ביסקוטי פירות יבשים מסובין שיבולת שועל וסובין חיטה (ללא תוספת סוכר)
זה הולך להיות הביסקוטי הכי טעים שטעמתם אי פעם, וכאילו לא מספיק... אז גם הכי בריא!
18/01/11 9:11
2281 צפיות
המצרכים (כמות ל-20 יחידות)
4 ביצים גדולות XL
1/4 כוס (60 גר') שמן אגוזי לוז (או איכותי אחר)
1/2 כוס סילאן ללא תוספת סוכר או 8 גר' סטיביה (נוזלי)
1/2 כפית אבקת וניל טהור (ללא תוספת סוכר)
קורט מלח
מיץ סחוט מחצי לימון
1 כוס (120 גר') סובין שיבולת שועל
1 כוס (60 גר') סובין חיטה
1 כפית אבקת אפייה
100 גר' חמוציות מיובשות ללא תוספת סוכר
100 גר' משמש מיובש קצוץ לקוביות גסות
ההכנה
בקערה בינונית טורפים קלות יחד את הביצים, השמן, הסילאן/סטיביה, אבקת הוניל, המלח ומיץ הלימון
מוסיפים את שני סוגי הסובין, אבקת האפייה והפירות היבשים - מערבבים עם מרית רחבה להבלעה מוחלטת וקבלת בלילה סמיכה אחידה
יוצקים לתבנית מוארכת (31X15 ס"מ) מרופדת נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות משך 35 דקות.
מוציאים, מצננים מעט, מנתקים מהתבנית ונייר האפייה ופורסים עם סכין משוננת פרוסות בעובי חצי ס"מ
מניחים על רשת ומייבשים בחום נמוך 140 מעלות משך 50 דקות
מצננים ומאחסנים בקופסא/צנצנת אטומה
ט"ו בשבט שמח וטעים
תמי
4 ביצים גדולות XL
1/4 כוס (60 גר') שמן אגוזי לוז (או איכותי אחר)
1/2 כוס סילאן ללא תוספת סוכר או 8 גר' סטיביה (נוזלי)
1/2 כפית אבקת וניל טהור (ללא תוספת סוכר)
קורט מלח
מיץ סחוט מחצי לימון
1 כוס (120 גר') סובין שיבולת שועל
1 כוס (60 גר') סובין חיטה
1 כפית אבקת אפייה
100 גר' חמוציות מיובשות ללא תוספת סוכר
100 גר' משמש מיובש קצוץ לקוביות גסות
ההכנה
בקערה בינונית טורפים קלות יחד את הביצים, השמן, הסילאן/סטיביה, אבקת הוניל, המלח ומיץ הלימון
מוסיפים את שני סוגי הסובין, אבקת האפייה והפירות היבשים - מערבבים עם מרית רחבה להבלעה מוחלטת וקבלת בלילה סמיכה אחידה
יוצקים לתבנית מוארכת (31X15 ס"מ) מרופדת נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות משך 35 דקות.
מוציאים, מצננים מעט, מנתקים מהתבנית ונייר האפייה ופורסים עם סכין משוננת פרוסות בעובי חצי ס"מ
מניחים על רשת ומייבשים בחום נמוך 140 מעלות משך 50 דקות
מצננים ומאחסנים בקופסא/צנצנת אטומה
ט"ו בשבט שמח וטעים
תמי
תגובות
קולינריא
איכשהו מצאתי את עצמי לצד הדיווש האינטנסיבי, נהנית לדאוג שכל מי שאוהב לאכול - יוכל לאכול את מה שהוא אוהב... גם אם אסור לו...
עוד פוסטים בבלוג: קולינריא
עוגיות בריאות שקדים וצימוקים (או אוכמניות/חמוציות)
עוגיות נפלאות בטעם ובמרקם לצד היותן קלות ומהירות להכנה, וכאילו לא די, הפעם מדובר בעוגיות שיחידה אחת בהחלט יכולה לספק (גם...
קראו עוד
מיני מאפינס מנטה-וניל (או קינמון-תפוז) מקמח שיפון מלא ללא סוכר, ללא כולסטרול
משהו קטן וטוב לחנוכה וגם ליתר ימות השנה - עם או על תקן הנס...
המיני מאפינס הספוגיים והנימוחים הללו, לא רק שעונים על כלל...
קראו עוד
דר' דינה ראלט מוציאה מן הדבש את העוקץ...
ציטוט: ד\"ר דינה ראלט "על הדבש ועל העוקץ"
כמה נחמד לבחור בנושא כמו דבש ל"קשט" את ראש השנה, ש...
קראו עוד
עוגת דבש בלי גלוטן ובלי סוכר
ראש השנה בפתח... איך אפשר בלי דבש? מילא בלי סוכר... אבל בלי דבש? אז אם אפשר בלי גלוטן, אפשר גם בלי דבש אבל... אפשר ורצוי...
קראו עוד
תמי
תמי, אין כמוך!
ד"ר דינה ראלט PhD
מה דעתך על קמח שיפון במקום קמח חיטה מלא?
מצאו שקמח השיפון מייטיב יותר עם בריאות העכברים בהשוואה לקמח חיטה מלא שבניסוי, הם רזו וגם חל שיפור קל ברגישות האינסולין.
Nutrition. 2010, 26(2), 230-239
קולינריא
מצאו שקמח השיפון מייטיב יותר עם בריאות העכברים בהשוואה לקמח חיטה מלא שבניסוי, הם רזו וגם חל שיפור קל ברגישות האינסולין.
Nutrition. 2010, 26(2), 230-239
דינה יקרה, אין כאן קמח בכלל... לא שמת לב? הכנתי אותם מסובין בלבד! אם בא לך... את קרובה אלי ואת מוזמנת לבוא להתכבד (אחד ה-דברים הטעימים ביותר שיש. כדאי לך)