הסודות מאחורי המדפים - באיזה צבע אתם רוצים את מיץ הגזר שלכם ?
הגזר הוא אחד הירקות הנפוצים בעולם, היידעתם שצבעו הכתום הוא חדש יחסית ?
12/05/11 17:20
2500 צפיות
הסודות מאחורי המדפים – באיזה צבע אתם רוצים את מיץ הגזר שלכם ?
יובל לובנשטיין
תלוי מתי הייתם שואלים את השאלה ?
לפני 250 שנה, רוב הגזרים בעולם היו בצבע שונה, רובם בצבע אדום, צהוב, לבן או סגול.הצבע הכתום הוא צבע חדש יחסית ופותח לפני כ- 200 שנה על ידי חקלאים הולנדים ומאז האדם והגזר התאהבו בצבע החדש שניתן לו.
הגזר הוא ירק עתיק יומין ומעריכים שמקורו הוא מאפגניסטן, משם נדד לתורכיה ולשאר רחבי העולם.
זרעים ממנו התגלו על גבי בתי כלונסאות בשוויץ ומעריכים שגילם הוא כבן 3000 שנה.
הגזר הוא גידול תעשייתי לכל דבר, כלומר הוא ממוכן. בארץ זורעים את הגזר בסתיו ואוספים אותו בחורף. מרבית היבול מועבר לאחסון בקירור, דבר המאפשר אספקה רציפה לאורך כל השנה, בדומה לתפוח ואו אגס.
רוב רובו של הגזר הם מים 89% והשאר חלבון, פחמימות וויטמינים.
הגזר הוא דל קלוריות, באופן יחסי, 37 ל100 גרם ונחשב לירק עם יתרונות בריאותיים רבים.
נחשב לירק אשר יכול לסייע במניעת מחלת הסרטן, ובמלחמה בפטריות שונות, מכיל אשלגן המפחית לחץ דם, מכיל וויטמין A התורם לראייה וכן עשיר בסיבים תזונתיים המסייעים להסדרת מערכת העיכול ולהאטת הספיגה של חומרים כמו סוכר וכולסטרול.
הידעתם ?
* הוספת חתיכת גזר בתחילת הטיגון, מסייעת לשמירה על איכות השמן, בכך שהוא מנטרל את הרדיקלים החופשיים הנוצרים בעת הטיגון וכך השמן שנספג למזון שאנו אוכלים בריא יותר.
* בריא יותר לאכול אותו שהוא מבושל.
* שתייה מרובה של מיץ הגזר, עשויה לצבוע בגוון כתמתם את צבע העור, בעיקר בכפות הידיים, רגלים ופנים, תופעה החולפת לאחר מספר ימים מהפסקת השתייה.
* עלי הגזר טובים למאכל, אם כי ברוב התרבויות אין משתמשים בהם.
* להארכת משך החיים של הגזר באחסון במקרר, יש להסיר את החלק העליון שלו, החלק עם העלים.
* לבישול הגזר יש להוסיף מעט שמן, על מנת להגביר את ספיגת האנטי אקסידנטים מהגזר.
* לאנשים הסובלים מבעיות ראייה, נהוג להמליץ על שתייה של מיץ גזר, אשר מכיל בתוכו ריכוז גבוה של ויטמין מסוג A
יובל לובנשטיין
תלוי מתי הייתם שואלים את השאלה ?
לפני 250 שנה, רוב הגזרים בעולם היו בצבע שונה, רובם בצבע אדום, צהוב, לבן או סגול.הצבע הכתום הוא צבע חדש יחסית ופותח לפני כ- 200 שנה על ידי חקלאים הולנדים ומאז האדם והגזר התאהבו בצבע החדש שניתן לו.
הגזר הוא ירק עתיק יומין ומעריכים שמקורו הוא מאפגניסטן, משם נדד לתורכיה ולשאר רחבי העולם.
זרעים ממנו התגלו על גבי בתי כלונסאות בשוויץ ומעריכים שגילם הוא כבן 3000 שנה.
הגזר הוא גידול תעשייתי לכל דבר, כלומר הוא ממוכן. בארץ זורעים את הגזר בסתיו ואוספים אותו בחורף. מרבית היבול מועבר לאחסון בקירור, דבר המאפשר אספקה רציפה לאורך כל השנה, בדומה לתפוח ואו אגס.
רוב רובו של הגזר הם מים 89% והשאר חלבון, פחמימות וויטמינים.
הגזר הוא דל קלוריות, באופן יחסי, 37 ל100 גרם ונחשב לירק עם יתרונות בריאותיים רבים.
נחשב לירק אשר יכול לסייע במניעת מחלת הסרטן, ובמלחמה בפטריות שונות, מכיל אשלגן המפחית לחץ דם, מכיל וויטמין A התורם לראייה וכן עשיר בסיבים תזונתיים המסייעים להסדרת מערכת העיכול ולהאטת הספיגה של חומרים כמו סוכר וכולסטרול.
הידעתם ?
* הוספת חתיכת גזר בתחילת הטיגון, מסייעת לשמירה על איכות השמן, בכך שהוא מנטרל את הרדיקלים החופשיים הנוצרים בעת הטיגון וכך השמן שנספג למזון שאנו אוכלים בריא יותר.
* בריא יותר לאכול אותו שהוא מבושל.
* שתייה מרובה של מיץ הגזר, עשויה לצבוע בגוון כתמתם את צבע העור, בעיקר בכפות הידיים, רגלים ופנים, תופעה החולפת לאחר מספר ימים מהפסקת השתייה.
* עלי הגזר טובים למאכל, אם כי ברוב התרבויות אין משתמשים בהם.
* להארכת משך החיים של הגזר באחסון במקרר, יש להסיר את החלק העליון שלו, החלק עם העלים.
* לבישול הגזר יש להוסיף מעט שמן, על מנת להגביר את ספיגת האנטי אקסידנטים מהגזר.
* לאנשים הסובלים מבעיות ראייה, נהוג להמליץ על שתייה של מיץ גזר, אשר מכיל בתוכו ריכוז גבוה של ויטמין מסוג A
תגובות
עוד פוסטים בבלוג: הסודות מאחורי המדפים
הסודות מאחורי המדפים - האם צימצום הקניות יכול להטיב עם בריאותינו ?
מי אמר שצריך לקנות את אריזות החסכון בסופרים ? האם מבצעי הכמות משרתים אותנו ואת בריאותינו או את היצרנים והרשתות ?
קריאה ...
קראו עוד
הסודות מאחורי המדפים - האם זה מסוכן להיות צמחוני בישראל ?
האם להיות צמחוני בישראל זה עיסוק מסוכן ?
קראו עוד
הסודות מאחורי המדפים - ירקות טריים או מאודים ?
מגפת האי קולי, אשר התגלתה בימים אלה, עשוייה לחולל שינוי לא קטן בקרב חלק מהצרכנים בכול הקשור לאכילת ירקות טריים, האומנם ?
קראו עוד
הסודות מאחורי המדפים - 70% מבני האדם, רגישים לחלב ואתם ?
האם גם אתם חשים אי נוחות לאחר אכילת מוצרי חלב ?
אם עניתם בחיוב, אזי גם אתם \"בחברה טובה\".
כמה מילים על הנוש...
קראו עוד
הסודות מאחורי המדפים - בעקבות עליית מחירי החלב, האם רגע לפני שבועות לא כדאי \"לשמוע לפני שנעשה\" ?
תעשיית החלב, היא אחת הגדולות בתבל, אולם האם מוצריהחלב כלל בריאים ? איך מקבל הפיל את הסידן לעצמותיו ?
קראו עוד
אפרת_זיו
אוקי זה ממש פוסט מועיל!כחובבת גזר ידועה אני אתחיל לזרוק חתיכת גזר מעתה לטיגון (אני משתדלת להמנע מטיגון אבל פעם ב כשזה יוצא..)
תודה רבה מועיל מאד!