בטעמים.
על מנת להפוך זאת להרגל:
המשקה איכותי ממש אחרי יממה של מיזוג טעמים. ולכן, דאגו שיהיו במקרר תמיד שני קנקנים. אחד שסופג טעמים ואחד שכבר הכנתם יום קודם לשימוש.
המשקאות יכולים להיות פשוטים למדי:
קחו לימון וחצו אותו לאורכו. פירסו כל מחצית לפרוסות דקות והכניסו לקרף. הוסיפו כמה גבעולי נענע ומלאו מים. שימו לב כי אין צורך לקלף את הפירות. הקליפה היא מקור טוב לתוספת טעמים. על מנת לגוון ניתן להחליף את הלימון בתפוז ואפילו להוסיף מלפפון.
ושכבר תהיו מיומנים תרגישו בעצמכם כי כמעט כל מה שיש בבית מתאים למשקה. אך ראו את הרעיונות שיש לאדר:
משקאות אביביים / אדר קפלן-מור
כשהאביב מגיע, גם הפריחה מגיעה יחד איתו וגם ההכרה שצריך להתחיל לשתות יותר. תמיד מומלץ לשתות מים, כמה שיותר, אבל טבעי בעיני לשלב את השתייה הצוננת יחד עם הצמחייה שמסביב.
לרוב הצמחים שמסביבנו, תכונות וייתרונות תזונתיים, גם ארומה משגעת ויתרה מכך יופי חיצוני. מגוון הטעמים של צמחי התבלין מפנקים גם במאכלים וגם במשקאות.
חליטת היביסקוס
פרחי היביסקוס מיובשים, ניתן למצוא בכל חנות תבלינים, חנויות טבע ובשווקים. הצבע שלו אדמדם עמוק והטעם קצת דומה לפטל.
חומרים לכד המכיל 1 ליטר
2 כפות פרחי היביסקוס מיובשים
1 כפית סוכר חום
1 ליטר מים רותחים
אופן הכנה
- ערבבו את ההיביסקוס והסוכר עם המים
- צננו כשעתיים לפחות
- סננו והגישו
חליטת ירוקים צוננת
את המשקה הזה אני מכינה בדרך כלל לטבחים שאיתם אני עובדת במטבחים של מסעדות. במשך יום שלם, ממלאים את הקנקן במים וקרח וממשיכים לשתות.
חומרים לכד המכיל 1 ליטר
1ליטר מים
1 תפוח עץ פרוס לפרוסות דקות
1מלפפון שטוף היטב
3. גבעולי נענע
1 גבעול ועלי לואיזה
1 כף עלי מליסה
2. עלים גדולים גרניום לימוני
אופן ההכנה:
- חותכים את התפוחים ואת המלפפונים לפרוסות דקות.
- מוזגים מים לקנקן, מוסיפים את שאר עשבי התבלין.
- מכניסים למקרר לשעה או מוסיפים קוביות קרח למשך זמן דומה ומגישים.
לרוויה
אדר ורני
תגובות
דר רני פולק
מנהל את המרכז לבישול ואורח חיים בריא במרכז הרפואי האוניברסיטאי - הדסה
עוד פוסטים בבלוג: בישול בריא
מתכונים לראש השנה - למי שלא הספיק לכתוב בשידור
לכבוד ראש השנה העומד בפתח התארח צוות "כמוני" ברשת א' על מנת לשוחח על מאכלים לחג. למי שלא הספיק לרשום:
...
קראו עוד
מה אתם מבשלים לסדר?
שלום לכולם
אין כמו חג הפסח להיפגש שוב ולבשל ביחד. האתגר בבישול כשר לפסח הן הפחמימות. אחד הפתרונות המומלצים הוא שימוש...
קראו עוד
סורבה תאנים ויוגרט
הסתיו ופירותיו כבר ממש כאן. נצלו אותם לקינוחים לימים החמים שעוד נותרו. זה יכול להות כל כך פשוט...
ראו את המתכון הבא:
...
קראו עוד
בישול גורמה בייתי - מתכונים מהפנינג 100 שנה לכללית
הקיץ בעיצומו ואיתו עונת ההפנינגים. השבוע נערך הפנינג 100 שנים לקופת חולים כללית באשדוד ובהוד השרון. פרט למוסיקה ולמאסג'י...
קראו עוד
סלט סלרי וקוקוס
מתכון שתמיד חסר הוא מתכון לסלט. אחד שהוא לא סלט ירוק ולא סלט על בסיס עגבנייה ומלפפון. המתכון הנ"ל מפתיע בשילוב חומר...
קראו עוד
אפרת_זיו
נשמע נפלא וינוסה.
לגבי פרחי ההיביסקוס הסיני, יש להוריי המון בחצר ושאלתי היא
1. האם אפשר להכניסם טריים?
2. האם אפשר לייבש לבד וכיצד?
3. עדיפות לאדומים או שאפשר כל צבע של הפרח?
שפית
יש כ-200 סוגים של היביסקוס, כדאי לזהות את הסוג שיש להורייך בחצר ולוודא שהוא בסדר.
במידה וכן - ניתן להשתמש בפרחים גם טריים.
עוד פרטים על פרחי ההיביסקוס - תוכלי למצוא כאן:
www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs05-Hei/Heb-Spices-Hei-Hibiscus.htm
בהצלחה וספרי איך יצא
אדר
אפרת_זיו
תודה רבה אדר! מזל שעדכנת. לא היה לי מושג שיש ככ הרבה סוגי היבסקוס.