עוגת יום הולדת
עוגת שוקולד עליזה - טבעונית ונטולת אלרגנים
עוגת שוקולד טבעונית ללא אלרגנים
היום יום מיוחד מאד בשבילי, הנסיך הקטן שלי חוגג שבע. הילד שלימוד אותי עוד שיעור אחד נוסף על אימהות ועל אהבה (יצא לי קלישאה, אבל אם זוכים החיים הם קלישאה 😊 ).
עוגת יום הולדת נטולת אלרגנים אמורה להיות עניין פשוט: עוגת שוקולד בסיסית, ציפוי על בסיס שוקולד מומס, וסוכריות משמחות לבב.
אז זהו שלא לגמרי. לקח לי כמה שנים וכמה וכמה מתכונים ניסיוניים עד שהצלחתי להרכיב את המתכון המושלם לעוגת שוקולד עסיסית בדיוק במידה הנכונה, שלא מכילה שום רכיבים מוזרים שדורשים ביקור בחנות טבע או בחנויות מתמחות, ואין לה טעמי לוואי חשודים. פשוט עוגת שוקולד, כמו שצריכה להיות.
עוגת יום הולדת טבעונית ועסיסית
כלי המדידה לעוגה זו הוא כוס של 180 מ"ל.
רכיבים יבשים:
4 כוסות קמח
3 כוסות סוכר
6 כפות אבקת קקאו
2 יחידות סוכר וניל
1.5 כפית אבקת אפייה (אישית מעדיפה ללא אלומיניום)
רכיבים רטובים:
1.5 כוסות מים רותחים
1.5 כוסות יין מתוק
1 כוס שמן
2 כפות חומץ
להעשרת העוגה:
200 גר' שוקולד מריר קצוץ, או חבילת שוקוצ'יפס.
לציפוי:
150 גרם שוקולד
כמה כפות קרם קוקוס או שמנת פרווה להקצפה
לקישוט:
סוכריות וממתקים שיעשו לכם שמח בלב 😊
הוראות הכנה
לחמם תנור לחום של 180 מעלות.
בקערה גדולה לערבב היטב את כל הרכיבים היבשים, להוסיף את הרכיבים הרטובים פרט לחומץ ולערבב שוב היטב. להוסיף את השוקולד ולערבב. בסוף, להוסיף את החומץ, לערבב רק עד שיבלע בתערובת. האינטראקציה בין החומץ לאבקת האפיה היא זו שמתפיחה את העוגה.
לצפות תבנית תנור גדולה בנייר אפיה, ולשמן קלות את הנייר.
לצקת את תערובת העוגה אל התבנית, ליישר ולהכניס אל התנור החם.
יש לאפות בערך 35 דקות בחום של 180 מעלות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכז יוצא יבש – פרט לשוקולד המומס עליו.
חיתוך הצורה הרצויה:
לאחר האפייה יש להמתין לקירור העוגה בטמפרטורת החדר, ואז להעביר למקפיא למשך כשעה.
אחרי ההקפאה החלקית ניתן לקלף בזהירות את נייר האפיה, ולחתוך את העוגה לפי צורת המספר הרצויה.
הכנת הציפוי:
יש להמיס בסיר על אש קטנה מאד את השוקולד יחד עם קרם הקוקוס, ולמרוח על העוגה.
כשהציפוי עדיין חם זה הזמן לקשט ולהנות מאד.
יש יש יש חגיגה
כי יש יש יש עוגה...
יום הולדת שמח!