מרק בטטה בריא וקל
02/05/11 23:40
3759 צפיות
מהיר, קל, משביע, מחמם, מנחם ובעל ערך גליקמי נמוך. מה צריך יותר מזה?
עייפים אך מרוצים חזרנו הביתה מסופ"ש בצפון הארץ.
אמנם הוכרז רשמית שהאביב כבר כאן ועונת המנגלים החלה, אולם במולדתנו המיוחדת, ואולי בשם ה"בידול" – גם מזג האוויר רוצה ליצור בולטות, ייחודיות ובאאאז תקשורתי, אז יורד גשם! ואפילו ברד.
בערבים כאלה, אני אוהבת לפנק את משפחתי באוכל מחמם ומנחם כאחד. לכן הכנתי מרק בטטה מהביל שכל כך פשוט להכינו.
למה בחרתי בבטטה?
1..בגלל הטעם – מתקתק ועשיר.
2.בגלל הצבע הנהדר – כתום שעושה תחושת אביב גם בחורף.
3.בגלל הערך התזונתי של הבטטה - ועל זה ארחיב מעט.
בטטה ותזונה – על קצה המזלג
למרות שמדובר בפחמימה, לבטטה ערך גליקמי נמוך, והיא עדיפה בהרבה על פני תפוח אדמה, על אף מתיקותה.
הבטטה הינה מקור מצוין לסיבים תזונתיים והיא עשירה בוויטמין B6, וויטמין A וויטמין C שידועים כמסייעים בחיזוק המערכת החיסונית ועוזרים לנו למנוע מחלות שונות.
הבטא קרוטן המעניק לבטטה את צבעה הכתום עוזר לנו לשמור על בריאות העין והראייה.
לאחרונה גיליתי שהבטטה מסייעת גם בהפחתת גודש באף ומתאימה לאנשים הסובלים מאסטמה ונזלת כרונית.
בבטטה יש מרכיבים שנחשבים לבעלי השפעה אנטי דלקתית ולכן היא מומלצת לסובלים ממחלות ראומטיות.
כדי לשמור על הערכים התזונתיים של הבטטה, מומלץ לאפות אותה עם מעט שמן זית שמסייע בספיגת המינרלים. לא מומלץ לבשל אותה בישול ארוך במים שכן חלק מהוויטמינים (למשל Bו- C) המסיסים במים עוברים למי הבישול. אולם, כשמכינים מרק, אנו אוכלים למעשה את מי הבישול כך שאין זה משנה.
מתכון מהיר וקל - מרק בטטה
המרכיבים (ל-8 מנות):
3 גזרים פרוסים לטבעות דקות
2 בצלים פרוסים
2 כרשות פרוסות
2 תפ"א חתוכים לשמיניות
4 בטטות גדולות חתוכות לרבעים
2 כפות שמן זית
2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ (או 2 קוביות דורות)
1 כף דבש
פלפל שחור + מלח
אופן ההכנה
1.מטגנים קלות בשמן את הבצל, הכרשה והגזר.
2.מוסיפים את שאר הירקות, מכסים את הירקות במים ומבשלים עד לריכוך (כשעה).
3.מוסיפים ג'ינג'ר קצוץ, מלח, פלפל ודבש וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.
4.מסירים מהאש, וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרק סמיך. אם סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים ומערבבים.
טיפים ועצות שוות
•לגיוון פיקנטי, ניתן להחליף את הדבש ברוטב צ'ילי מתוק.
•לקבלת טעם אסייתי, ולאירוח חגיגי, ניתן להוסיף למרק (בשלב 3) קופסה של מי קוקוס.
•להגשה, ניתן לקשט כל מנה בכפית שמנת, או לזלף מעט שמן זית.
לקבלת מרק בטעם בוטנים - ניתן להוסיף לדקות האחרונות של הבישול 2 כפות חמאת בוטנים ולפזר לפני ההגשה מעט בוטנים קצוצים קלויים . הערת אזהרה: מוסיף המון קלוריות!!!
שיהיה חיים וטעים!
עייפים אך מרוצים חזרנו הביתה מסופ"ש בצפון הארץ.
אמנם הוכרז רשמית שהאביב כבר כאן ועונת המנגלים החלה, אולם במולדתנו המיוחדת, ואולי בשם ה"בידול" – גם מזג האוויר רוצה ליצור בולטות, ייחודיות ובאאאז תקשורתי, אז יורד גשם! ואפילו ברד.
בערבים כאלה, אני אוהבת לפנק את משפחתי באוכל מחמם ומנחם כאחד. לכן הכנתי מרק בטטה מהביל שכל כך פשוט להכינו.
למה בחרתי בבטטה?
1..בגלל הטעם – מתקתק ועשיר.
2.בגלל הצבע הנהדר – כתום שעושה תחושת אביב גם בחורף.
3.בגלל הערך התזונתי של הבטטה - ועל זה ארחיב מעט.
בטטה ותזונה – על קצה המזלג
למרות שמדובר בפחמימה, לבטטה ערך גליקמי נמוך, והיא עדיפה בהרבה על פני תפוח אדמה, על אף מתיקותה.
הבטטה הינה מקור מצוין לסיבים תזונתיים והיא עשירה בוויטמין B6, וויטמין A וויטמין C שידועים כמסייעים בחיזוק המערכת החיסונית ועוזרים לנו למנוע מחלות שונות.
הבטא קרוטן המעניק לבטטה את צבעה הכתום עוזר לנו לשמור על בריאות העין והראייה.
לאחרונה גיליתי שהבטטה מסייעת גם בהפחתת גודש באף ומתאימה לאנשים הסובלים מאסטמה ונזלת כרונית.
בבטטה יש מרכיבים שנחשבים לבעלי השפעה אנטי דלקתית ולכן היא מומלצת לסובלים ממחלות ראומטיות.
כדי לשמור על הערכים התזונתיים של הבטטה, מומלץ לאפות אותה עם מעט שמן זית שמסייע בספיגת המינרלים. לא מומלץ לבשל אותה בישול ארוך במים שכן חלק מהוויטמינים (למשל Bו- C) המסיסים במים עוברים למי הבישול. אולם, כשמכינים מרק, אנו אוכלים למעשה את מי הבישול כך שאין זה משנה.
מתכון מהיר וקל - מרק בטטה
המרכיבים (ל-8 מנות):
3 גזרים פרוסים לטבעות דקות
2 בצלים פרוסים
2 כרשות פרוסות
2 תפ"א חתוכים לשמיניות
4 בטטות גדולות חתוכות לרבעים
2 כפות שמן זית
2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ (או 2 קוביות דורות)
1 כף דבש
פלפל שחור + מלח
אופן ההכנה
1.מטגנים קלות בשמן את הבצל, הכרשה והגזר.
2.מוסיפים את שאר הירקות, מכסים את הירקות במים ומבשלים עד לריכוך (כשעה).
3.מוסיפים ג'ינג'ר קצוץ, מלח, פלפל ודבש וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.
4.מסירים מהאש, וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרק סמיך. אם סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים ומערבבים.
טיפים ועצות שוות
•לגיוון פיקנטי, ניתן להחליף את הדבש ברוטב צ'ילי מתוק.
•לקבלת טעם אסייתי, ולאירוח חגיגי, ניתן להוסיף למרק (בשלב 3) קופסה של מי קוקוס.
•להגשה, ניתן לקשט כל מנה בכפית שמנת, או לזלף מעט שמן זית.
לקבלת מרק בטעם בוטנים - ניתן להוסיף לדקות האחרונות של הבישול 2 כפות חמאת בוטנים ולפזר לפני ההגשה מעט בוטנים קצוצים קלויים . הערת אזהרה: מוסיף המון קלוריות!!!
שיהיה חיים וטעים!
תגובות
אורלי כהן לבריאות
המוטו שלי - חיים וטעים: אוהבת לבשל, לאפות ולאכול. יחד עם זאת אני חיה ונושמת בריאות כבר למעלה מ- 20 שנה.
עוד פוסטים בבלוג: אורלי כהן - חיים וטעים
חזה עוף על האש - טעים, עסיסי ובריא
למי שמחפש אלטרנטיבה לבשר אדום, צירפתי כאן מתכון מנצח לחזה עוף עסיסי בניחוח אסייתי שהופך כל מנגל להנאה צרופה ובריאה.
אם ...
קראו עוד
תזונה מתאימה למניעת דלקות כרוניות
מסתבר שלתזונה תפקיד מכריע במניעת דלקות כרוניות ובהקלה העל הסובלים מהן. בפוסט זה תמצאו מה כדאי לעשות, מה לאכול וממה מומלץ...
קראו עוד
שעועית ירוקה בשקדים- מתכון קל - לשמירה על העצם והמשקל
למי שרוצה לחיות טוב, לאכול טוב וגם בריא, מתכון לשעועית ירוקה בשקדים: סיבים זונתיים, מינרלים וויטמינים לשמירה על העצם, על...
קראו עוד
שלא ישברו לכם העצמות - 10 עובדות על בריאות העצם
לצערי, גם בתחום העצמות אנחנו הנשים יוצאות כשידנו על התחתונה. לכן, עלינו לשמור, לתחזק ולהזין את העצמות עוד בצעירותנו על מ...
קראו עוד
אפרת_זיו
תמיד חשבתי שבטטה יחסית בעלת ערך גליקמי גבוה ובעייתית.
אורלי כהן לבריאות