מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

תזונה, סוכרת ומה שביניהם

טיפים לשימוש מוצלח

26/12/21 15:46
623 צפיות
מד סוכר רציף

לא מעט אני פוגשת מטופלים אשר מתאכזבים מהמד סוכר הרציף מסיבות שונות למשל, סטיות או אי דיוקים בהשוואה לגלוקומטר, כיולים נדרשים, אי נוחות, תגובה עורית למדבקת הסנסור, שיקול כלכלי ועוד.

 

הצורך בניטור תכוף של רמות הסוכר רצוי לשם איזון טוב יותר בקרב חולי הסוכרת ובמיוחד בקרב מטופלי אינסולין בשיטת בזאל-בולוס, פעילים גופנית, בילדים, במטופלים בעלי נטייה להיפו/היפר גליקמיה, במצבי חולי שונים ובמטופלי משאבת אינסולין.

 

ניטור מתמשך של רמות הסוכר מספק מידע לגבי כיוון (עליה או ירידה), רמת הסוכר, מגמה, שכיחות וסיבות לתנודתיות ברמות הסוכר, התראות ובחינת מינוני אינסולין.

 

הסתכלו על ערך הסוכר, כיוון החץ והמגמה. האם ערך הסוכר יציב? צפוי לעלות או לרדת?

 

כמה טיפים לשימוש מוצלח במד סוכר רציף-

 

- הקפידו על חיבור למד הסוכר הרציף במהלך השבוע (עקבו אחר ניתוק או קליטה לא טובה לסנסור).

- עקבו אחר רמת הסוכר במהלך היום בסיטואציות שונות- בבוקר, בעת פעילות גופנית, פגישה בעבודה או עם החברים, פעילות עם הילדים, לפני ואחרי ארוחות, קיום יחסי מין, מצבי חולי שונים - למדו את התגובה האישית שלכם.

- שימו לב למגמות השונות ולא רק למדידות סוכר בודדות.

- השוו את ערך הסוכר לגלוקומטר לעיתים תכופות (בעיקר בהתחלה) ובחנו האם קיימת סטייה.

- השתדלו לא להגזים עם תיקוני ערך סוכר גבוה! עקבו אחר זמן אינסולין פעיל במשאבה או המתינו לפחות 3 שעות מהבולוס האחרון אותו נתתם.

- בעת תיקון ערך סוכר נמוך (היפוגליקמיה), כדאי לעקוב באמצעות גלוקומטר- עליית הסוכר בסנסור תתבטא באיחור בהשוואה לגלוקומטר. כך תמנעו מתיקון מוגזם של היפוגליקמיה, אשר עלול לגרור ערכי סוכר גבוהים מאוד.

- כיילו את הסנסור מספר פעמים ביום בהתאם להמלצה אותה קיבלתם מהנציג בעת החיבור על מנת לאפשר דיוק מיטבי.

 

הקפידו על פריקת נתונים מהסנסור בין אם בבית או במרפאת האם. בחנו את המגמות השונות ופנו לדיאטן.ית/רופא.ה המטפל לצורך התאמת מינונים נדרשים, בחינת קצב בזאלי, יחס אינסולין פחמימה, פקטור תיקון, זמן אינסולין פעיל והתייעצות נוספת.

תגובות