מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

תזונה בריאות וכושר

כמוניבלוגיםתזונה בריאות וכושרתזונה קטוגנית לעומת דיאטה בעלת אינדקס גליקמי נמוך בסוכרת סוג 2 - קובי עזרא

תזונה קטוגנית לעומת דיאטה בעלת אינדקס גליקמי נמוך בסוכרת סוג 2 - קובי עזרא

תזונה קטוגנית לעומת דיאטה בעלת אינדקס גליקמי נמוך על שליטה גליקמית בסוכרת סוג 2 - קובי עזרא

19/02/23 15:12
738 צפיות
תזונה קטוגנית לעומת דיאטה בעלת אינדקס גליקמי נמוך בסוכרת סוג 2 - קובי עזרא

להלן הסבר קצר על ההשפעה של תזונה קטוגנית דלה בפחמימות לעומת דיאטה בעלת אינדקס גליקמי נמוך על שליטה גליקמית בסוכרת סוג 2. שלום כאן קובי עזרא המומחה שלכם לרפואה נטורופטית ובריאות טבעית.

סוכרת מסוג 2 היא מחלה מטבולית המתאפיינת בריכוז גבוה של גלוקוז (סוכר) בדם, מחסור יחסי של אינסולין בגוף, ובמצב של תנגודת לאינסולין, המתבטא ברגישות פחותה של התאים לאינסולין בצד ייצור עודף שלו. 


הפחמימות בתזונה שלנו הן הקובעות העיקריות ברמות הגלוקוז, מספר מחקרים קליניים הראו שתזונה דלת פחמימות משפרת את השליטה הגליקמית. במחקר בדקנו את ההשערה כי תזונה הדלה בפחמימות תביא לשיפור רב יותר בשליטה הגליקמית במשך 24 שבועות בקרב חולים עם השמנת יתר וסוכרת מסוג 2.

משלושת אבות המזון אשר מעלה את רמת הגלוקוז בסרום ואת רמת האינסולין באופן החזק ביותר היא פחמימות, בהמשך החלבונים ולבסוף כמעט ללא שינוי הם השומנים. תצפיות כאלה ואחרות הביאו לשימוש בדיאטות דלות בפחמימות לטיפול בסוכרת לפני שהיו טיפולים זמינים, כמו הטיפול בהורמון אינסולין או תרופות אחרות.

מחקרים קליניים שהופחיתו את אחוז הפחמימות התזונתיות ו/או האינדקס הגליקמי של הפחמימה הראו באופן עקבי שיפור בשליטה הגליקמית בקרב אנשים עם סוכרת סוג 2. במחקרים אקראיים, דיאטות דלת פחמימות נמצאו יעילות לטיפול בהשמנת יתר למשך זמן של עד 24 חודשים.

וכעת אספר לכם על מחקר שנערך על שמונה וארבעה מתנדבים בקהילה הסובלים מהשמנת יתר וסוכרת מסוג 2, שחולקו באופן אקראי לתזונה דלת פחמימות, קטוגנית (מתחת ל- 20 גרם פחמימות מדי יום; כלומר low-carbohydrate, ketogenic diet או בקיצור: LCKD) או תזונה דלת גלקמיה דלת קלוריות (500 קק"ל ליום) דיאטת תחזוקה; כלומר low-glycemic index diet או בקיצור: LGID). שתי הקבוצות קיבלו פגישות של תמיכה קבוצתית, תוספי תזונה והמלצה לאימון גופני. התוצאה העיקרית הייתה שליטה גליקמית, שנמדדה ע"י המוגלובין A1c (המוגלובין בסוכרר).

ומה הראו התוצאות?, ארבעים ותשע (58.3%) משתתפים סיימו את המחקר. שתי ההתערבויות התזונתיות הביאו לשיפור ברמת ההמוגלובין A1c, ורמת הגלוקוז בצום, רמת האינסולין בצום וירידה במשקל.

בקבוצת LCKD היו שיפורים גדולים יותר ברמת ההמוגלובין A1c (-1.5% לעומת -0.5%, p = 0.03), משקל גוף (-11.1 ק"ג לעומת -6.9 ק"ג, p = 0.008) וכולסטרול ליפופרוטאין בצפיפות גבוהה (+5.6 מ"ג / dL לעומת 0 mg / dL, p

תגובות

קובי עזרא
קובי עזרא
מומחה לרפואה נטורופטית PhD, מרצה בתחומים פתולוגיה כללית, תזונה ובריאות. בעל קליניקה המטפלת בצבי חולי (כמו סוכרת, כולסטרו...