התפתחות האוסטיאופורוזיס
אוסטיאופורוזיס היא מחלת עצם מטאבולית המתאפיינת ע\"י מסת עצם נמוכה עם שינויים בצפיפות העצם, העצמות נעשות דלילות, חלשות ושבירות, במיוחד בעצמות צוואר הירך, עמוד השידרה ושורש כף היד.
07/03/11 18:42
1388 צפיות
התפתחות אוסטיאופורוזיס תלוי ב- 3 משתנים עיקריים:
1) רמת מסת העצם המרבית בבגרות.
2) הגיל בו החל תהליך פירוק העצם.
3) קצב דלדול העצם.
משתנים אלה תלויים ב:
• שינויים הורמונאליים. המחסור באסטרוגן הוא הגורם הראשוני להתפתחות המחלה. היות והאסטרוגן משפר את קליטת הסידן במערכת העיכול ומקטין את איבודו בשתן. כמו כן הוא גורם לעליה בפעילות ויטמין D במערכת הדם ( החשוב בהכנסת סידן לעצמות ).
תפקיד חשוב נוסף לאסטרוגן הוא גירוי ייצור הורמון הקלצטונין מבלוטת התריס ( המשפיע על הכנסת הסידן לעצמות ).
• גורמים תזונתיים. כאשר האדם אוכל מזון טבעי לחלוטין, מזון שגדל באדמה פורייה מטבעה, אדמה שלא זובלה בזבל כימי ולא רוססה בריסוסים רעילים, קיים סיכוי שמזונו יספק לו את כל המינרלים הדרושים. אך, תנאים אלה כמעט ולא מתקיימים כיום בעולם המערבי ולכן רבים הם האנשים החולים במחלות שונות, אין אפשרות להסתדר ללא תוספי תזונה.
ה ס י ד ן נחוץ לנו לתהליכים רבים כמו: תגובות אינזימטיות, פעילות של מערכת העצבים ומערכת השרירים וכמובן למבנה התקין של רקמת העצם. עם עליית הגיל, ספיגת העצם מהמעיים יעילה פחות בגלל הירידה ברמות האסטרוגן והירידה בכמות חומצת הקיבה המופרשת בתהליך הספיגה.
וכמו כן רוב הנשים לאחר גיל המעבר צורכות כמות מעטה של סידן ביום.
ה ז ר ח ן , יחד עם הסידן, מרכיבים את החלק המינרלי של העצם. בהתחשב בכך שהמזון בתזונה המערבית עשיר בזרחן וכמעט ולא קיים מחסור בו, יש להזהר מעודף, העלול לשבש את הפרשת ההורמונים החשובים למטבוליזם של הסידן.
מ ג נ ז י ו ם חשוב אף הוא למרכיבי העצם וכמו כן ה ב ו ר ו ן (המגביר יצירה של ויטמין D) הנחוץ להגברת ספיגת הסידן במעיים ומגדיל את כמות ההורמונים הנחוצים לעצם.
מכאן אנו רואים כי לא רק הסידן, אלא גם מינרלים רבים אחרים נחוצים למבנה תקין של רקמת העצם ומחסוריהם. גם ויטמינים B6, B12 ו- ויטמין K תורמים כל אחד את תרומתו, בעוד שהחלבונים הם חומר הבניין של העצם.
גורמים נוספים למחלת אוסטיאופורוזיס:
• מחלות ומצבים בריאותיים. כמו מחלת הסוכרת שפוגעת במטבוליזם של ויטמין D. גם טיפול בסטירואידים (שניתן לחולי אסטמה), דלקת מפרקים, מחלות מעיים. כל אלה גורמות להגברת הפרשת הסידן מהעצמות אל מחזור הדם ולהאצת איבוד עצם.
• אורח חיים. שתיית קפה ואלכוהול, עישון. מחסור בפעילות גופנית.
• תורשה. גנטיקה תורמת גם היא. נמצא שנשים לבנות נמצאות בסיכון גבוה יותר לפתח אוסטיאופורוזיס מנשים שחורות. כמו כן נשים רזות יותר משמנות היות ויש להם פחות תאי שומן המפרישים אסטרוגן.אני, שפרה) ו ויטמין C 30 מ"ג העוזר להטמיע את ה לעצמות. אומגה 3 צמחי יעיל ביותר למניעה וטפול במחלת אוסטיאופורוזיס.
תגובות
shifra
מוסמכת מכון וינגייט כמדריכת התעמלות למבוגרים ובעלת התמחות ייעודית נוספת כמדריכת התעמלות בונה עצם (למניעת אוסטאופורוזיס)...
עוד פוסטים בבלוג: אומגה 3 צמחי
קשב וריכוז אצל מבוגרים - יש פתרון
על מנת לזהות עד כמה הקשב והריכוז לוקים בחסר, יכולים להתנסות ולהשתמש ללא חשש ב- אומגה 3 הצמחי בכמוסות...
קראו עוד
פעילות גופנית למניעה ולעיכוב האוסטיאופרוזיס
האוסטיאופורוזיס היא מחלת עצם הנפוצה ביותר בעולם, לסידן כתוסף ולפעילות גופנית יש משקל משמעותי, תועלתי בעיכוב תהליך אוסטיא...
קראו עוד
אבחון, מניעה וטיפול במחלת האוסטיאופרוזיס (דלדול עצם)
בגיל ההתבגרות היותר מאוחרת ובגיל הזקנה מתרחשים במסת העצם תהליכי הרס ובניה ותהליכי ההרס גוברים על תהליכי הבנייה, לכן חובה...
קראו עוד
אומגה 3 צמחית בזמן הריון ולידה
תקופת ההיריון וההנקה הינה תקופה חשובה ביותר עבור האישה ההרה והעובר היות והעובר תלוי בתזונת האם. צרכיו של העובר אשר יסופ...
קראו עוד
אומגה 3 צמחי - חיוני להגנה על גופנו
דברי רופאים ומחקרים המוכיחים מעל כל ספק את הקסם הטמון במרווה המרושתת והאומגה 3 המופקת מצמח מופלא זה החיוניית לגוף האדם ו...
קראו עוד