מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםטעים גם בליעוגת גבינה עם פינוקים

עוגה טעימה להפליא בשתי גרסאות תאומות

21/05/23 22:26
474 צפיות
עוגת גבינה עם פינוקים

עוגת גבינה עם פינוקים
בתחילה, חיפשתי מתכון לעוגת גבינה ללא ביצים, למי שיכול לאכול חלבי אך אלרגי לביצים. בבלוג 'המערוך המקפץ' מצאתי את מבוקשי. אי אז, בתקופת הקורונה והמחסור בביצים (מי זוכר?) נולד המתכון הזה.

הכפלתי את הכמויות כדי להתאים לתבנית עגולה של 24 ס"מ, וויתרתי על שכבת הציפוי. במקום זה יצרתי ציפויים משלי:

לציפוי:
לקרר את העוגה היטב ולפרוס לשש פרוסות משולשות ונדיבות.
על חצי מהפרוסות למרוח שוקולד מריר מומס, לפזר פרורי עוגיות אוריאו ולנעוץ עוגיית אוריאו.
על החצי השני לזלף ריבת חלב, לפזר קוקוס קלוי ולנעוץ עוגיית אלפחורס.

על בסיס המתכון הזה יצרתי עוגת 'גבינה' טבעונית ללא ביצים, בתבנית אינגליש קייק.

עוגת 'גבינה' טבעונית
לבסיס:
100 גרם ביסקויטים טחונים גס
50 גרם מרגרינה/ נטורינה מומסת

למלית גבינה:
500 גר' גבינת סויה/ קוקוס
200 גר' מעדן סויה בטעם וניל
1/3 כוס סוכר
1/2 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל
1 כף קורנפלור
תמצית וניל

לציפוי:
50 גר' שוקולד מומס
3 עוגיות אוריאו

לערבב את הנטורינה עם פירורי הביסקויטים ולשטוח על תבנית משומנת.
לערבב את חומרי המלית ולצקת מעל הבסיס.
לאפות בחום של כ- 180 מעלות במשך שעה.
לאחר האפיה, לחתוך מתוך העוגה משולש דומה בגודלו למשולשי עוגת הגבינה, לצפות בשוקולד מומס, לפזר פירורי אוריאו ולנעוץ עוגיית אוריאו

תגובות

דבורה וידמן
דבורה וידמן
מידענית וחוקרת בתחום מדעי החברה, מתמקדת בדרך כלל בתחום תעסוקה והכשרות מקצועיות. יוצא מן הכלל תחום עניין מיוחד שחורג ממדע...