מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםסוכרתיתמתכונים: אימאם בלאדי (חציל ממולא) צמחוני + עוד כמה

מתכונים: אימאם בלאדי (חציל ממולא) צמחוני + עוד כמה

16/04/11 8:02
6840 צפיות
חומרים: 2 חצילים פרוסים לאורך (עם הקליפה) 4 פלפלים צבעוניים חתוכים לקוביות 4-6 שיני שום פרוסות 2 בצלים גדולים קצוצים דק 1/2 פלפל חריף קצוץ (מי שאוהב חריף ישים שלם) 1 שורש סלרי חתוך לקוביות מלח פלפל שחור שמן זית 1/2 כוס שמיר קצוץ כוס פטרוזיליה קצוצה כוס כוסברה קצוצה 200 גרם גבינה פטה צאן מפוררת הכנה: 1. זורים מלח על החצילים החצויים. לאחר חצי שעה מנגבים אותם בנייר סופג. 2. חורצים חריצים בצורת שתי וערב על פני החצילים. מחממים היטב מחבת פסים עם מעט שמן וקולים את החצילים עם הפנים כלפי מטה עד ריכוך קל. מוציאים בעדינות את בשר החצילי ומשאירים שכבה דקה כדי לקבל "סירות" חצילים. 3. מכינים את המילוי: מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום ושורש הסלרי ומטגנים מספר דקות. מוסיפים פלפלים וממשיכים לטגן על להבה בינונית עד ריכוך. בסוף מוסיפים את בשר החצילים שהוצאנו קודם את עשבי התיבול והתבלינים. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהאש. 4. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. משמנים תבנית במעט שמן זית ומניחים את סירות החצילים. מפזרים מעט גבינת פטה בקרקעית כל סירת חציל וממלאים בתערובת הירקות. מפזרים עוד גבינה למעלה, מזלפים מעט שמן זית וצולים בתנור 10-15 דקות. • מומלץ להגיש עם פסטה שטוגנה עד פריכות עם מעט שום וכוסברה עוד מתכונים ...www.mouse.co.il/CM.articles_item,1607,209,60083,.aspx

תגובות

מינרבה1
15/08/11 17:03

שולבטה -תבשיל בורגול וירקות

6 מנת

1 ק"ג בורגול
1/2 ק"ג קישוא
1/2 ק"ג חציל
1/2 ק"ג בצל
1/2 ק"ג עגבניות
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן תירס
2 שיני שום
מלח, פלפל שחור
הל
פלפל לבן 600 ג' רוטב עגבניות

משרים את הבורגול כחצי שעה במים
בינתיים, קוצצים את הבצל, פורסים את החצילים, והקישואים, חותכים את העגבניות, מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים את החציל, הקישוא, העגבניה ושתי שיני שום.
מכסים במים ומבשלים עד לרתיחה , מוסיפים את הבורגול, חצי כף מלח, חצי כף פלפל שחור, רמצוץ הל ופלפל לבן, מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים כ- 15 דקות בסיר מכוסה

באדיבות השף סולטן אל-פול  - גלריה 15/8/11

מינרבה1
16/08/11 8:08

עגבניות ממולאות קוסקוס ומלא עשבי תיבול

חומרים ל-12 עגבניות ממולאות:
12 עגבניות קטנות ואחידות בגודלן
למלית:
1/2 שקית (175 גרם) קוסקוס מלא אינסטנט (עבה, בינוני או דק לטעמכם)
1/2 צרור פטרוזיליה, 1/2 צרור שמיר, 1/2 צרור כוסברה - קצוצים
1 כפית נענע מיובשת ומפוררת
200 גרם גבינה בולגרית
1 שן שום כתושה (לא חובה)
1 צ'ילי קצוץ (לא חובה)
התוכן של העגבניות – קצוץ, כולל מיץ וגרעינים
2-1 כפות שמן זית לתיבול הקוסקוס ולזילוף לפני האפייה


אופן ההכנה:
1. מכינים את הקוסקוס עם כוס מים רותחים, מלח וכף שמן.

2. במקביל מרוקנים את העגבניות בעזרת כף פריזיאן או כפית רגילה ואת מה שמוציאים קוצצים ומוסיפים לקוסקוס.
מערבבים.

3. מחממים תנור ל-190 מעלות.

4. מתבלים את הקוסקוס בעשבי תיבול, גבינה, שום וצ'ילי אם רוצים.

5. ממלאים את העגבניות.

6. מסדרים בתבנית פיירקס או קרמיקה ואופים 15 דקות להזהבה.

גיוונים:
מוסיפים למלית 3 כפות צנוברים.
מוסיפים לעשבי התיבול גם 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים.
באותו אופן אפשר למלא גם קישואים עגולים, דלורית ופלפלים.

food.walla.co.il/

מינרבה1
מינרבה1
היכן רשימת החברים ?