מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

בריאות זה הכל

כמוניבלוגיםבריאות זה הכללחם ונקניקיות מזרעי תורמוס?

במטרה לשמור על שרשרת המזון שלנו ועם הבעייתיות של הבשר, הועלתה ההצעה להשתמש בחלבון של זרעוני צמח התורמוס, שהינם בריאים ודלי שומן לייצור לחם (נטול גלוטן) וגם נקניקיות ותחליפי בשר.

מאת iscon
24/04/11 11:04
2775 צפיות
לחם ונקניקיות מזרעי תורמוס?
ציטוט: ד\"ר דינה ראלט "התורמוס - לחם? חלבון התורמוס - נקניקיה?" זוכרים את ההצעה להשתמש בתורמוס לאפיית לחם בריא? הנה שוב צץ התורמוס בכותרות. במטרה לשמור על שרשרת המזון שלנו ועם הבעייתיות של הבשר הועלתה ההצעה להשתמש בחלבון של זרעוני צמח התורמוס שהינם בריאים ודלי שומן. צריכת הבשר בעולם עולה בקצב מדאיג, ב- 50 שנה האחרונות היא עלתה פי 4 וההערכה היא שהיא תוכפל ב- 10 שנים הבאות. השאלה שעולה שוב ושוב היא האם משאבי הכוכב שלנו יאפשרו את צריכת הבשר הגדולה הזאת? ראו את הרשימה על מה נאכל ב- 2050. כמו שאומר ד"ר אייזנר, צריך הרבה אדמה לייצור הבשר שכן ק"ג אחד של בשר מגיע דרך 16 ק"ג של דגן שניתן כמזון לחיות. כיום בארה"ב 80% מהתבואה משמש כמזון לבעלי החיים. לעומת זה, טיפוח גידול צמחים כמקור מזון נראה יותר פורה. נדרשים 40 מ' מרובע של אדמה לייצר ק"ג אחד של בשר, אבל באותו שטח אדמה ניתן לגדל 120 ק"ג של גזר או 80 ק"ג של תפוחים. יתרה מזאת אפשר לנצל את גידולי הצמחים גם למיגוון חומרי גלם לתעשיות שונות וגם לדלק. אם נפעל בחוכמה נוכל להחליף במרכיבים צמחיים הרבה מהמרכיבים המגיעים כרגע מבעלי חיים. אחת ההצעות היא להשתמש בחלבון צמח התורמוס כתחליף חלב לייצר גבינות או גלידה וגם להנות מזה שהוא אינו מכיל לקטוז או כולסטרול כך שהוא יותר בריא. בניסיונות ראשונים הראו שניתן להפיק מגרעיני התורמוס חלבון עסיסי בעל מירקם שמנוני למרות שהוא דל קלוריות וההצעה היא לייצר איתו נקניקיות טעימות יותר, בריאות יותר והמנצלות אדמה ביותר יעילות. בגרמניה אוכל האיש הממוצע כ- 30 ק"ג נקניקיות בשנה שמעלות את סיכוייו להשמנה, מחלות לב וסוכרת. אין ספק שכדאי להחליף חלק מהשומן והחלבון בנקניקיה עם חלבון התורמוס.

תגובות

iscon
24/04/11 11:20

איזה רעיון מצויין וגם אם לוקחים בחשבון שבני האדם במקור הם צמחונים שהיו מלקטים שורשים וזרעים למחייתם - זה בעצם חזרה לעצמינו.
גם קראתי מאמר (מזמן) שצמחונות מסייעת לשמור על הגוף נקי יותר, כך הגוף משדר בתדרים נקיים וחזקים יותר ולכן מגיעים לרמות רוחניות חושיות ועל-חושיות גבוהות יותר.
מי שנוהג לעשות מדיטציות לדוגמא, יגיע לרבדים עמוקים יותר אם יאכל פחות בשר או עדיף ללא בשר בכלל.

בזמנו ניסיתי לאתר מאפיה שתסכים לאפות לחם תורמוס...לא הצלחתי...
אולי עכשו השתנו קצת הרוחות ויש יותר החושבים שכדאי להימנע מקמח חיטה.

iscon
01/05/11 21:15

בביתי כולנו אוכלים לחם משיפון מלא ללא שמרים כבר קרוב ל-5 שנים, בתחילה רכשנו את "לחם שאור ללא שמרים" של "לחם הארץ" בשנתיים האחרונות עברנו ל"לחם שיפון מלא ללא תוספת שמרים"  של "מאפיית שלום", אמנם מכיל גם קמח חיטה מלא אבל הוא טעים לנו יותר וגם זול יותר. מבחינתי הדבר החשוב ביותר הוא שהלחם יהיה ללא שמרים בכלל, שמתי לב שכשאני אוכלת מזון עם שמרים זה גורם לי להתקף רעב, היות ואני סובלת מהתקפים של אכילה לא נשלטת אני מעדיפה לנטר את מה שבא לבטן שלי ולהמנע ממזון שגורם לי לרעב ללא צורך. אחד החוקים בפילוסופיה שאני חיה לפיה היא: "לא מכניסים אוייב הביתה".

iscon
iscon
רפלקסולוגית בכירה ומטפלת הוליסטית רב תחומית - ייעוץ תזונתי, צמחי מרפא, ארומתרפיה, פרחי באך, רייקי, הילינג, שימוש בקריסטל...