מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםמכל הלב מתכון למוחמצים ללא מלח

מאת אנונימי
13/02/11 9:52
10836 צפיות
מתכון למוחמצים ללא מלח
אכילת מוחמצים לחולי אי ספיקת לב וכן לחולי יתר ל.ד, מחלות כלייה ועוד מחלות שמחייבות הגבלות בצריכת המלח, היא דיי טאבו.
אני מציעה כאן אופציה של מתכון קל ביותר לכנת מוחמצים ללא מלח בכלל
יוצא טעים... באחריות...

מצרכים:

500 גר' מלפפונים פרוסים או ירקות מעורבים (כרוב, כרובית, גזר, גמבה)
1 כוס חומץ
1 כוס מים
1-2 שיני שום פרוסות
1 כפית סוכר או ממתיק מלאכותי המתאים לבישול (לדוגמא: דיאט טיפ או ממתיק על בסיס סוכרלוז)
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
2 עלי דפנה- לא חובה
3 כדורי פלפל אנגלי- לא חובה
כורכום- לא חובה
צ'ילי או פלפל חריף – לא חובה

הכנה:

מרתיחים את המים עם החומץ והתבלינים.
מוסיפים את הירקות החתוכים ומבשלים כ- 5 דקות ( או פחות בירקות המתרככים מהר- חשוב לשמור על מרקם הירקות שלא יתררכו מידי)
מוציאים את הירקות ממי הבישול ושמים בצנצנת או קערה גדולה.
מכבים את האש, מצננים את מי הבישול ומוציאים את עלי הדפנה.
לאחר קירור המים המתובלים שופכים אותם על הירקות.
שומרים במקרר בכלי סגור.
הירקות מוכנים לאכילה מיד עם הקירור, אין צורך בכיסוי מלא של הירקות על ידי מי הבישול. 

בתיאבון !!!

תגובות

מינרבה1
13/02/11 10:44

תודה, נשמע מעולה

בשמחה !!!

מינרבה1
14/02/11 8:13

שלחתי לידיד והוא הודה ו"החזיר" לי במתכון:
הרי הוא לפניכם בלי עריכה

זאת העונה שאני מחמיץ עגבניות ירוקות, הן זולות
וניתן להשיג קטנות ויפות.
בתוך צינצנת (רצוי זכוכית אפשר גם פלסטיק) מסדרים עגבניו שלמות או חצויות. על השלמות חורצים צלבים (לא עמוקים) בשני הצדדים. מעל כל שיכבה - קצת שמיר ועלים של סלרי. אני מוסיף גם גזר פרוס דק וכמה שיני שום (לא חובה).
במקביל מרתיחים מי ברז על כל ליטר מוסיפים כף מלח גס ובסוף על כל 4 כוסות חצי כוס חומץ (איכות טובה).
אחרי שרותח ממתינים 5 דקות ויוצקים.
אני אוטם עם ניילון מתחת למיכסה ובימים הראשונים הופך את הצינצנת לפחות לשעה כדי שהמרכיבים יתערבבו.
החותנת שלי עושה די דומה עם עגבניות אדומות (אך קשות).
ללקק את השפתיים, וכמעט בלי עבודה.
אחרי שבוע מוכן, לאחר הפתיחה - להמשיך לאטום ולהחזיק במקרר.

היי מינרבה,

המתכון נשמע טעים...
אפשר את אותו הדבר פשוט בלי מלח...
הרעיון לשים כמה שיותר תבלינים טבעייים וירק ולהמנע מהתעשייתי ומה שמכיל הרבה נתרן. נתרן הוא מה שגורם לכל הנזק... בחולי לב יכול לגרום לצבירת נוזלים והחמרת המחלה.. בחולי יתר לחץ דם (וגם אלו שלא חולים) יכול לגרום לעליית לחץ דם וכן לנזק כלייתי...
עדיף להמנע או להפחית כמה שיותר בהדרגה.
אני יודעת שיהיו חלק שיגידו שאוכל בלי מלח לא טעים. אני יכולה להגיד כי למרות שאצלי בבית ברוך השם אף אחד לא חולה באחת המחלות הנ"ל .. אבל בכל אופן מטעמי בריאות, הפחתתי באופן משמעותי את צריכת המלח בבית. אפילו בעלי (המכור למלחייה ) התרגל.. זה הטריק מתרגלים עם הזמן... היום כשאני אוכלת בחוץ האוכל מלוח לי מאוד... האוכל שאנו אוכלים גם ככה מתועש ומלא בנתרן אז עדיף לפחות בבית לבשל בלי ולהשתמש כמה שיותר ברכיבים טבעיים וטריים.
 

מינרבה1
14/02/11 16:38

מעולה   !!!!

ומה שחשוב    - לעצלנים כמוני -   ההכמנ פשוטה ומהירה

מיכל אברג'יל
מיכל אברג'יל
אחות אי ספיקת לב- מכבי שירותי בריאות