מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםבישול בריארוטב קולורבי וחמוציות

04/12/10 13:28
2267 צפיות
רוטב קולורבי וחמוציות
אני אוהב קציצות. כמעט תמיד יש לי קציצות שאני מכין במקפיא, כך שבהפשרה קצרה יש לי מנה בשרית טעימה. אתמול, התחשק לי להכין רוטב מעט שונה. הלכתי על קולורבי אגוזי מקדמיה וחמוציות בתוספת מעט יין מותחל שמצאתי בדלת המקרר. היתה בבית גם שקית שעועית שנשארה מבישול קודם אז הוספתי. התוצרת מצורפת. ראו כמה פשוט להוסיף מנות ירק לסתם ארוחה....

רוטב קולרבי וחמוציות

מצרכים: (8 מנות)
- 3 קולרבי בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות בנות 1 ס"מ
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 1/2 כוס חמוציות
- חופן אגוזי מקדמיה (לא חובה)
- 4 שיני שום פרוסות
- חצי כוס יין אדום מסוג מרלו
- 2 כוסות מים
- מעט מלח ופלפל

אופן ההכנה:
- קחו סיר בינוני וצקו לתוכו את שמן הזית
- חממו על להבה בינונית והוסיפו את שיני השום. טגנו קלות כשתי דקות עד להזהבה
- הוסיפו את הקולרבי, החמוציות ואגוזי המקדמיה וטגנו קלות כשתי דקות נוספות עד להשחמה
- הוסיפו את המים והיין ובשלו כ 15 דקות למיזוג הטעמים
- הוסיפו קציצות, שעועית ירוקה וכל מה שבא לכם לתבשיל חורפי טעים ומהיר

תגובות

תודה, נורא אוהבת קולרבי ולא ידעתי שמותר/אפשר לבשל...

תמי
05/12/10 14:09

ברכות על פתיחת הבלוג!
המתכון נשמע מעניין מאוד - בהחלט ננסה ונחכה בכליון עיניים גם לבאים אחריו 

DANA
10/12/10 8:25

אני שמחה שנפתח בלוג כזה , שיהיה לכולנו ולד"ר רני פולק בהצלחה !

דר רני פולק
דר רני פולק
מנהל את המרכז לבישול ואורח חיים בריא במרכז הרפואי האוניברסיטאי - הדסה