מיני מאפינס מנטה-וניל (או קינמון-תפוז) מקמח שיפון מלא ללא סוכר, ללא כולסטרול
משהו קטן וטוב לחנוכה וגם ליתר ימות השנה - עם או על תקן הנס... המיני מאפינס הספוגיים והנימוחים הללו, לא רק שעונים על כללי ה\'מותר\' לסוכרתיים ולדיאטת קנדידה, אלא משופעים בעושר בריאותי של מגנזים, סידן, ברזל, אבץ, חלבון, סיבים תזונתיים ושאר מינרלים וויטמינים שגוף צמא להם בנוסף, קלות ההכנה והפשטות, מבטלים כל הרהור באשר לכדאיות ההשקעה תיהנו תמי
23/11/10 12:42
3643 צפיות
המצרכים (ל-30 יחידות)
1) 6 כפות מעורבות של טחינת אגוזי מלך, שקדים וחמניות
2) 180 גר' חלבון ביצה (חלבונים מ-4 ביצים XL)
3) 1 כפית תמצית וניל טהור או גרידת תפוז/לימון
4) 50 טיפות סטיויה
5) 1 כוס (110 גר') קמח שיפון מלא
6) 1 כפית אב' אפייה
7) ½ כפית אב' סודה לשתיה
8) 70 מ"ל תה מנטה (או קינמון) מרוכז פושר (להכין מ-½1 כפות עלי מנטה/ 2 מקלות קינמון חצויים בחצי כוס מים ולסנן את הכמות הנדרשת)
ההכנה
1) .בקערה בינונית לטרוף את הטחינות עם החלבונים ותמצית הוניל/גרידת התפוז לקבלת בלילה אחידה לחלוטין. לנפות לבלילה שנתקבלה את הקמח עם אבקות האפייה והסודה ולהתחיל בהבלעה, להוסיף את תמצית (מי) התה המנטה/קינמון ולערבב לקבלת מסה חלקה קטיפתית.
2) להעביר את העיסה לשקית זילוף (אפשר גם עם כפית) ולמלא את השקעים כדי ¾ מגובהם: סיליקון ללא צורך בשימון או מתכת משומנות קלות (אפשר גם לרפד בעטרות נייר - גודל ½1)
3) לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני 180ºC משך 25 דקות. להוציא ולצנן על רשת
4) ככל שהמאפינס שוהים בקופסא אטומה - מתיקותם מתחזקת. ניתן להקפיא או לשמור במקרר לאורך זמן (חימום קצרצר במיקרו יחזיר להם את ספוגיותם והנימוחות)
הערות:
•כאן הצעתי שתי גירסאות שהכנתי: טעם תפוז-קינמון וטעם וניל-מנטה, כמובן שמנקודה זו יש אינספור אפשרויות לגיוון טעמים לפי העדפה אישית
•השילוב של שלושת סוגי הטחינה מאוד מומלץ גם מבחינה בריאותית וגם בהיבט של שילוב והשפעת הטעמים, אולם מי שמעדיף יכול בהחלט להשתמש רק בסוג אחד.קישור לצפייה בתהליך ההכנה מצולם שלב אחר שלב
תגובות
קולינריא
איכשהו מצאתי את עצמי לצד הדיווש האינטנסיבי, נהנית לדאוג שכל מי שאוהב לאכול - יוכל לאכול את מה שהוא אוהב... גם אם אסור לו...
עוד פוסטים בבלוג: קולינריא
עוגיות בריאות שקדים וצימוקים (או אוכמניות/חמוציות)
עוגיות נפלאות בטעם ובמרקם לצד היותן קלות ומהירות להכנה, וכאילו לא די, הפעם מדובר בעוגיות שיחידה אחת בהחלט יכולה לספק (גם...
קראו עוד
ביסקוטי פירות יבשים מסובין שיבולת שועל וסובין חיטה (ללא תוספת סוכר)
זה הולך להיות הביסקוטי הכי טעים שטעמתם אי פעם, וכאילו לא מספיק... אז גם הכי בריא!
קראו עוד
דר' דינה ראלט מוציאה מן הדבש את העוקץ...
ציטוט: ד\"ר דינה ראלט "על הדבש ועל העוקץ"
כמה נחמד לבחור בנושא כמו דבש ל"קשט" את ראש השנה, ש...
קראו עוד
עוגת דבש בלי גלוטן ובלי סוכר
ראש השנה בפתח... איך אפשר בלי דבש? מילא בלי סוכר... אבל בלי דבש? אז אם אפשר בלי גלוטן, אפשר גם בלי דבש אבל... אפשר ורצוי...
קראו עוד
ד"ר דינה ראלט PhD
עוד בזכות הקינמון - בניסוי ראשוני עם שמנים פרה-סוכרתיים הראו חוקרים מאוהיו שמתן תמצית קינמון כל יום במשך 3 חודשים שיפרה הרבה מדדי בריאות כולל ירידה ברמות סוכר בצום.
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2010-08/usdo-rsc082410.php
ברוך הלוי-סגל
שלום לקולינריא היקרה,
כמי שניזון למעלה מעשרים שנה מקצובת פחמימות מדודה, 1 גרם פחמימות ל-1 ק"ג משקל גוף,
הוצאתי מתפריטי קמח שיפון מלא שיש בו "רק" 352 קלוריות ב-100 גרם, אבל יש בו 74 גרם פחמימות ב-100 גרם, דהיינו 74% פחמימות יש במוצר.
בחשבון אריתמטי קצר הגעתי ל-81.4 גרם פחמימות ב-110 גרם קמח שיפון מלא שבתערובת שהכנת,
אבל שלא לקלקל את שמחת החג, חישבתי ומצאתי שבכל יחידה של מאפינס יש 2.71 גרם פחמימות.
דא עקא שיחידה אחת אינה מספקת, כי מתוק דורש מתוק.
בעבר היתה החולשה הראשונה שלי סופגניה, והחולשה השניה עוד סופגניה. לפני 20 שנה נגמלתי.
רות סוף.
חג אורים שמח,
ב ר ו ך
בר1
אנסה את המתכון בחנוכה...תודה לך וחג אורים שמח