הסודות מאחורי המדפים - טרנד הבריאות, האם יש כאלה שתופסים טרמפ ?
טרנד הבריאות עוטף ומחבק את כולנו. אנו רוצים להרגיש בריאים ועל כן מתפתים מהר מכל מוצר הנושא על גבי האריזה שלו איזכור לנושא. יובל לובנשטיין שואל.... האומנם ?
11/05/11 11:39
1400 צפיות
הסודות מאחורי המדפים – טרנד הבריאות, האם יש כאלה שתופסים טרמפ ?
יובל לובנשטיין
הטרנד החם ביותר בשוק המזון הוא טרנד הבריאות. היצרנים רוצים שייקנו את המוצרים שלהם, הצרכנים מחפשים בריאות, בין השאר כפיצוי על אורח חיים לא מספיק מאוזן וכולם מרוצים.
היצרנים מוסיפים על האריזה את השם בריאות וכולם happy האומנם ?
האם קיים פיקוח על השימוש במילה אונברסלית זו ? למי מותר לרשום את המילה הזאת ? ומה באמת נחשב ומקובל כיום כבריא ?
מדפי הסופר העמוסים לעייפה נאחזים כול פעם בטרנד אחר על מנת לחדש, לגוון וללכוד את תשומת הלב שלנו.
לפני מספר שנים היה זה עם המוניוסדיום גלוטאמט וכעת זה עם הבריאות.
אגב המוניוסדיום גלוטאמט הוא אחד החומרים אשר נחקרו הכי הרבה בתחום המזון על ידי מעבדות רבות בעולם ונמצא שהוא אינו מסוכן לחלוטין.
רשות המזון האמריקאית הגדירה אותו בחומר ברמת סיכון של מלח וסוכר- או במילים אחרות לא מזיק ולא מסוכן.
נכון שהייתה לפני מספר שנים בהלה עקב תלונה של רופא על תופעות לוואי, אולם נמצא שהחומר אינו מסוכן.
היו יצרנים, אשר תפסו טרמפ על גל זה וייצרו מוצרים דומים ומקבילים למוצרי הדגל שלהם, ללא חומר זה, כאשר הם לא הפסיקו לייצר את המוצר המוביל שלהם שהוא כמובן עם החומר, אשר מוסיף טעם למזון ובכך למעשה הכפילו את המוצר ואת הנוכחות שלהם על המדף.(דרך אגב אבקת המרק המובילה במכירות, היא זו עם המוניוסדיום גלוטאמט)
כיום הצרכן נתקל בהרבה מוצרים "בריאים" מדגני בוקר עם ובלי, דרך "חטיפי בריאות", שהם למעשה ריכוז של דגנים בתוספת אגוזים עם הרבה סוכר פרוקטוז.
מי קבע שמוצר מעובד זה בריא ? האם בגלל האגוזים ? ומה עם טונות הסוכר ?
נוח ליצרנים לשווק אותו באריזות נקיות (בהירות, המזכירות את היוגה והפילאטיס) או בגווני הירוק (המזכירות את השדות והאחו), אולם בסופו של דבר מוצרים אלה, הינם מוצרים מעובדים ועדיף לקבלם בצורתם הטבעית ללא מעורבות המכונה.
קטגוריה נוספת אשר תופסת טרמפ על טרנד זה, הם מעדני החלב, אשר משווקים כמוצרי טבע, אולם בסופו של דבר רובם משמשים "כתחליף בריא" למוצר מתוק אשר אנו אוהבים להכניסו לפה.
כנראה שהטרנדים ימשיכו להתקיים, אולם ככל שהם מתרבים, כך גדלה ההכרה בקרב הציבור הרחב, שכנראה המקור הוא המזון הטבעי והלא מעובד.
יובל לובנשטיין
הטרנד החם ביותר בשוק המזון הוא טרנד הבריאות. היצרנים רוצים שייקנו את המוצרים שלהם, הצרכנים מחפשים בריאות, בין השאר כפיצוי על אורח חיים לא מספיק מאוזן וכולם מרוצים.
היצרנים מוסיפים על האריזה את השם בריאות וכולם happy האומנם ?
האם קיים פיקוח על השימוש במילה אונברסלית זו ? למי מותר לרשום את המילה הזאת ? ומה באמת נחשב ומקובל כיום כבריא ?
מדפי הסופר העמוסים לעייפה נאחזים כול פעם בטרנד אחר על מנת לחדש, לגוון וללכוד את תשומת הלב שלנו.
לפני מספר שנים היה זה עם המוניוסדיום גלוטאמט וכעת זה עם הבריאות.
אגב המוניוסדיום גלוטאמט הוא אחד החומרים אשר נחקרו הכי הרבה בתחום המזון על ידי מעבדות רבות בעולם ונמצא שהוא אינו מסוכן לחלוטין.
רשות המזון האמריקאית הגדירה אותו בחומר ברמת סיכון של מלח וסוכר- או במילים אחרות לא מזיק ולא מסוכן.
נכון שהייתה לפני מספר שנים בהלה עקב תלונה של רופא על תופעות לוואי, אולם נמצא שהחומר אינו מסוכן.
היו יצרנים, אשר תפסו טרמפ על גל זה וייצרו מוצרים דומים ומקבילים למוצרי הדגל שלהם, ללא חומר זה, כאשר הם לא הפסיקו לייצר את המוצר המוביל שלהם שהוא כמובן עם החומר, אשר מוסיף טעם למזון ובכך למעשה הכפילו את המוצר ואת הנוכחות שלהם על המדף.(דרך אגב אבקת המרק המובילה במכירות, היא זו עם המוניוסדיום גלוטאמט)
כיום הצרכן נתקל בהרבה מוצרים "בריאים" מדגני בוקר עם ובלי, דרך "חטיפי בריאות", שהם למעשה ריכוז של דגנים בתוספת אגוזים עם הרבה סוכר פרוקטוז.
מי קבע שמוצר מעובד זה בריא ? האם בגלל האגוזים ? ומה עם טונות הסוכר ?
נוח ליצרנים לשווק אותו באריזות נקיות (בהירות, המזכירות את היוגה והפילאטיס) או בגווני הירוק (המזכירות את השדות והאחו), אולם בסופו של דבר מוצרים אלה, הינם מוצרים מעובדים ועדיף לקבלם בצורתם הטבעית ללא מעורבות המכונה.
קטגוריה נוספת אשר תופסת טרמפ על טרנד זה, הם מעדני החלב, אשר משווקים כמוצרי טבע, אולם בסופו של דבר רובם משמשים "כתחליף בריא" למוצר מתוק אשר אנו אוהבים להכניסו לפה.
כנראה שהטרנדים ימשיכו להתקיים, אולם ככל שהם מתרבים, כך גדלה ההכרה בקרב הציבור הרחב, שכנראה המקור הוא המזון הטבעי והלא מעובד.
תגובות
עוד פוסטים בבלוג: הסודות מאחורי המדפים
הסודות מאחורי המדפים - האם צימצום הקניות יכול להטיב עם בריאותינו ?
מי אמר שצריך לקנות את אריזות החסכון בסופרים ? האם מבצעי הכמות משרתים אותנו ואת בריאותינו או את היצרנים והרשתות ?
קריאה ...
קראו עוד
הסודות מאחורי המדפים - האם זה מסוכן להיות צמחוני בישראל ?
האם להיות צמחוני בישראל זה עיסוק מסוכן ?
קראו עוד
הסודות מאחורי המדפים - ירקות טריים או מאודים ?
מגפת האי קולי, אשר התגלתה בימים אלה, עשוייה לחולל שינוי לא קטן בקרב חלק מהצרכנים בכול הקשור לאכילת ירקות טריים, האומנם ?
קראו עוד
הסודות מאחורי המדפים - 70% מבני האדם, רגישים לחלב ואתם ?
האם גם אתם חשים אי נוחות לאחר אכילת מוצרי חלב ?
אם עניתם בחיוב, אזי גם אתם \"בחברה טובה\".
כמה מילים על הנוש...
קראו עוד
הסודות מאחורי המדפים - בעקבות עליית מחירי החלב, האם רגע לפני שבועות לא כדאי \"לשמוע לפני שנעשה\" ?
תעשיית החלב, היא אחת הגדולות בתבל, אולם האם מוצריהחלב כלל בריאים ? איך מקבל הפיל את הסידן לעצמותיו ?
קראו עוד
אפרת_זיו
כל מילה בסלע. טרנד הבריאות הופך את דעתם של האנשים. הם ממהרים מידי ופתיים מידי מכדי לבדוק ולרדת לעומקם של דברים וכך צורכים כמויות של אוכל מעובד וסוכרים מיותרים במסווה של בריאות וטבע.