מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הסודות מאחורי המדפים

כמוניבלוגיםהסודות מאחורי המדפיםהסודות מאחורי המדפים - נוגדי חמצון במזון, טבעי או מלאכותי

הסודות מאחורי המדפים - נוגדי חמצון במזון, טבעי או מלאכותי

לנוגדי החמצון תפקיד חשוב בשמירה על בריאותינו, יובל לובנשטיין מציע להשתמש באלה שניתנו לנו על ידי הטבע, מאחר והם ניראים כיותר זמינים לשימוש על ידי גוף האדם.

25/03/11 18:25
1690 צפיות
הסודות מאחורי המדפים - נוגדי חמצון במזון, טבעי או מלאכותי
הסודות מאחורי המדפים – נוגדי חמצון במזון, טבעי או מלאכותי ?



יובל לובנשטיין


אחד הדברים העכשוויים הם נוגדי החמצון.
מה זה בדיוק ?
האם כל נוגדי החמצון הם טבעיים ?
האם כל נוגדי החמצון טובים לנו ?

תהליך החמצון הוא תהליך טבעי בגוף האדם.
בעת ביצוע מאמץ גופני, נוצרים בגוף חומרים מחמצנים בתוך התאים אשר עלולים לגרום להם נזק ונקראים רדיקאלים חופשיים.
לגוף ישנם מספר דרכים להתמודד ולהגן על עצמו מפניהם, בעקבות הפעילות ואו המאמץ הגופני:אנזימים, ויטמינים (מהמזון, כמו (A,C,E מינרלים )כמו אבץ וסלניום הנמצאים באגוזים, ירקות, דגנים מלאים וגרעינים) וחומרים אשר נמצאים בגוף האדם ותאי שריר כמו Q10 .

בתעשיית המזון משתמשים גם בנוגדי חמצון, אשר פועלים באופן דומה לחומרים משמרים, בזה שהם עוזרים להאריך את חיי המדף ולשפר את הטעם של המזון.
חומרים אלה נמצאים בתוך טבלת מספרי האי ((E number ומתחילים בקידומת E 300.
לנוגדי החמצון יכולת למנוע את תופעת ההשחמה, אותה רואים למשל בעת השארת תפוח נגוס. בתעשיית המזון והמשקאות משתמשים בהם על מנת למנוע עובש, במיוחד בשמנים צמחיים ובמרגרינה.
ישנם נוגדי חמצון טבעיים כמו ויטמין c המכונה גם E300 וישנם גם נוגדי חמצון מלאכותיים לדוגמא E310-312,E320-E321.
ישנם יצרנים, אשר מוסיפים על גבי התווית את העובדה שהוספו למזון נוגדי חמצון, על מנת להעלות את ערכו של המוצר, בעוד שחומרים אלה
E310 -312 הנקראים Propyl Gallate, חשודים כתוספים אשר עלולים לגרום לסרטן.
כנ"ל לגבי חומרים הנקראים בשם .BHA/BHTחומרים אלה מוספים לשומנים על מנת למנוע מהמזון להיות מעופש.
לפני שקונים מזונות כמו צ'יפס, דגנים ומסטיקים, יש לקרוא טוב את התווית, מאחר ויש יצרנים אשר משתמשים בהם ויש יצרנים אשר נמנעים משמוש בהם.

הידעתם ?

במזון הטבעי והלא מעובד ישנם נוגדי חמצון טבעיים היכולים לסייע לגוף, מבלי להעמיס אותו בנוגדי חמצון מלאכותיים.
1) בצל – בבצל נמצא חומר בשם "קוורצטין", ממשפחת נוגדי החמצון
היעילים בטיפול בדלקות, נמצא גם בעירית.
הבצל גם נלחם באופן יעיל כנגד נגיפים החודרים לגוף ומפחית הסיכון
למחלות לב.
2) שום – מקובל מאוד ברפואה העתיקה והמשלימה.
3) עגבנייה – מכילה ליקופן, נוגד חמצון שגוף האדם לא יכול לייצר
בעצמו, ספיגתו בגוף עולה עם בישולו.
4) אבוקדו –מכיל וויטמינים נוגדי חמצון המסיסים בשומן כמו וויטמין A
וויטמין E.
5) דבש – מכיל נוגדי חמצון, בבעלי יכולת לקטול מחוללי מחלות.
מאחר ומקור הדבש הוא מצוף של פרחים שונים, חשוב להדגיש שנוגדי
החמצון שלו תלויים בסוג הפרחים. מועדף דבש שנוצר מפרחי בר
וצמחי מרפא. יש להדגיש שתכונות הרפואיות של הדבש יכולות
להיפגם בכל טמפרטורה מעל 40 מעלות צלזיוס.


לנוגדי החמצון תפקיד חשוב בשמירה על בריאותינו, אולם מוצע להשתמש באלה שניתנו לנו על ידי הטבע, מאחר והם נראים כיותר בטוחים לשימוש.

תגובות

עוד פוסטים בבלוג: הסודות מאחורי המדפים

הסודות מאחורי המדפים - האם צימצום הקניות יכול להטיב עם בריאותינו ?
מי אמר שצריך לקנות את אריזות החסכון בסופרים ? האם מבצעי הכמות משרתים אותנו ואת בריאותינו או את היצרנים והרשתות ? קריאה ...
קראו עוד
הסודות מאחורי המדפים - האם זה מסוכן להיות צמחוני בישראל ?
האם להיות צמחוני בישראל זה עיסוק מסוכן ?
קראו עוד
הסודות מאחורי המדפים - ירקות טריים או מאודים ?
מגפת האי קולי, אשר התגלתה בימים אלה, עשוייה לחולל שינוי לא קטן בקרב חלק מהצרכנים בכול הקשור לאכילת ירקות טריים, האומנם ?
קראו עוד
הסודות מאחורי המדפים - 70% מבני האדם, רגישים לחלב ואתם ?
האם גם אתם חשים אי נוחות לאחר אכילת מוצרי חלב ? אם עניתם בחיוב, אזי גם אתם \"בחברה טובה\". כמה מילים על הנוש...
קראו עוד
הסודות מאחורי המדפים - בעקבות עליית מחירי החלב, האם רגע לפני שבועות לא כדאי \"לשמוע לפני שנעשה\" ?
תעשיית החלב, היא אחת הגדולות בתבל, אולם האם מוצריהחלב כלל בריאים ? איך מקבל הפיל את הסידן לעצמותיו ?
קראו עוד