מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםטעים גם בליארוחת שבועות כפול שתים

21/05/23 22:02
363 צפיות
ארוחת שבועות כפול שתים

 

 


בדרך כלל, אני משתדלת להכין אוכל שמותר לכולם, ולצורך כך מתאימה מתכונים לכולם.
אבל דווקא בחג השבועות זה מאתגר יותר. כי כולם רוצים לאכול חלבי אמיתי וטעים (וגם אני חלק מה'רוצים'), והילד האלרגי שלי רוצה לאכול אוכל מיוחד וחגיגי עם כולם.
ואולי למותר לציין, אבל אין לי חשק לעבוד כפול ולהכין את ארוחת החג פעמיים.
אז מה כן?
בפוסט הזה אציג מספר מתכונים שאפשר להכפיל, או לפצל, או לייצר מהם בדרך זו או אחרת 'כפול שנים'. בחלקם מדובר אכן בעבודה כפולה, ובחלקם יש קיצורי דרך סודיים.
יוצאים לדרך!





מרק כתום בשתי גרסאות
מתכון קל ופשוט
מאדים בצל, גזר, דלעת ובטטה.
מבשלים במים עד ריכוך, מוסיפים כף שמן קוקוס וטוחנים היטב בעזרת בלנדר מקל.
להגשה:
חלבי – גבינה מגוררת (ההעדפה שלי: גבינת גרנה פדנו. ההעדפה של רוב הילדים פה: גבינת העמק מגוררת)
טבעוני – תחליף גבינה צהובה מגוררת


פלטת גבינות בשתי גרסאות
להגשה:
חלבי – גבינות קשות וחצי קשות, חתוכות וערוכות יפה
טבעוני – פרוסת תחליף גבינה צהובה מגולגלת, קוביות טופו (הוא בכלל לא אוהב טופו, אבל ממש שמח לראות אותן מסודרות יפה על הצלחת).

סלטים חיים בשתי גרסאות
סלט קפרזה:
חלבי – עגבניות שרי בכמה צבעים, מוצרלה מגורת. תיבול: בזיליקום, חומץ, מלח ופלפל שחור
פרווה – ירקות ותיבול, ללא מוצרלה.

סלט פנצנלה:
חלבי – ירקות חתוכים גס, בצל סגול, בייבי מוצרלה, זיתים מבוקעים, לימון, שמן זית ומלח
פרווה – ירקות ותיבול, ללא מוצרלה.

גראטן תפוחי אדמה בשתי גרסאות
חלבי – תפוחי אדמה פרוסים דק, אפויים עם שמנת וחמאה
טבעוני – תפוחי אדמה פרוסים דק, אפויים עם שמן זית

 

התמונה באדיבות:

Image by Freepik

תגובות

דבורה וידמן
דבורה וידמן
מידענית וחוקרת בתחום מדעי החברה, מתמקדת בדרך כלל בתחום תעסוקה והכשרות מקצועיות. יוצא מן הכלל תחום עניין מיוחד שחורג ממדע...