הסודות מאחורי המדפים - האם צדק גיורא מהשרדות, לגבי הקוקוס ?
הקוקוס הוא עץ גדל ממדים ורב שימושים. יובל לובנשטיין בחן עץ זה לאחר דבריו של גיורא מהישרדות 5 איי קמרינס
26/04/11 16:17
1402 צפיות
הסודות מאחורי המדפים – האם צודק גיורא מהישרדות לגבי הקוקוס ?
יובל לובנשטיין
יש מי שלא ראה אפילו פעם אחת הישרדות, הישרדות איי קמרינס ?
סביר להניח שרק מעטים.
הקוקוס אשר גדל באזורים הטרופיים והאקזוטיים של כדור הארץ, הוא עץ גדל ממדים המגיע לגובה של עד 30 מטר ונושא בין ענפיו הארוכים פירות המכונים אגוזי קוקוס, אשר כמותם השנתית מגיעה לכ- 75 פירות לעץ.
גיורא "זקן השבט" טען שהוא לא מבין את טענותיהם של חברי השבט שהם רעבים, שהרי עץ הקוקוס יכול לתת להם את כל צרכיהם למשך תקופה ארוכה.
האם טענה זו נכונה ? האם הקוקוס אכן מזין ויכול לתת מענה סביר לאורך זמן ?
הקוקוס גדל רק באזורים שטופי שמש, עם כמות משקעים של כ- 1500 מ"מ בממוצע ודורש להתפתחותו תנאי לחות גבוהים באזור 75%, מסיבה זו לא רואים עצים אלו באזורי מדבר או באזור הים התיכון.
מקור השם מהמילה הפורטוגזית מקאקו, בפרושה קוף, על שום הדמיון בין הפרי לפני הקוף.
לעץ ולפרי שימושים רבים ונראה שגיורא מהישרדות, אכן עיין ולמד את הנושא לפני הגיעו לקבוצת האיים ולתוכנית הישרדות 5.
העץ מכונה בשמות כמו "העץ הנותן את כל צרכי החיים" וגם "העץ עם אלף השימושים".
אכן הקוקוס הוא עץ מפתיע לטובה וניתן להשתמש בכל אחד מחלקיו לצרכים שונים ומגוונים:
* את בשרו הלבן ניתן לאכול חיי או מטוגן.
"הבשר" מכיל וויטמינים ומינרלים אשר יכולים לספק את צרכי האדם לזמן
ממושך.
* המים הנמצאים בתוך האגוז, מזינים ביותר מכילים, סוכר, נוגדי חמצון,
מינרלים וויטמינים.
* ניתן לייצר ממנו חלב קוקוס, על ידי טחינת החומר הלבן במים חמים. החלב
שנוצר מכיל 17% שומן.
* מעלי הקוקוס ניתן להכין חבלים, מחצלות ואו סירות.
* מפיקים ממנו שמן קוקוס, אשר נחשב לאחד השמנים הבריאים ביותר במיוחד
לאור העובדה שהוא עמיד ביותר בחום לא מתחמצן ולא מתפרק בטיגון.
ישנם המאמינים שבשמן זה ישנן תכונות נוספות בכך שהוא מסייע בהאצת
חילוף החומרים בגוף וממליצים לצרוך אותו ואת שמן הזית בלבד.
שמן הקוקוס הולך ותופס מקום של כבוד, דווקא בתחום הטיפוח העצמי ורבים
משתמשים בו כתחליף לקרם פנים.
* משורשי הקוקוס, ניתן להכין דיו לכתיבה ואף מי פה.
* מאגוזי הקוקוס הריקים ניתן להשתמש להכנת כלי נגינה, או כחומר לבעירה
ואו כחומר גלם להכנת ריהוט, רצפת פרקט ואף משטחי עבודה הדומים לשיש.
אז מי אמר שמסוכן להיות בהישרדות ?
יובל לובנשטיין
יש מי שלא ראה אפילו פעם אחת הישרדות, הישרדות איי קמרינס ?
סביר להניח שרק מעטים.
הקוקוס אשר גדל באזורים הטרופיים והאקזוטיים של כדור הארץ, הוא עץ גדל ממדים המגיע לגובה של עד 30 מטר ונושא בין ענפיו הארוכים פירות המכונים אגוזי קוקוס, אשר כמותם השנתית מגיעה לכ- 75 פירות לעץ.
גיורא "זקן השבט" טען שהוא לא מבין את טענותיהם של חברי השבט שהם רעבים, שהרי עץ הקוקוס יכול לתת להם את כל צרכיהם למשך תקופה ארוכה.
האם טענה זו נכונה ? האם הקוקוס אכן מזין ויכול לתת מענה סביר לאורך זמן ?
הקוקוס גדל רק באזורים שטופי שמש, עם כמות משקעים של כ- 1500 מ"מ בממוצע ודורש להתפתחותו תנאי לחות גבוהים באזור 75%, מסיבה זו לא רואים עצים אלו באזורי מדבר או באזור הים התיכון.
מקור השם מהמילה הפורטוגזית מקאקו, בפרושה קוף, על שום הדמיון בין הפרי לפני הקוף.
לעץ ולפרי שימושים רבים ונראה שגיורא מהישרדות, אכן עיין ולמד את הנושא לפני הגיעו לקבוצת האיים ולתוכנית הישרדות 5.
העץ מכונה בשמות כמו "העץ הנותן את כל צרכי החיים" וגם "העץ עם אלף השימושים".
אכן הקוקוס הוא עץ מפתיע לטובה וניתן להשתמש בכל אחד מחלקיו לצרכים שונים ומגוונים:
* את בשרו הלבן ניתן לאכול חיי או מטוגן.
"הבשר" מכיל וויטמינים ומינרלים אשר יכולים לספק את צרכי האדם לזמן
ממושך.
* המים הנמצאים בתוך האגוז, מזינים ביותר מכילים, סוכר, נוגדי חמצון,
מינרלים וויטמינים.
* ניתן לייצר ממנו חלב קוקוס, על ידי טחינת החומר הלבן במים חמים. החלב
שנוצר מכיל 17% שומן.
* מעלי הקוקוס ניתן להכין חבלים, מחצלות ואו סירות.
* מפיקים ממנו שמן קוקוס, אשר נחשב לאחד השמנים הבריאים ביותר במיוחד
לאור העובדה שהוא עמיד ביותר בחום לא מתחמצן ולא מתפרק בטיגון.
ישנם המאמינים שבשמן זה ישנן תכונות נוספות בכך שהוא מסייע בהאצת
חילוף החומרים בגוף וממליצים לצרוך אותו ואת שמן הזית בלבד.
שמן הקוקוס הולך ותופס מקום של כבוד, דווקא בתחום הטיפוח העצמי ורבים
משתמשים בו כתחליף לקרם פנים.
* משורשי הקוקוס, ניתן להכין דיו לכתיבה ואף מי פה.
* מאגוזי הקוקוס הריקים ניתן להשתמש להכנת כלי נגינה, או כחומר לבעירה
ואו כחומר גלם להכנת ריהוט, רצפת פרקט ואף משטחי עבודה הדומים לשיש.
אז מי אמר שמסוכן להיות בהישרדות ?
תגובות
עוד פוסטים בבלוג: הסודות מאחורי המדפים
הסודות מאחורי המדפים - האם צימצום הקניות יכול להטיב עם בריאותינו ?
מי אמר שצריך לקנות את אריזות החסכון בסופרים ? האם מבצעי הכמות משרתים אותנו ואת בריאותינו או את היצרנים והרשתות ?
קריאה ...
קראו עוד
הסודות מאחורי המדפים - האם זה מסוכן להיות צמחוני בישראל ?
האם להיות צמחוני בישראל זה עיסוק מסוכן ?
קראו עוד
הסודות מאחורי המדפים - ירקות טריים או מאודים ?
מגפת האי קולי, אשר התגלתה בימים אלה, עשוייה לחולל שינוי לא קטן בקרב חלק מהצרכנים בכול הקשור לאכילת ירקות טריים, האומנם ?
קראו עוד
הסודות מאחורי המדפים - 70% מבני האדם, רגישים לחלב ואתם ?
האם גם אתם חשים אי נוחות לאחר אכילת מוצרי חלב ?
אם עניתם בחיוב, אזי גם אתם \"בחברה טובה\".
כמה מילים על הנוש...
קראו עוד
הסודות מאחורי המדפים - בעקבות עליית מחירי החלב, האם רגע לפני שבועות לא כדאי \"לשמוע לפני שנעשה\" ?
תעשיית החלב, היא אחת הגדולות בתבל, אולם האם מוצריהחלב כלל בריאים ? איך מקבל הפיל את הסידן לעצמותיו ?
קראו עוד
אפרת_זיו
בעוונותיי אני לא צופה ולא מכירה את התכנית המדוברת.
מזל שעם הקוקוס יש לי דווקא היכרות
ובעוד קוקוס טעים לחיכי (בעיקר בשילוב שוקולד), קוקוס טרי אני לא מסוגלת לשתות.
ולסיום מוכרחה לציין כי חלב קוקוס אמנם מסמיך ומעשיר מאכלים רבים אבל חשוב לזכור את ערכו התזונתי הכביר (שלא לומר משמין).