מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםטעים גם בליעוגת שוקולד 'הר סיני'

מתכון חמוד וכיפי באווירת החג

21/05/23 22:45
568 צפיות
עוגת שוקולד 'הר סיני'


סתם מתכון חמוד וכיפי, טבעוני למהדרין ונטול אלרגנים, על בסיס 'עוגת כדור שוקולד' של רחלי קרוט
המתכון המקורי חלבי, אבל אותו אני לא מכינה פעמיים. ניתן לראותו באתר 'קרוטית':
https://www.krutit.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%9B%D7%93%D7%95%D7%A8-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%A9%D7%94%D7%99%D7%90-%D7%A7%D7%A1%D7%9D/
אני מכינה בגרסה הפרווה לכל המשפחה, משמש אותנו לסעודת החג הבשרית.

עוגת הר סיני
פרווה, טבעוני
מצרכים:
2 שרוולים (500 גרם סך הכל) פתי בר וניל
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם מרגרינה
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת פרווה להקצפה
6 כפות ממרח שוקולד השחר

לציפוי:
2 חפיסות שוקולד מריר + 4 כפות שמנת פרווה להקצפה
מרשמלו פרוס לפרוסות עגולות
סוכריות קישוט לעוגה

אופן הכנה:
שוברים את הפתי בר לחתיכות קטנות. חשוב לא לפרור אותן לפירורים קטנים אלא פירורים בינוניים בערך בגודל של 1-2 ס”מ.
ממיסים יחד את המרגרינה, השוקולד, השמנת, והשוקולד למריחה.
מערבבים היטב,
מועכים לגוש בצורת 'הר' עוטפים בנילון נצמד ומעבירים לקירור.

אחרי כחצי שעה מכינים את הגנאש:
ממיסים את השוקולד והשמנת יחד.

לאחר שההר מתקרר, מקלפים בזהירות את הנילון, מניחים על צלחת, מצפים בגנאש השוקולד ומקשטים בפרחי מרשמלו וסוכריות.
חג שמח :)

תגובות

דבורה וידמן
דבורה וידמן
מידענית וחוקרת בתחום מדעי החברה, מתמקדת בדרך כלל בתחום תעסוקה והכשרות מקצועיות. יוצא מן הכלל תחום עניין מיוחד שחורג ממדע...