מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםבישול בריאלאכול כשר לפסח ולהישאר בחיים.

12/04/11 21:14
1185 צפיות
פסח הינו מהחגים המאתגרים קולינרית במיוחד. מה עושים עם כל כך הרבה בייצים ותפוחי אדמה? נצלו את החג כדי להתאמן על בישול ירקות. נסו להעשיר את שולחן החג בכמה שיותר מאכלי ירקות. כך תשבעו בקלות ותורידו בלי לשים לב את כמות המצות. ראו לדוגמא את המתכון הבא המבוסס על מתכון של השפית אדר קפלן מור. 
לא בטוחים שתישבעו ממנו? הוסיפו גם שומר אחד חתוך לפרוסות בינוניות.

מרק קובה ירקות שורש לפסח

חומרים (6 מנות)

למלית
1 כף שמן זית כתית מעולה
1/2 בצל קצוץ
250 גר' בשר כתף בקר טרי, נקי משומן וטחון.
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קינמון.
2 גבעולים של פטרוזיליה קצוצה

לבצק
1 כוס מים חמימים
4 ביצים מופרדות
1 1/2 כוסות קמח מצה מלאה
4 כפות שמן זית כתית מעולה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה
1/4 כפית פלפל שחור

למרק
1 סלק בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 לפת בינונית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1 קולורבי בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 כפית סילאן
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית של תערובת פלפל שחור וקינמון
5 כוסות מים


אופן ההכנה
למלית:
צקו את השמן למחבת גדולה וחממו על להבה בינונית. הוסיפו את השמן וטגנו את הבצל קלות עד להשחמה. הוסיפו את הבשר וטגנו כ 5 דקות תוך כדי עירבוב
הוסיפו את הפפריקה המתוקה, המלח, הפלפל והפטרוזיליה וטגנו עד שמשחים
הוציאו למסננת קררו לשעה לפחות

לבצק:
בקערה גדולה ערבבו את החלמונים, השמן, כוס המים והתבלינים.
הוסיפו את קמח המצה וערבבו לקבלת מרקם חלק.
בקערה גדולה נוספת הקציפו את החלבונים. קפלו פנימה את תערובת קמח המצה וערבבו ליצירת בצק אחיד.
חלקו את הבצק ל 18 עיגולים. בידיים רטובות קחו עיגול בצק ורדדו אותו עד לעובי של 1/2 ס"מ בעזרת מערוך. הניחו 1/18 מתערובת הבשר וסגרו לקבלת קובה עגולה.

למרק :
הכניסו את כל חומרי המרק לסיר גדול, אם המים אינם מכסים את הסלק, הוסיפו מעט מים עד לכיסוי.
כסו ובשלו כ-20 דקות עד שהסלק מתרכך.
תוך רתיחה עדינה של המרק בסיר, הניחו במרק בכל פעם 3-4 קובות ותנו למרק להמשיך לבעבע.
נענעו את הסיר מידי פעם כדי שהקובות לא תדבקנה וכולן תהיינה במרק לבישול אחיד.
בשלו כמחצית השעה בסיר מכוסה חלקית.

תגובות

דר רני פולק
דר רני פולק
מנהל את המרכז לבישול ואורח חיים בריא במרכז הרפואי האוניברסיטאי - הדסה