ריפוי התלקחות קוליטיס כיבית…פירוט מלא 17.12.2023
בקרוב אשלח זאת במייל למכון הגסטרו באיכילוב…
לכב׳ ד״ר......
מ - Eli.peer@hotmail.com
לא חזרתי אלייך עד היום….
כי רציתי להיות בטוח בוודאות מלאה….בריפוי של התלקחות הקוליטיס.
קצין בסיירת אגוז בסדיר, מהנדס מכונות, ב 24 שנים לפני הפנסיה (בגיל 67), עבדתי באגף הרכש של משהב״ט.
אני כיום בן………………….…….74
ולאחר מאבק ארוך של………6.5 שנים
המשימה קרובה להשלמה, ואני יכול להצהיר שעליתי על דרך המלך .
חזרתי לאכול כמעט…..כמו לפני ההתלקחות .
עדיין אוכל (דייסת אורז ושוק עוף מבושל) * 3 פעם ביום…
אבל הוספתי לכך שתי מנות גדולות של חומוס בייתי כל יום !!!
לפני ההתלקחות יכולתי לאכול רק…(מנה חומוס בייתי +שוק עוף מבושל) *3 פעם ביום….
בלי דייסה, ובלי שום ירקות ופירות
( מפורט בהמשך מדוע ).
ההבנה שלי לגבי ריפוי ההתלקחות גדלה בהרבה, והיא מוצגת להלן…
לומר את האמת…בבדיחות קלה, פרויקט ארוך שכזה, תפור למידות שלי…של פדנטיות, הבנה, חקר לעומק באינטרנט, ניהול ברמה גבוהה מרובת ניירת ונתונים, קשב גדול ביותר לכל מחוש בגוף, ומורגלות לפרויקטים ארוכים.
אשמח להגיע אליכם, במידה ויש לכם ענין, לשמוע מהניסיון האישי שלי.
לא אתאכזב, גם אם תחליטו שלא…זה בסדר גמור…רק ראיתי לנכון, לשתף אותכם במידע שלמדתי על המחלה הבעייתית הזו בקנה מידה עולמי…אני לכשעצמי בריא, שמח, ומאושר…שהצלחתי להתגבר עליה !!!
לא למדתי את כל הדברים ביום אחד…אלא מתוך סקרנות טבעית, נשאבתי לתוכם, ובעצמי…לבד…לפי ההיגיון…וקריאה מרובה…הרחבתי לאט לאט את הידע.
לו״ז…לפי שנים
===========
🎗️1949…נולדתי בריא לחלוטין.
🎗️2000….לקחתי ויטמין B קומפלקס,
מידי יום…3 חודשים…
גרם לי קלקול ביציאה, וניסיתי להמשיך איתו, ומאז נהייתה לי אלרגיה לחומרים
משמרים.
🎗️2005…שתיתי 1 קפה הפוך עם חלב
מקולקל מלא בחיידקים, ממכונה
אוטומטית לקפה… מידי יום, במשך
כ 2 חודש…
פתאום ביום אחד, זה התפרצה לי
דלקת קלה במעי הישר.
**בהתחלה יכולתי לאכול ירקות חופשי,
אבל עם הזמן, בגלל טעויות בדיאטה
(ארטיקים וכ״ו)…כבר לא יכולתי יותר.
🎗️7.2017…התלקחות נוכחית .
שתיתי 3 כוסות קפה שחור
במהלך ערב משפחתי, גרם לי למחרת
לקוליטיס חריפה במעי הישר, לכיב
במעי הדק (שרפאתי אותו תוך כ 4
חודשים) .
**בהמשך…7.2018
יום אחד בחופשה, לא שמרתי על
הדיאטה באופן נוראי, והדלקת
התפשטה למעי העקול, ועד לקצה
העליון של המעי היורד.
**בהמשך…12.2018
יום אחד…בחלקיק שניה קטן של חוסר
ריכוז, אכלתי 3 כדורי פלאפל…
ושעתיים אח״כ צ׳יפס…מיד, תוך כדי
אכילת הצ׳יפס, הרגשתי דקירה, כאב
ממוקד חולף קטן, באמצע המעי
העקול, וכך נוצר שם כיב.
1.🎗️הנחיות כלליות לריפוי התלקחות קוליטיס כיבית .
1.1🎗שום סטיה מההנחיות והדיאטה שאפרט.
בלי שום לחטוף משהו קטן מהצד, אפילו לא גרגר פעם אחת…זה החלק הקשה ביותר, והחשוב ביותר בריפוי !!!
1.2🎗️למיטב הבנתי ונסיוני האישי,
המסקנות שלי הן :
🎗️האפקט של…אכילת דבר גרוע למעיים, הינו בד״כ 2 ימים, יציאה מקולקלת ביום הראשון, והשיא ביום השני.
צריך לזכור זאת, כדי להבין את משך הזמן הנדרש להירגעות לאחר קלקול !!!
🎗️השכמה בבוקר עם קושי לשתן, מעיד על בעיה במעיים. ויותר גרוע…כשיש צורך ליציאה. גם שינה לא רגועה בלילה זה סימן לא טוב.
🎗️אחרי יציאה מקולקלת חמורה, או אכילת דבר גרוע, או נטילת פנטסה שאיננה טובה עבורי…הופיעו כתמים אדומים על גב כף היד…תוך יום. גדול/כהה יותר…הוא חמור יותר.
🎗️קראתי לנושא המייל…ריפוי התלקחות קוליטיס כיבית, וזה מקביל למשל…לריפוי טחורים.
כשם שטחורים חוזרים, כך גם קוליטיס…אבל זה לא קורה יש מאין !!!
אלא בגלל קלקול בדיאטה…אכלנו משהו גרוע…לדעתי זו ההסבר ברוב המכריע של המקרים, וכמובן שגם למשל לאירוע טראומטי יכולה להיות השפעה !!!
כל מי שלקה אי פעם בטחורים/ קוליטיס…יהיה יותר פגיע להישנותם !!!
🎗️אני די משוכנע, שקוליטיס כיבית זו לא מחלה אוטואימונית, שמערכת החיסון תוקפת את עצמה, אלא…דלקת וכיבים…עקשניים מאד…שיש לתת להם את התנאים המתאימים ב - 100% (לא 99.9) להבראה מלאה + התחזקות, שלא כן הם אינם מתרפאים, אלא מחמירים.
🎗️לתזונה יש חשיבות עליונה בריפוי…ולא כפי שטענו במשך שנים רבות בקהילה הרפואית, שאין לה שום משמעות .
🎗️וכמובן להקפיד גם אח״כ על תזונה מתאימה, כי המעיים נהיים הרבה יותר פגיעים…וכי במזון התעשייתי ישנם המון חומרים וכימיקלים מזיקים ביותר…שלא כן קורית התלקחות מחודשת !!!
🎗️אצלי למשל…
ההתלקחות הנוכחית קרתה ב2017…דלקת במעי הישר, העקול, היורד, כיב במעי העקול,
וכיב במעי הדק (ראה סעיף 1.3)…
…כתוצאה משלוש כוסות קפה שחור ששתיתי במהלך ערב משפחתי !!!!!!!
(בצבא הייתי רגיל לשתות לפעמים גם 6 כוסות ביום…ולא קרה לי דבר).
עד אז…
סבלתי רק לעיתים רחוקות, מדלקת קלה במעי הישר (שלא התפשטה מעבר אליו), והיתה קלה פי אלף מונים מהדלקת הנוכחית.
הייתי מבריא ממנה כל פעם תוך 3 שבועות, רק מאכילת דייסת אורז (שהיתה הרבה פחות יעילה מהדייסה שאני מכין היום), עם עוף מבושל, ובלי שום תוסף מזון !!!
🎗️ואם אלך עוד יותר בהיסטוריה…
הדלקת במעי הישר קרתה לי לראשונה ב 2005 (עד אז הייתי בריא לחלוטין), מכך ששתיתי מידי בוקר, במהלך כ 2 חודש, כוס קפה הפוך ממכונה אוטומטית. צינור החלב עצמו אינו מקורר…ולכן החלב שם מתקרש, וצובר המון חיידקים !!!
התלקחות במעי הישר היתה קורית, כל אימת שעשיתי טעויות נוראיות בדיאטה…(ארטיק וכ״ו) ולא בלי שום סיבה !!!
בהתחלה יכולתי לאכול ירקות חופשי…אבל עם הזמן, כבר לא יכולתי.
🎗️וכמובן שלמערכת העצבים, יש גם השפעה גדולה ביותר…ורגיעה היא תמיד נדבך חשוב בבריאות!!!
🎗️כמו…פציעות אחרות שניתנות לריפוי…
**פצעי לחץ…עם פלסטרים מיוחדים.
**פטרת…עם משחות מיוחדות.
**פצעי סוכרת…עם ריפוי מאד מיוחד.
**טחורים…עם קרם עזרקאין 5%
וכרית עם חור, למניעת לחץ עליהם,
כשהם חמורים.
**אטופיק דרמטיטיס…עם קומפרסים
מעט לחים, פושרים ופתוחים.
**חתכים בקצות האצבעות (כתוצאה
משימוש חד פעמי בחומרי ניקוי), עד
שהם לא נסגרים לחלוטין + התחזקות…
הם ייפתחו כל הזמן, ויציקו מאד.
ריפוי עם משחת אפלומיצין
(אנטיביוטיקה וסטרואיד) וחבישה
סגורה.
**כך…גם התלקחות דלקת כיבית…
……….ניתנת לריפוי…….!!!
1.3🎗️כיב במעי הדק…
(כמובן ש…בכל יתר המייל הדלקת והכיב הם רק במעי הגס)…
🎗️מגיל צעיר אני סובל מחרדה כללית (אז לא הבנתי את המהות), זה לא הפריע לי להיות קצין בסיירת אגוז, קצין ביטחון באל-על, קצין ביטחון בשגרירות ישראל בקנדה…אבל מגיל 50 זה כן התחיל להפריע לי…
אז…התחלתי לקחתי מידי יום ויטמין B קומפלקס, הוא גרם לי לקלקולים ביציאות, אבל המשכתי לקחת אותו…חשבתי שהגוף יתרגל…ולא…אז הפסקתי אחרי
3 חודשים…ומאז יש לי רגישות גדולה לכימיקלים….לסולפיט, לקופסאות שימורים וכ״ו.
לכן גם איני יכול לשתות סימילאק או אנשור, או כל פורמולה נוזלית…זה גורם לי קלקול יציאה.
🎗️לענין הכיב במעי הדק, שקרה לי לראשונה ב 2017 (תחילת ההתלקחות הנוכחית)…
למדתי מהאינטרנט, שניתן לרפאו ע״י פורמולה נוזלית או צום במשך 3 שבועות.
וכיוון שאיני יכול פורמולה, נשארה לי רק
דייסת האורז…אבל היא קצת סמיכה, וגרמה לכאב בכיב…אז דיללתי אותה עם מים, ושתיתי רק אותה במשך 3 שבועות…והריפוי הושלם, מאז לא סבלתי יותר
ממנו !!!
דייסת האורז, בגלל העמילן העמיד שבה,
יוצרת תחושת שובע…לכן לא היה לי קשה לבצע את הצום !!!
🎗️המחוש בכיב במעי הדק, שונה מהמחוש של הכיב והדלקת במעי הגס.
א. הוא באזור המרכז.
ב. המחוש מורגש רק בעת האוכל…במשך זמן קצר.
ג. דיייסת האורז, שהיא קצת סמיכה, מצוינת למעי הגס, אבל מכאיבה לכיב במעי הדק.
ד. אם אשתה משקה קל פיוזטי (יש בו חומצת לימון)…(ושאסור לחלוטין, גם לאנשים בריאים, בגלל כל חומרי השימור והטעם…שכמובן אינם מפורטים…אני יודע קצת מהתווית באנגלית)…בכיב במעי הדק יתעורר מיד מחוש…במעי הגס-כלום.
1.4🎗יש לציין…
הסיבה שהריפוי לקח לי כל כך הרבה שנים היא…זו ההתנסות הראשונה שלי בקוליטיס כיבית במעי העקול והיורד, ולא ידעתי עד כמה הדלקת והכיבים עקשניים…שחייבים לתת להם 100% תנאיי ריפוי, לאורך זמן רב…עד לריפוי מלא + תקופת חיזוק !!!
חזרתי על טעויות בדיאטה….אינספור פעמים….וכל פעם הפתק העליון בשולחן היה עם ההוראה הכי רלבנטית…וגם זה לא כל כך עזר !!!
למדתי…שאסור לכעוס על עצמי, כי הדחף לאכול משהו טעים (אחרי כל כך הרבה ימים רעים), כשרק מרגישים לרגע קצת טוב…הוא פשוט אינסטינקטיבי.
…עד שבאמץ אדיר….אחרי הרבה מאד זמן…ואחרי כ- 150 ניסויים של תוספי מזון שהזמנתי כל פעם מ Iherb…הצלחתי להטמיע את השליטה בדיאטה ללא שום טעות….וזאת…רק לאחר הבנה מוחלטת של מנגנון פעולת המעיים, והנזק מצד כל סוג של מזון !!!
1.5🎗️ניהלתי רישום יומי במשך כל השנים…וגם דפים לרישום כללים והערות…חשוב ביותר !!!
1.6🎗️מאמץ פיזי לבטן…ישיר/עקיף….שום לחלוטין, אפילו לא לטאטא קצת את הבית בשלב החריף.
1.7🎗️דיבור….בטלפון / בע״פ…לצמצם למינימום בשלב החריף.
1.8🎗️רגיעה כללית….שום מאמץ מחשבתי .
1.9🎗️אכילה רגועה, ובזמנים קבועים .
1.10🎗️מזון לחיידקים הרעים…כמו עוגות, עוגיות, גלידה, ארטיק….שום פירור לחלוטין .
1.11🎗️שתייה….בשלב ראשון רק מים פושרים …אח״כ גם קרים.
שום משקה ממותק, שום משקה חם !
1.12🎗חשוב ביותר….להיות קשוב לכל מחוש/קלקול….ולו הזעיר ביותר, ולתת לזה מענה מיידי !
1.13🎗️
א. התמדה ושלבי ומשך הריפוי…
התמדה בריפוי/דיאטה ב 100% ללא שום סטייה…כל טעות הכי קטנה מסיגה את הריפוי הפנימי לאחור !!!
וגורמת…במקרה הקל חיצונית…לפטרת עם קשקשת לבנה ב…שוקיים, אמה, גב כף היד, מאחורי האוזן… (וגם…הרגל מושכת…ויותר חמור…היה לי אבצס בחניכיים)…
עד לסיום השלב הריפוי האחרון, שבו…
פעולת המעיים 100% קבוע מספר חודשים, אין שום מחוש ברקע 24/7, ורק אז…אפשר לבצע כל התעמלות פיזית, כמו…כפיפות בטן ללא שום הגבלה !
חשוב להדגיש…
כל עוד היציאה לא תקינה 100%, ובמקרה שלי…הפטרת מאחורי האוזן, שהיא הכי עקשנית…לא מתרפאת…זה סימן שאין למעיים תנאים אופטימליים לריפוי…וצריך לבצע מיד תיקון בדיאטה !!! להפסיק עם המשהו הנוסף שאנו אוכלים מעבר לדייסה ועוף !!!
ב. חשוב ביותר לזכור…… !!!
במעיים שנרפאו, תישאר ״צלקת״, הם יהיו הרבה יותר פגיעים, והעיכול יהיה נחות יותר, מאלו של מעיים בריאים לחלוטין…כמו של אדם שלא לקה מעולם בקוליטיס. לכן, כל אחד באופן אישי, יצטרך להתאים לעצמו את הדיאטה החדשה, כדי שלא תחזור שוב התלקחות. כלומר…סביר מאד שהנרפאים לא יוכלו לאכול חופשי, את כל מה שהיו רגילים לאכול לפני ההתלקחות !!!
ג. שלבים ומשך….ריפוי התלקחות קוליטיס כיבית…בקיצור…קוליטיס.
על סמך הניסיון האישי שלי…אני סבלתי מכיב באמצע המעי העקול, ומדלקת מאמצע המעי הישר ועד לקצה העליון של המעי היורד….ללא דימום…לא יכולתי לאכול שום דבר בהתחלה, וסבלתי מכאבים, ויציאות מקולקלות .
לשם השוואה…
ריפוי אולקוס, לוקח 3 חודשים…ריפוי קוליטיס קשה פי כמה !!!
שלושת שלבי הריפוי : ראשוני (הרגעה), עיקרי, סופי (התחזקות) .
1.13.1🎗️שלב 1…ריפוי ראשוני…
כ…1/2-1 שנה
הרגעת ההתלקחות ע״י אכילת דייסה ושוק עוף בלבד !!!
(מנת דייסת אורז 300 סמ״ק + 1 שוק עוף מבושל בגודל בינוני)*3 פעם ביום .
כשהבטן קצת התחזקה, הגדלתי את העוף ל 1,2,1 שוק בארוחה….4 ביום .
כי העוף הוא שנותן את הכוח !!!
🎗️טעם הדייסה נהדר, כמו סחלב…ללא שום טעם של אורז !!!
1.13.2🎗️שלב 2…ריפוי עיקרי…
כ…2 שנה
בשלב זה, הוספתי לדיאטה, מנות חומוס בייתי גדולות עם מעט טחינה. יחסית קל לעיכול, ומזין ביותר! טחינה לבד…אסור לחלוטין לתמיד !
וגם…רסק גרגרי חומוס לבד ללא טחינה אסור, כי מכיל הרבה סיבים !
הטחינה בחומוס, אפילו שמעט, מסירה את תווית הסיבים…מבחינת המעיים !!!
התחלתי עם 1 מנה חומוס ביום…ואחרי שבועיים הגדלתי ל 1*2 ביום בנוסף לדייסה ועוף.
את החומוס אכלתי באר בוקר לאחר הדייסה, ובין אר צהריים וערב.
🎗️כל ניסיון…
לאכול מנה שלישית של חומוס ביום באמצע שלב זה נכשל, גרם לקלקול יציאה/צהובה…זה סימן שהדלקת או סגירת הכיב עדיין תקולים !!!
לכן, חייבים להתאזר בסבלנות, ולהמשיך עם 2 מנות חומוס ביום…עד שנוכל להוסיף גם את השלישית…וזה יקרה בתחילת שלב 3 .
🎗️כיב (במעי הגס)…
קשה לו מאד להיסגר !!! אבל גם לאחר שנסגר…הגלד יהיה מאד ״עדין״ !!!
צריך לתת לו הרבה זמן להתחזק כ -2 שנה, עד שיהיה באותו חוזק של כל רקמה בריאה אחרת במעי !!! עד אז…כל קלקול בדיאטה יעורר בו מחושים, ובמקרה הגרוע יפתח אותו !!!
למשל…
כשאכלתי חומוס עם טחינת הר ברכה/אל ארז במשך שבוע…כי היתה חסרה בחנות הטחינה הקבועה שלי אבו חרבי עאייש…נגרם לי קלקול חריף. למזלי לא נפתח הכיב, אבל התעורר בו מחוש קטן, כשניסיתי לחזור לאכול, מיד לאחר הקלקול, חומוס עם טחינת אבו חרבי עאייש .
הייתי צריך לעשות הפסקת מנוחה עם החומוס 1-2 יום לאחר הקלקול החריף, ולאכול רק דייסה ועוף…לפני שאני ממשיך איתו…אבל כשמתרגלים לאכול אותו מידי יום, קשה בלעדיו❗️
טחינת הר ברכה…אכלתי פעם אחת, ומיד היו לי מחושים, בכל חצי הבטן התחתון שמאל, וקלקול יציאה…אז מיד הפסקתי איתה .
ניסיתי טחינת אל ארז במשך 5 ימים ולא היו כאבים…שמחתי…אבל היציאה היתה עם קצת גוון כתום, התחלתי לסבול לראשונה ממשיכת שוק תחתונה שמאל, ומחוש מציק מאד ברום הבטן…ובהמשך השבוע קלקולים חריפים ביציאה…זה היה בגלל הטחינה…הפסקתי גם איתה…וכאמור אני משתמש רק עם טחינת אבו חרבי עאייש (שבה אין כימיקלים מזיקים לסילוק קליפת השומשום, כמו אצל האחרים למשל : הר ברכה, אל ארז)…והמעיים מרגישים כעת מעולה !!!
וגם…
בגיל 20, כשנכוויתי באופן חמור בגב כף היד, לאחר ריפוי העור, הוא היה מאד עדין במשך 3 שנים, וכל שריטה הכי קטנה גרמה לו לדימום…היום הוא עור חזק לחלוטין כמו השאר, למרות שנשאר בו סימן מהכוויה בצבע בהיר .
🎗️חשוב לציין…שעיכול החומוס התאפשר בזכות תוסף הסולפוראפיין שלקחתי…מי שלא יכול לקחת אותו, ינסה להעזר בתוסף אנזימי עיכול.
🎗️מנה חומוס גדולה כ 380 סמ״ק…350 סמ״ק גרגרים, קצת מים, 25 סמ״ק טחינה רגילה (שומשום מקולף…ולא שומשום מלא)…
טובה למעיים……טחינת אבו חרבי עאייש בלבד❗️
אל ארז, הר ברכה, פיראס עאיש…לא טובות כמוסבר קודם.
🎗️אני מבשל 2.5 ק״ג גרגרי חומוס בולגרי או סוגת קטן בסיר לחץ 12 ליטר, זו כמות הבישול המירבית (לבחור סיר רק עם שסתום חד מצבי…ממלא מים עד לקו המכסימום ~2/3 מנפח הסיר), בישול 70 דקה לאחר רתיחה, מחלק את זה, ללא המים עם כף סינון, ל- 22 קופסאות פלסטיק 550 סמ״ק של לוק & לוק…..נותן להן קצת להתקרר, ואז סוגר ולמקפיא.
🎗️את החומוס אני לא משרה במים לפני כן, כדי שלא יווצר קצף בתוך הסיר. הוא יוצא רך וטעים…לעילא .
🎗️בישול החומוס הכי קל, אחריו הדייסה, והכי קשה העוף.
🎗️הכנת מנת חומוס לאכילה
לפני ההכנה עם בלנדר מוט של בוש 1,000 וואט, מחמם קופסת חומוס ישר מהמקפיא, במיקרו עם מכסה סגור 1:10 דקה, פותח מכסה ומחמם עוד 0:10 בקיץ, 0:30 בחורף. ממלא קודם 25 סמ״ק טחינה בכוס הפלסטיק, כך יש לי שליטה על הכמות שלה, שם את גרגרי החומוס, ממלא מים (בקיץ 2 מ״מ מתחת פני הגרגרים, בחורף כמעט בגובה הגרגרים…שיהיה טיפונת דליל…כך זה קל לטחינה, ולאכילה), טוחן…ואוכל ישר מהכוס…טעים ביותר !
1.13.3🎗️שלב 3… ריפוי סופי
כ 1/2-1 שנה
התחזקות המעיים.
מתחיל לאכול 3 מנות חומוס ביום…ורק בסיומו ניתן להפסיק עם דייסת האורז.
**בסיום שלב זה, ניתן לבצע התעמלות , ריצה וכ״ו באופן חופשי…לבדוק זאת בזהירות עם מעט כפיפות בטן❗️
1.14🎗️אני מדגיש פעם נוספת…באופן יותר פרטני…
יש מזונות שחייבים להתרחק מהם לתמיד, גם לאחר תקופת ההתחזקות, אחרת ההתלקחות תתחיל מחדש…אפילו לא גרגר פעם אחת… !!!
למשל….הרשימה שהכנתי לעצמי…
🔺שום…אסור לאכול לתמיד…אפילו לא פירור !!!
💥אפס מוחלט בזמן ההתלקחות, ובסיום הריפוי…לאכול מעט !!!
בסוגריים שם המסעדה.
🔺קפה………………………………שום !
שחור הכי גרוע, וגם היתר…
🦩יוצר כיב מעי גס + דק .
🔺מטוגן……………………………שום !
צ’יפס, פלאפל, שאוורמה…
🦩יוצר כיב מעי גס + דק .
💥שוקולד מריר……….0 מוחלט כעת!
רוטב, עוגה, טבליה…
טבליה שתיים של שוקולד מריר
לינדט עם מלח ים,
עוגת שוקולד
(בננה ביץ ת״א),
פאדג׳ (הנסיך ת״א), פונדנט (זוני
ירושלים)...
לאכול מעט……נדיר……
🦩פותח כיב ודלקת !
💥מאמץ פיזי עקיף לבטן, כמו
לטאטא מעט…בשלב החריף
🦩סודק גלד של הדלקת !!!
🔺חלב, לקטוז, כימיקלים….שום !
עוגת גבינה, קצפת, סברינה,
מריצוטו, גלידה, מגנום, ארטיק,
טילון, קסטה…… מכילים קרגינן
שגורם לקוליטיס !!!
שוקולד חלב .
🦩גורם לדלקת להתפשט
🔺אפקט מטוגן…..…………….שום !
בצק עלים,
קרמבל, סמבוסק…
שמרים קראנץ = בצק עלים …
מלא שמן….
גביניה, קרואסון, מלוואח, בורקס…
שטרודל (תפו״ע),
🦩גורם לקלקול חמור,
ולדלקת להתפשט
🔺משקאות קלים………………שום !
מכילים כימיקלים רעילים שלא
מצוינים בתווית, כמו חומרי
שימור, וחומרי טעם.
🎗️בתוויות בחו״ל יש פרוט יותר רציני.
אצלנו בארץ, על כל מוצר רשום…
ללא חומרים משמרים…אין שום
פיקוח על כך…
חד משמעית…
אין שום מוצר ללא חומר משמר…
בכולם יש…למעט…דבש כמדומני.
למשל…פיוזטי אפרסק, נשר (כשות…
זה החומר משמר …גורם אסטמה,
נזק לריאות ).
🦩רעל לגוף, גרוע ביותר לקוליטיס,
מעוררי דלקת .
🔺סולפיט…………………………..שום !
יש במשפר אפיה בבצק . יש סולפיט בכל המוצרים בסופר….אפילו שזה
לא מוזכר בתווית, או
שרשום שאין !!! לכן…אסור שום מוצר מהסופר !!!
ב…לחם, בגט, בייגלה, פיתה, פיתה
דרוזית, סלוף, לחוח…וכ״ו .
כל המוצרים בסופר…עוגיות חמאה
פשוטות, שטוחים, חלבה וכ״ו.
הסולפיט גורם לקושי שתן
בהשכמה,לקלקול יציאה,
(ירוקה/דלקת,הפרעה לריפוי).
🦩קלקול קל / בינוני .
הורס ריפוי בדלקת !
🎗להערכתי…אין או יש מעט מאד
סולפיט…וזה סביל…
ואותם אוכל מעט לאחר סיום
הריפוי !!!!
**פיצה דומינוס…אישית ללא
רוטב, עם צהובה…ואני מוסיף גם
עגבניה…מבושלת, אז היא קלה
לעיכול. שום פיצה במקום אחר !!!
**ועוגות טריות כמו…כנאפה (יאפה
יפו), שנקה קינמון (זמן לחם ת״א),
בראוניז, עוגיות חמאה, טורטלט
שוקולד קטן (דומיניק ר״ג).
2.🎗️התוספים שלקחתי לריפוי התלקחות הקוליטיס…
מעבר לתוספים רגילים שאני לוקח :
סידן, ויטמין C, ויטמין B12, ויטמין D, חומצה פולית, ברזל, אבץ, נחושת .
**סידן נדרש למבוגר 1,200 מ״ג ביום. הנחתי שבעוף יש 200 מ״ג…כלומר תוסף לקחתי 1,000 מ״ג מחולק ל 3 מנות .
**חשוב לציין…שאכילת חומוס בייתי 3 מנות ביום, מספקת את כל הכמות היומית של חומצה פולית, ברזל, נחושת, אבץ, ו-400 מ״ג סידן…בהתאם התאמתי את כמות התוספים שלקחתי.
הרשימה לפי סדר יורד של יכולת הריפוי שלהם…לפי הערכתי. רצוי לקחת את כולם, כי כל טיפת ריפוי חשובה .
עיקרון הריפוי…
**הקטנת תהליכים דלקתיים בגוף.
**המרצת תהליכים עצמיים שלו לריפוי
דלקת .
וגם…בחרתי תוספים, רק לאחר שבדקתי כמיטב יכולתי את/ש…
א. רשימת הרכיבים לא כוללת רכיב מזיק,
אין להם אינטרקציה עם תרופות, ואין
להם תופעות לוואי רציניות, ורעילות .
ב. מועילות לקוליטיס, ולבריאות באופן
כללי, ובמינון נמוך (גבוה מידי מזיק
לבריאות) .
ג. הספקים איכותיים…יש חשיבות מרובה
לאיכות רכיבי התוספים, שלא יכילו
זיהום של מתכות כבדות וכ״ו !!!
ד🎗️תוספי מזון עבור מחלות….
השוק מתנהל כמו מערב פרוע, כמעט
ללא פיקוח, וישנם תוספים מאד
מסוכנים !!!
הסיכוי למצוא תוסף טוב ויעיל נגד
מחלה רצינית קטן ביותר…
צריך לבחור אותם בזהירות רבה❗️
למשל…כורכומין,
ניסיתי, אבל הוא גרם לי מחושים במעיים, וקלקול יציאה, לכן הפסקתי איתו.
אח״כ קראתי על תופעות הלוואי הרעות שלו, כגון:
**גורם אבנים בכיס המרה, בכליות .
**פוגע ב דנא .
**מסרטן .
**מזיק לכבד .
2.1🎗sulforaphane
של חב׳ Swanson, מזמין מ Iherb
בקבוק 60 כמוסות 400 מק״ג בכמוסה מחיר בק׳ כ 9 $….1 כמוסה באר׳ בוקר.
**חשוב…
א. מי שסובל מתת פעילות של בלוטת התריס, לא מומלץ לו תוסף זה. אפשר לבדוק בבדיקת דם.
ב. ברוקולי מפריע קצת (בהתאם לכמות) לספיגת יוד בבלוטת התריס, לכן יש לצרוך יוד במינון היומי הנדרש (ולא מראש בחוסר). למבוגר נדרש 150 מק״ג ביום (גם יותר מידי זה לא טוב).
לכן…לקחתי תוסף יוד….סעיף 2.2 .
ג. כמוסה שקולה לאכילת 1/2 ק״ג ברוקולי מבושל, לפי היצרן שהינו מעבדה עולמית מובילה לתוספי מזון…
https://www.bioriginal.com/products/broccophane-sulforaphane-brocolli-sprout-powder/
זה התוסף היחידי, בכל הגלישה המרובה שלי באינטרנט, שבסיום הניסוי שלו נכתב…שהוא היה יכול לרפא קוליטיס .
סימוכין מו❗️
🎗בסיום הקוליטיס אמשיך כנ״ל.
2.2🎗 יוד…Liquid iodine plus
מ iherb של life Flo בק׳ מספיק לשנה, שמרתי במקרר. התחלתי טיפה (=50 מק״ג) ביום באר׳ בוקר כל 3 יום, וכל חודש הגדלתי קצת, שהגוף יתרגל. עד לטיפה 1*2 ביום. בספירולינה, חומוס, עוף, עשן מכוניות, אוויר הים…יש קצת יוד.
באנגלית יש טבלה של כמות היוד במזון.
🎗בסיום הקוליטיס אמשיך כנ״ל.
2.3🎗 fisetin (פלבונואיד)
של חב׳ swanson דרך iherb
בק׳ 30 כמוסה, 100 מ״ג בכמוסה, 1 ביום באוכל.
מחיר כ 60 ₪. מחיר משלוח 20 ₪,
מעל 200 ₪ המשלוח בחינם. במצב רגיל מגיע תוך 10 יום.
🎗️סימוכין לה בהמשך…
Fisetin - its inflammatory effect rivalled corticosteroids .
**זה פלבונואיד מאד מועיל בריאותית, שקשה לקבל אותו מהמזון…הוא נמצא בכמות גדולה רק בתות שדה 16 מ״ג ב 100 גרם (ובכמות מזערית בשאר הפירות וירקות).
**בנוסף…זה תוסף מאד חשוב לפינוי התאים המתים גוף.
בניסוי של נוגדי חימצון מובילים, נמצא שפיסטין תורם הכי הרבה לפינוי תאים מתים (כמעט פי 2 מהבא אחריו). בכל יום מתים בגוף 300 מיליארד תאים (מתוך סה״כ כ 30,000 מיליארד…כלומר כל יום מתים 1% מהתאים), ובמקומם נוצרים חדשים…לכן יש חשיבות רבה לפינוי התאים המתים/פסולת, שלא תיגרם דלקת בגוף, והרעה בתיפקוד הבריאותי.
**תמצית הפיסטין מיוצרת ע״י אותו יצרן של הסולפוראפיין (2.1)
https://www.bioriginal.com/products/novusetin-fisetin-extract/
זה תוסף מאד חשוב לכלל בני האדם.
🎗בסיום הקוליטיס אמשיך כנ״ל.
2.4🎗Rutin (פלבונואיד) של Swanson דרך iherb
בק׳ של 250 כמוסה, ובה 250 מ״ג רוטין, כ 70 ₪…1 כמוסה באר בוקר.
את הבק׳ הגדול אני שומר במקפיא, ולצריכה חודשית…בחוץ.
**הפלבונואידים מצויים בירקות ופירות, ומועילים מאד לבריאות…
אבל…גם יותר מידי מכל אחד מהם זה לא בריא, ויכול לפגוע ב DNA, מעל רמות של…
1,200 מ״ג ביום….פיסטין
1,600 מ״ג ביום….רוטין
וגם מומלץ שסה״כ מהם יהיה 250-600
מ״ג ביום.
לכן בחרתי רוטין במינון נמוך של 250 מ״ג ביום (אצל חברות אחרות המינון הוא 450 מ״ג), כיוון שאני כבר לוקח פיסטין 100 מ״ג (2.3).
אני מעריך שסה״כ הפלבונואידים שאני לוקח ביום הוא 450 מ״ג.
פיסטין 100, רוטין 250, ספירולינה 50, חומוס 50 .
🎗בסיום הקוליטיס אמשיך כנ״ל.
2.5🎗Lycopene של חב׳ now, דרך iherb
כימיקל שמצוי בעגבניה, 10 מ״ג לכמוסה, בק׳ 120 יח׳, 1 ביום באוכל.
מחיר כ 85 ₪
🎗בסיום הקוליטיס אמשיך כנ״ל .
2.6🎗sodium butyrate של חב׳ body bio, דרך iherb
חומצה בוטירית מצויה במעי הגס, ומיוצרת מתסיסת סיבי המזון שבו, וחשובה ביותר לתיפקוד החיידקים הטובים שם !
בק׳ 100 כמוסה, אחת בארוחה, כ 95 ₪
💥בסיום הקוליטיס אפסיק עם תוסף זה.
2.7🎗spirulina של חב׳ now או California gold nutrition דרך iherb
זו אצת מים, שנחשבת כמזון על, מולטיויטמין של הטבע. חשוב ביותר להזמין רק מוצר איכותי (נגד זיהום מתכות כבדות וכ״ו). 500 מ״ג לטבליה. 1*3 ביום באוכל. מחיר כ 21 ₪.
בק׳ 100 כמוסה (לא גדול יותר, כי חשוב ביותר לשמור על טריות . אני מעביר את תכולת בק הזכוכית לשני בק פלסטיק…אחד שומר במקפיא, ואחד במקרר).
אני מבקש לתת לספירולינה יחס מיוחד❗️
זה התוסף הראשון שלי, מ 2007, שהתחלתי לקחת קבוע עקב מחלה רצינית במח העצמות, שאין לה שום תרופה, וגורמת להמוגלובין נמוך. החומר שבספירולינה (פיקוציאנין), מחקה את פעולת ההורמון אריתרופוואטין שבדם, הממריץ ייצור המוגלובין, ושאצלי כבר נמצא ברמה מכסימלית.
הספירולינה שומרת לי על רמת המוגלובין סבירה.
ולמרות הדיאטה הגרועה שלי, והקוליטיס שנוספה לי…עדיין יש לי מרץ ובריאות כללית טובה .
המאמר המצורף מתאר בהרחבה את המעלות הבריאותיות הנרחבות שלה, לכבד, כליות, עיניים, ועוד…
ממש תוסף חובה לכל אחד❗️
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4879233/
🎗בסיום הקוליטיס אמשיך כנ״ל.
2.8🎗 vitamin k2 mk7. של חב׳ now דרך iherb .
לספירולינה יש אפקט חזק של דילול דם, הויטמין מאזן זאת.
בנוסף…הוא מדלל חומצה ארכידונית (שמעוררת דלקתיות בגוף).
100 מק״ג בכמוסה, בק של 60 יח…מחיר 45 ₪
בגלל הקוליטיס אני לוקח 1.5 כמוסה ביום באוכל (1*1…וכל יומיים 1*2).
🎗בסיום הקוליטיס אמשיך 1 כמוסה ביום.
2.9🎗citrulline malate של Swanson דרך iherb
כמוסה 750 מ״ג 1 באוכל.
מגביר פעילות של חנקן חמצני NO בגוף, מועיל להקטנת הדלקתיות.
🎗בסיום הקוליטיס אפסיק איתו.
2.10🎗נגד טחורים…
מנסיוני…קרם עזרקאין 5% יעיל וזול…בכל בית מרקחת ללא מרשם.
2.11🎗נגד פטריות…
א. תחליב antifungal lotion דרך iherb של home health
מרכיב פעיל טולנפטאט. קצת חלש, אבל זול…כ 35 ₪ לבק׳ 118 מ״ל, תוקף מפתיחה…שנה.
ב. משחת אונדציל undecyl….
מעולה, הרבה מאד שנים אני משתמש איתה. תוקף מפתיחה…שנה.
לפני כמה שנים הפסיקו לייצר אותה בארץ…
אז אני קונה כל פעם 2 מאירלנד
שם זה נקרא desenex
https://www.inishpharmacy.com/
ג. מנטקס…קרם עם מרשם 10 גרם…הכי חזק .
תוקף מפתיחה…3 חודש.
3.🎗️מתכון לדייסת אורז
כלים
**מעבד מזון עם גביע בלנדר 1.5 ליטר מפלסטיק, למשל…בוש 1,100 וואט
**מיקסר יד, למשל…בוש 500 וואט
**מברגה נטענת עם מהירות נמוכה, למשל…מקיטה DDF453, מטען מהיר, סוללה 1.5 אמפר שעה (אותה אני מטעין אחרי כל 2 שימושים). קוטר קדח 13 מ״מ.
**מוט ערבוב למברגה, קניתי אצל ״שען ציוד״ דרך האתר. סוג…מוט ערבוב מקצועי ציקלון MC28F. כף הערבוב היא מפלסטיק שחור, עם 4 חורים גדולים. קיצרתי אצל מסגר את מוט הברזל, לאורך כולל הכף של 20.5 ס״מ .
**סיר גבוה בקוטר 24 ס״מ.
מצאתי מתאים רק סיר לחץ פשוט של
סולתם 9 ליטר. ומכסה של סיר 24 רגיל.
**סיר גבוה בקוטר 28 ס״מ
**קנקן פלסטיק 1 ליטר
**כף גדולה לניקוי הקצף/קרום
**כוס למילוי האורז…שלי 280 סמ״ק
**שרפרף קטן יציב בגובה כ 30 ס״מ.
**3 קופסאות פלסטיק איכותי 2.4 ליטר
יצרן Komax של נעמן, עם מכסה
קליפס מ 4 צדדים.
חומרים
**ניר סופג…8 דפים כפולים…לניקוי
הדייסה על הבלנדר, ולשים על השיש
במהלך ההכנה.
**שמן בישול
**אורז עגול של סופר 1/2 חינם (או סושי
או ריזוטו…זה אותו סוג). לחילופין אורז
עגול סוגת (יש לו טיפה ריח של סושי)
הכנה
0. עם אצבע שטבלתי בשמן מלחלח קצת את הגומיה בתחתית הבלנדר, אח״כ מייבש עם נייר, וסוגר מחצית הדרך. כדי שהסגירה תהיה חזקה, והגביע לא ייפתח, בעת ההורדה ממנוע המעבד. אפשר לבדוק זאת על ריק.
1. ממלא 3 כוס אורז בסיר 24
2. ממלא 6.75 ליטר מים. עשיתי עם מסמר סימן בסיר, כך שאיני מודד יותר את הכמות.
3. מביא לרתיחה, מכסה סגור, על גז גדול, להבה מכסימום.
4. ממלא בסיר 28 1/3 מים, ומניח בכיור.
5. סיר 24 קצת לפני הרתיחה, מוריד מכסה ומנקה קצף.
6. אחרי רתיחה גדולה של כ 15 שניה, מעביר לבישול על גז קטן, להבה מינימום, מכסה קצת פתוח…למשך 35 דקה.
7. בסיום הבישול צריך להיווצר מעט קרום דק על פני המים (אם אין כלום, להמשיך בבישול עוד 5 דקות ולבדוק). מנקה עם הכף את הקרום.
8. מעביר את הסיר לגז גדול להבה מינימום, עומד על השרפרף, מחזיק את המברגה שמחובר לה מוט הערבוב, עם שתי ידיים, בתוך הדייסה (אצבע על אצבע על ההדק) בצמוד לגוף…כך יש יציבות…ומפעיל במהירות קטנה בהתחלה, ואח״כ בינונית, ללא תזוזה, במשך 12 דקה…אסור שתהיה רתיחה למעלה.
התמיסה מקבלת צבע לבן מלא.
כשמתרגלים…אפשר גם לרגע לעזוב יד אחת מהמברגה הפועלת, ולגרד בפנים.
9. לאחר סיום שלב קודם…בכיור מכניס את הפיה הנשלפת של הברז לתוך סיר המים, מכניס את סיר האורז, ופותח את זרם המים, כדי לעזור בקירור הדייסה.
10. מפעיל את המיקסר בתוך הדייסה במרכז, ללא תנועה כשהוא נשען על דופן הסיר, במשך 10 דקה, לשחרור אדי החום.
11. עושה הפסקת מנוחה 10 דקה, וסוגר את המכסה של סיר הדייסה, כדי שלא יווצר למעלה קרום .
12. מפעיל שוב את המיקסר ל 5 דקות.
13. עם הקנקן ממלא בבלנדר דייסה, עד 1.5 ס״מ פחות משפתיו, סוגר את סיר הדייסה. סוגר את מכסה העליון של הבלנדר, מרכיב על המנוע ומפעיל כ 2 דקות. בהתחלה מהירות נמוכה, תוך 10 שניות שומע שחרור הדייסה, ואז מגביר למהירות גבוהה.
14. שופך את הדייסה מהבלנדר לתוך קופסת פלסטיק, וסוגר אותה.
15. בשתי הפעמים הבאות, שופך דייסה מהסיר ישר לבלנדר.
16. משאיר את קופסאות הדייסה כשעה בחוץ, עד שהן פושרות, ומכניס למקרר.
17. למחרת על הבוקר, עם נייר סופג, 4 דפים לקופסה, מייבש את מכסי הקופסאות מאדי המים .
ואז מתחיל לאכול מהן .
18. כל קופסה מספיקה ל 2 יום. כך שאני מכין דייסה כל 6 יום.
19. פעם ראשונה, מערבב את הדייסה בקופסה, ועם כף מידה, ממלא בקערית 300 סמ״ק. עשיתי חריץ קטן בקערית, עבור יתר הפעמים.
20. מחמם במיקרו את קערית הדייסה 1:00 דקה, שיהיה פושר. אסור לחמם הרבה, כי אז הדייסה תפסיק להיות עמילן עמיד.
21. הדייסה טעימה מאד לאכילה…אין שום טעם של אורז, ויוצרת תחושת שובע.
אסור לאכול דייסה יחד עם אורז רגיל, כי אז נוצרת עצירות חזקה.
22. במשך כל שנות המחלה, בישלתי ואכלתי מהדייסה…כשמתרגלים ההכנה קלה ביותר…2.5 שעה ברוטו כולל הניקיון …כשמתוך זה 1 שעה הסיר מתחמם על הגז, ללא שום עבודה מצידי.
עבורי…זה יותר מאמץ לבשל כל 11 יום בסיר 11 ליטר, 6 ק״ג שוקיים עוף, לעטוף כל אחת בנייר אלומיניום…אותן אני שומר במקפיא, וכמות קטנה במקרר !!!
לפני האכילה, מחמם את שוק העוף במיקרו בעוצמה 60% למשך 0:40 דקה, כמובן בלי נייר האלומיניום, טעים ביותר.
4.🎗️רשימת סימוכין למידע שלמדתי מהאינטרנט…
🎗️א. 1. לתזונה יש קשר מובהק למחלות מעיים IBD, והיא גורם משפיע ביותר לגבי המיקרוביום במעי הגס והרכבו.
https://www.ynet.co.il/health/article/ryyxsdufq
🎗️ב. 1.2 2020…inflammation: leukotrienes inhibitors - short summary
https://selfhacked.com/blog/leukotrienes-inhibitors/
🎗️ג. 1.3 2018…3main pathways…nf-kb, mapk, jak-stat
Play major roles in inflammation, and dysregulation of one or more of these pathways, may lead to inflammation - associated disease. A better understanding of inflammatory response pathways and molecular mechanisms, will undoubtedly contribute to improved preventions and treatment of inflammatory
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5805548/
🎗️ד. 2. אסור לטעון…זה מאד מקומם ולא נכון…כמו העמותה הגדולה בעולם לקרוהן וקוליטיס CCFA מארה״ב, שרושמת בחוברת שלה ״לחיות עם קוליטיס כיבית״, ושאותה תרגם לעברית ב 2014 פרופ׳ זמיר הלפרן (יו״ר איגוד רופאי הגסטרו בישראל….דאז), בפרק ״מה גורם לקוליטיס כיבית?…דבר אחד בטוח : שום דבר שעשית, לא גרם לכך שחלית בקוליטיס כיבית. זה לא היה משהו שאכלת, או שתית, שעורר את התסמינים״.
מנסיוני…לכל גרגיר של מזון יש חשיבות קריטית בענין קוליטיס כיבית !!!
https://www.gastromed.co.il/wp-content/uploads/2022/04/uc_br-final.pdf
🎗️ה. 3. המזונות הגרועים ביותר למעיים(מזיקים לחיידקים הטובים).
https://www.medicalnewstoday.com/articles/326256
🎗️ו. 6. קפה גרוע ביותר…
6.1 מנסיוני האישי…קפה גרוע ביותר לבעלי רגישות במעיים (קרוהן וקוליטיס) (קפה תורכי/בוץ, אספרסו, הפוך וכ״ו).
6.2 קפאין מגביר דלקת מעל 50%…גם אצל אנשים בריאים.
6.3 אפילו ספל אחד של קפה הורס 75% מהחיידקים הטובים.
6.4 הנ״ל נמצא תחת הנושאים…
6.4.1 candidiadis, yeast & mold allergy
6.4.2 dysbiosis
6.5 ואפילו…אם ישנה הגזמה בערכים הנ״ל, עדיין זה מעיד על כך שקפה גרוע ביותר למעיים !
https://getnaturopathic.com/confused-about-coffee-good-bad-ugly/
🎗️ז. 7. טיגון…גרוע ביותר ל ק״כ
https://ibdnewstoday.com/2019/09/04/frying-oil-worsens-colon-cancer-ibd-mouse-study/
🎗️ח. 8. סוכר…גרוע לק״כ
https://www.sciencedaily.com/releases/2020/10/201029142042.htm
🎗️ט. 9. סולפיט…גרוע לק״כ
https://badgut.org/information-centre/a-z-digestive-topics/the-role-of-sulphur-in-uc/
🎗️י. 10. סולפיט…בכל המזונות בסופר
https://www.unlockfood.ca/en/Articles/Food-technology/What-you-need-to-know-about-sulphites.aspx
🎗️יא. 11. השפעת הדיאטה(עמילן עמיד) על המיקרוביום בקולון (שלו חשיבות רבה לגבי מחלת ק״כ)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5385025/
🎗️יב. 12. חיידקי המעיים ובריאות האדם
https://telem.openu.ac.il/courses/c20237/gut-bact-md.htm
🎗️יג. 13. חשיבות עמילן עמיד כמזון לחיידקים הטובים.
13.1 מייצרים ממנו חומצות שומן קצרות, המזינים את התאים בדופן המעי.
13.2 מעודד את החיידקים להעביר אותות כימיים לתאי דופן המעי, ובכך להמריץ את פעילותם ש״ך אלו, לתחזוקה הבריאותית והמיטיבים של המעיים.
🔅הערה…לפתוח תוצאה של האתר WWW.NYTIMES.COM
בדרך כלל היא הראשונה מלמעלה.
אם מופיעה למטה דרישה למנוי…פשוט להקיש על COLLAPSE בצד ימין למטה…ואז ניתן לקרוא את כל הכתבה.
🎗️יד . 14. פרוביוטיקה…מסוכן להרעלה במוח
https://healthy.walla.co.il/item/3179223
🎗️טו. 15. חשיבות עמילן עמיד לבריאות
🎗️טז. 16. הגדלת כמות עמילן עמיד באורז, ע״י בישול עם הרבה מים, ואח״כ קירור…עד פי 15 לעומת כמות עמילן עמיד באורז מבושל רגיל.
https://www.chemistryworld.com/news/simple-cooking-changes-make-healthier-rice/8386.article
🎗️יז . 17. עמילן עמיד…כמות יומית מומלצת 30 גרם. כמות גדולה מידי גורמת לגזים, כאב, צורך ליציאה רכה וקלוקלת.
https://www.medicalnewstoday.com/articles/327094
🎗️יח. 18. יעילות עמילן עמיד ל ק״כ כפרוביוטיקה
https://www.mdpi.com/2072-6643/13/11/3808/htm
🎗️יט . 19. עמילן עמיד…השפעה חשובה ביותר על המיקרוביום בקולון.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8288039/
🎗️כ. 22. בוטיראט…חומצת שומן קצרה מיטיבה עם קוליטיס
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7583468/
🎗️כא. 23. סודיום בוטיראט לק״כ.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7762036/
🎗️כב. 24. Sodium butyrate alleviate gut dybosis
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7401615/
🎗️כג. 25. ליקופן…עבור קוליטיס. מגן על הכבד.
https://www.eurekaselect.com/article/41896%20
🎗️כד. 26. Lycopene ameliorates colitis
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28721756/
🎗️כה. 27. ליקופן מקל על קוליטיס
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11840838/
🎗️כו. 27.1….5.1.5 lycopene significantly inhibits cox2 pro inflammator
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6309701/
🎗️כז. 27.2 lycopene modulates cox2, nf-kb
https://encyclopedia.pub/entry/16080
🎗️כח. 27.3 anti inflammatory effect of lycopene
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5376536/
🎗️כט. 27.4 2017…lycopene inflammatory modulator
effect
https://hal.archives-ouvertes.fr/hal-01605211/document
🎗️ל. 27.5 2021…lycopene suppresses nuroinflammation
https://www.nature.com/articles/s41598-021-94518-5
🎗️לא. 27.6 spirulina is a selective inhibitor of cox2 with a very low IC50 cox2/cox1 ratio 0.04….cox2 ic50 = 0.18 micro moll
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11062000/
🎗️לב. 28. Fisetin…2015
3. Background…
Of 30 flavonoids, fisetin was choosen as the most potent to prevent oxidative stress , and the only one that posses effective neurotrophic activity (differentiation - inducing activity).
5.4 regulation of the innate immune response…inflammatory effect.
A. In earlier studies, fisetin was found to be an effective inhibitor of 12 lox activity in the fish gill (171), 5 lox activity in stimulated peritoneal leukocytes (172), and 15 lox activity in rabbit reticulocytes (173). Fisetin inhibits 12 lox from human platelets with an ic 50 of 0.14 micro moll, 5 lox from human peripheral blood mononuclear leukocytes (pbml) with an ic 50 of 0.585 micro moll, and 15 lox from rabbit reticulocytes with an ic 50 of 0.341 micro moll. In all cases, the ic 50 values for fisetin are as good or better than those of known lox inhibitors.
B. Importantly, in the mouse model alzheimer disease,
Fisetin was found to significantly reduce the levels of pro-inflammatory 5-hydroxyeicosatetraenoic acid (5-hete), and 12-hydroxyeicosatetraenoic acid (12 here), the primary metabolites of 5-L and 12 lox in the brain of the Alzheimer’s disease mice.
Summary : fisetin ic 50 values, micro moll : 12 lox 0.14, 5 lox 0.585, 15 lox 0.341,
cox 1 >10, cox 2 >10
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5527824/
🎗️לג. 29. Fisetin senolytic most potent
https://novoslabs.com/best-anti-aging-supplements-science-based/
🎗️לד. 30. Fisetin great potential for inflammatory skin disorders
https://www.preprints.org/manuscript/201909.0091/v1
🎗️לה. 31. Fisetin - its inflammatory effect rivaled corticosteroids
31.1 role of flavonoids in management of inflammatory disorders
31.2 the allergic patient
https://www.sciencedirect.com/topics/neuroscience/fisetin
🎗️לו. 34. Fisetin…significantly inhibits inflammatory response
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8052411/
🎗️לז. 35. Fisetin ameliorates colitis
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26878795/
🎗️לח. 36. Fisetin…most potent for oxidative stress
http://ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6616651/
🎗️לט. 37. Fisetin + citrulline improve significantly IBD
https://heb.wis-wander.weizmann.ac.il/node/9431
🎗️מ. 38. Discussion……
Fisetin effectively decreased from-alpha, and IL-1beta secretion, as well as inhibit inos, and cox2 expression in inflammation of lps - induced endometriosis.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8275103/
🎗️מא. 39. 2022…..fisetin modulate cox2 inflammation
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0009279721004099?via%3Dihub
🎗️מב. 40. 2022 fisetin significantly reduced level of inflammatory cytokines, and also decreased cox2 expression