מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

תזונה, סוכרת ומה שביניהם

כמוניבלוגיםתזונה, סוכרת ומה שביניהם מה עושים אם משאבת האינסולין מפסיקה לעבוד?

מה עושים אם משאבת האינסולין מפסיקה לעבוד?

תקלה במשאבה, לא הספקתם להחליף סט בזמן, או אתם מעוניינים להתנתק ממנה למטרה מסוימת?

26/12/21 15:58
882 צפיות
מה עושים אם משאבת האינסולין מפסיקה לעבוד?

תקלה במשאבה, לא הספקתם להחליף סט בזמן, או אתם מעוניינים להתנתק ממנה למטרה מסוימת?

 

ראשית, אני ממליצה לשמור את תוכנית המשאבה האישית (קצב בזאלי, יחס אינסולין פחמימה, רגישות) שנית, יש צורך להצטייד בעט אינסולין ארוך ועט אינסולין קצר טווח. (ובאופן כללי כדאי שיהיה לכם בבית למקרה חירום) על מנת שתוכלו להמיר את מינוני האינסולין הקיימים במשאבה לעטי האינסולין.

 

שימו לב❗❗❗

כל שלב דורש התייעצות רפואית- לפני ניתוק ממשאבת האינסולין, יש להתייעץ עם הרופא.ה או הדיאטן.ית להתאמת מינוני האינסולין, לפי הסיבה שבגינה אתם צפויים להתנתק (למשל, בילוי בים/חופשה/מחלה/לקראת צום/ניתוח).

 

הדרכים האלו יכולים לסייע להבין טוב יותר את האופן שבו המשאבה פועלת והאינסולין משפיע על גופכם:

💉🧪💉🧪

1. הכירו הגדרות חשובות במשאבה- קצב בזאלי שניתן לפי כמות יחידות/שעה, יחס אינסולין פחמימה, פקטור תיקון, זמן אינסולין פעיל כמו כן להכיר את סוג האינסולין הארוך (עט האינסולין) ולמשך כמה שעות פעיל- את כל המידע הזה תוכלו לקבל ממרפאת הסוכרת שבה אתם מטופלים.

🔸

2. עבור המרת כמות אינסולין בזאלי- יש לסכום את יחידות האינסולין הניתנות בכל שעה במהלך היום (לרוב מוצג ערך כולל) ותחילה לתת כ-80%-60 מכמות האינסולין ביחידות אינסולין ארוך.

לדוגמא- אם קצב האינסולין הוא 1 יחידות לשעה, יש לתת סה"כ 0.8 X24 שעות= 19 יחידות. במידה והינכם מתנתקים רק ללילה או כמה שעות- ניתן לסכום את מספר השעות שהינכם צפויים להתנתק ולהעריך בהתאם.

🔹

3. במידה ואין ברשותכם אינסולין ארוך טווח- ניתן להשתמש באינסולין קצר (פחות מומלץ אך מתאים אם אתם צפויים להתנתק לזמן קצר) כך שמידי 4 שעות ניתן את הכמות הנדרשת בבולוס- לדוגמא במידה והקצב הבסיסי הוא 1 יחידה/שעה, מידי 4 שעות יש לתת בולוס של 4 יחידות. היזהרו להתפתות ולתת אינסולין בתדירות גבוהה יותר מחשש להיפוגליקמיה!

🔸

4. זמן אינסולין פעיל- על מנת להעריך את כמות האינסולין הפעיל הנותר מהבולוס האחרון- העריכו כך שכ-20% מכמות האינסולין אשר ניתנה בבולוס האחרון, מנוצלת בכל שעה.

🔹

5. על מנת להעריך מה כמות האינסולין הקצר טווח אותה יש לתת לכיסוי הפחמימות בארוחה או תיקון ערך סוכר גבוה, הביטו ביחס האינסולין פחמימה ופקטור התיקון (רגישות) בכל שעה נתונה והזריקו בהתאם למינון הנדרש.

🔸

6. הקפידו על מדידות סוכר מידי 4 שעות, לפני הארוחה ושעתיים אחריה וכ-3 שעות לאחר תיקון ערך סוכר גבוה, על מנת לוודא שהמינון אותו נתתם מתאים לכם, במידה וברשותכם מד סוכר רציף עקבו אחר כיוון ומגמת ערך הסוכר.

 

🔹

7. במידה והינכם מעוניינים להתחבר בחזרה למשאבה וייתכן כי קיים אינסולין פעיל אשר ממשיך להוריד את רמות הסוכר בדם (או במידה והחיבור מתרחש קרוב למועד זריקת האינסולין הארוך) השתמשו בפונקציית "קצב בזאל(בסיס) זמני" והפחיתו את מינון האינסולין הבזאלי למשך מספר שעות בהתאם למשך פעילות האינסולין הארוך אותו נתתם.

🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷

זכרו ששאלת שאלות יכולה לסייע בהבנה של תהליך הטיפול והגברת המודעות- בדרך לאיזון אופטימלי של הסוכרת❗❗❗

תגובות

CAMONI1
03/01/22 11:23

תודה על המידע החשוב!