למה כדאי לאכול אגוזים ופיסטוקים...
לא מפתיע שאגוזים הם מזון כל כך בריא שכן מתוך הזרע יצמח הצמח אז ברור שהוא מכיל את כל המרכיבים החיוניים לחייים...
במהלך שיטוטי ברשת נתקלתי שוב ושוב במחקרים המראים את תרומתם של האגוזים והשקדים והפיסטוקים לבריאותנו... כינסתי כאן את חלקם ששמרתי אבל יש עוד רבים אחרים ואני ממליצה תמיד לבחון את השפעתם על בריאותנו... וגם זה טעים...וגם מקדם הרזיה (יש לינקים בהמשך)
מומלץ שקדים כל יום (מאמר שכתבנו כבר לפני עשר שנים)
https://www.camoni.co.il/411802/437
שקדים מייטיבים את מאזן הכולסטרול, מחקר מ- 2017
https://www.sciencedaily.com/releases/2017/08/170811134918.htm
מחקר מקליפורניה המראה שאגוזי מלך אינם מפריעים להרזיה וגם משפרים את בריאות הלב
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-02/es-rsw020816.php
לאכול אגוזים פעמיים בשבוע מקטין ב-20% את הסיכוי לתמותה ממחלות לב ושבץ, מחקר מ- 2019
https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190831155847.htm
מחקר מ-2014 מראה שאכילת אגוזים מקטינה סיכוי תמותה כמו גם את הסיכוי למחלות לב או סוכרת https://academic.oup.com/ajcn/article/100/1/256/4576536
הרבה מחקרים התפרסמו על פיסטוק חלבי ואני תוהה אם הוא יותר בריא מהאגוזים האחרים? ראו לדוגמה:
פיסטוק חלבי בריא יותר משחשבנו וגם לא משמין כמו שחשבנו, למשל הראו שאכילת - 70 גרם פיסטוק ביום, במשך 3 חודשים, לא הובילה להשמנה אצל משתתפים עם סינדרום מטבולי והוא אף שיפר את מצבם.
https://www.camoni.co.il/411804/106952
פיסטוק חלבי (האגוז הירוק), מוכר בתרבותנו כמקדם בריאות רב-פנים, כבר מ- 6000 שנים לפני הספירה
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4890834/
לא בכדי הוא נחשב לאגוז רב מעלות שרבים מאמצים אותו כחטיף הנכון לבריאות ואריכות ימים
https://thenutritionwatchdog.com/pistachios-my-favorite-fat-burning-snack/
עוד מחקר חדש מראה איך צריכת פיסטוק חלבי מקדמת הרזיה
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30513740
צריכת פיסטוק חלבי מגבירת שובע ובריאות, נעשה במשך חודש עם 30 נשים בצרפת.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6521071/
וכמובן כדאי לשים לב, אגוזים משפרים גם את גבריות הגבר
מחקר שהתפרסם החודש, תוספת אגוזים לתזונה מלווה בשיפור חשק מיני ואורגזמה בגברים. (כדאי לדעת שמיניות מאריכה חיים אחרי התקפי לב)
https://www.medscape.com/viewarticle/916676
ראו גם את מאמרו של ד"ר ברק מ-2011 שהראה איך גם צריכת פיסטוק חלבי משפרת את התפקוד המיני
http://www.drbarak.com/2011/142-pistachios-house
ולא לשכוח...אגוזי מלך מגינים מאלצהיימר
https://www.sciencedaily.com/releases/2014/10/141021125744.htm
וגם החיידקים המייטיבים שלנו אוהבים אגוזים
https://www.technologynetworks.com/applied-sciences/news/like-walnuts-so-do-your-gut-bacteria-329488
מאשה
תודה רבה. אני אוהבת אגוזים. נעים לקבל אישור לאהבות שכאלה.
רותי 12
האם הפיסטוקים צריכים להיות נאים או אפשר קלויים?
ד"ר דינה ראלט PhD
הדעות סותרות אז אני אוכלת לפעמים קלויים ולפעמים לא ואת השקדים מושרים במים כמה שעות לפני האכילה...
ג'ק
מצויין, אני רוצה לראות מישהו שיאכל חצי קילו אגוזים ביום ולא ישמין. פיסטוק חלב טעים וכנראה גם בריא, הוא במיוחד משפר את מצבו של מי שמוכר אותו ב 20 שח לשקית של מאה חמישים גרם. אוהב מחקרים יחיה.
ד"ר דינה ראלט PhD
למה חצי ק"ג? המחקר נעשה עם 60 גר' ביום והאבסה ממש מיותרת...
90 מינוס
האם עדיף שקדים לא קלויים על קלויים או שאן הבדל
ד"ר דינה ראלט PhD
ראה את התשובה לרותי לפני 4 ימים
רותי 12
למה להשרות שקדים? הקליפה רעילה? אפשר לאכול מקולפים בלי להשרות?
ד"ר דינה ראלט PhD
ההשרייה מעוררת פעילות של הרבה חומרים בשקד...
ד"ר דינה ראלט PhD
תעשיית שקדים מקדמת מחקרי שקדים
ד"ר דינה ראלט PhD
אכילת אגוזים יומית, מקטינה סיכויי השמנה לאורך זמן
ד"ר דינה ראלט PhD
ומגבירה סיכויי בריאות
ד"ר דינה ראלט PhD
וגם טובה למניעת מצבי חמצון
תמורה קייל
וגם טובה לאיכות תאי הזרע... https://www.technologynetworks.com/genomics/news/nut-consumption-causes-modifications-to-sperm-dna-function-342587
ד"ר דינה ראלט PhD
שקדים מפחיתים קמטים אצל נשים אחרי גיל העמידה
ד"ר דינה ראלט PhD
וגם טובים לבריאות הלב...
ד"ר דינה ראלט PhD
עוד מחקר המראה איך חצי כוס אגוזים כל יום מפחיתה כולסטרול ומשפרת את בריאות הלב
מה נשמע
אני מאוד אוהבת פיסטוקים ואגוזים אבל , לצערי אין לי שיניים לאכול אותם.
רותי 12
אפשר לטחון. יותר טוב מכלום
barak2017
באמת אגוזים מאוד טוב. תגידי דוקטור יש סיבה שבאכילת נגיד 4, 5 בננות בצורה ביום בערך ל 3 ימים האם זה יכול לגרום לכאבים בחזה? בגלל כמות האשלגן הגבוהה שיש בפרי? או זה לא קשור?
ד"ר דינה ראלט PhD
אני לא רופאה וגם לא מומחית לתזונה אז לא יכולה לענות... מהמידע שאני מכירה במחקרים, 3 בננות ליום זה בריא ביותר...
ד"ר דינה ראלט PhD
ןגם קליפת אגוז הקשיו בריאה... מתקנת מיילין בחולי MS
ניף
קראתי כרגע את המאמר על קליפת אגוז הקשיו--האם מישהו פעם ראה את קליפת הקשיו--אני לא--האם מישהו פה פעם אכל את קליפת הקשיו--אם כן שיגיד.יש בקליפה לפי המאמר חומר המעודד תיקון של המיילין במחלות דמיילינטיביות כמו MS במודל של עכברים,אבל כנראה שצריך לספק חומר זה.אולי עכברים אוכלים גם את הקליפה,אינני יודעת,אבל נניח אם אני רוצה לשפר את המיילין הפגום אצלי--איפה אני מוצאת את הקליפות האלו,ואיך אוכלים אותן,והאם הן בכלל אכילות? או שצריך להפיק מיצוי מרוכז של חומר זה ,והאם הוא לא מתפרק בעיכול.כי הבנתי שזה סוג של חלבון,או אולי לא הבנתי נכון.כמו כן נראה היה שאת התוצאות המשמעותיות קבלו כשהוסיפו חומר זה בצלחות פטרי במעבדה.
ניף
רעילות[עריכת קוד מקור | עריכה] אגוזי הקשיו הנמכרים בשווקים כלא מעובדים למעשה עברו תהליכי חימום וקילוף לפני ששווקו. אגוז הקשיו הטרי, כאשר נקטף מעל תפוח הקשיו, מכיל קליפה כפולה הרוויה שרף. שרף זה מכיל חומר בשם Urushiol[2], חומר דומה לזה המצוי באוג רעיל. מגע שלו עם העור יכול להביא לגירוי, ובבליעה לתגובת הרעלה. כל אגוז קשיו צריך לעבור טיפול מדויק על מנת להסיר את קליפתו בלי להגיר מהשרף על האגוז. לרוב הקליפה מוסרת בחימום עז, כגון אידוי או טיגון, והזרע מחולץ ממנה ומנוקה, ונבדק פרטנית. טיפול זה יקר יחסית לטיפול באגוזים אחרים, ומגולם במחיר אגוזי הקשיו.
אמיר גבע
קצת חבל לי לקלקל לכולם פה את החגיגה, אבל יש לשים לב שלרוב האגוזים וזרעים יש כמות לא קטנה של שומני אומגה-6, שלמרבית האנשים יש עודף משמעותי ממנה. עודפים כאלו מעודדים תהליכים דלקתיים בגוף, וכל יתרון תזונתי כביכול של האגוזים, לא שווה את זה. לא כל האגוזים שווים בהקשר זה, ואם אני זוכר נכון, אז שני האגוזים הכי טובים מבחינה זו הם מקדמיה ופקאן. דבר נוסף, לקשיו יש כמות די גדולה של סוכר (יותר מ 15%)
ד"ר דינה ראלט PhD
הקלוריות של האגוזים לא כמו הקלוריות הנמדדות מבחינת ספיגה והשמנה ולכן משמינות פחות ממה שחושבים https://www.technologynetworks.com/applied-sciences/news/when-is-a-calorie-not-a-calorie-347620
ניף
רק אתמול עשיתי יום שלם בקריאה על חומצה אורית=יוריק אסיד,שהיא מוגברת בחולי גאוט,ובהצטברה בפרקים גורמת לדלקות מפרקים.מלבד הייצור העצמוני של עודף חומצה אורית האופייני לאנשים חולי גאוט,יש גם מאכלים שמגרים במיוחד את הייצור שלה בגוף,או מכילים בעצמם כמות גדולה של חומצה אורית,ולכן אסורים לאכילה לאנשים כאלו.הידועים ביותר מההיסטוריה הינם בשר בקר ויין,אבל אתמול קראתי שישנם מאכלים נוספים רבים שמומלץ להם לא לצרוך,ולהפתעתי ביניהם היו גם אגוזים מסויימים,כמו קשיו,פיסטוק ועוד אחד ששכחתי כרגע,.לעומת זאת פקאן ומקדמיה מותרים דווקא לרגישי גאוט.ולגבי אגוזי מלך ,בהקשר עם האומגה 3 שלהם,בשעורי הנטורופטיה אצל המרצה הנפלא שלי שרון צור למדתי שטיב החומצת אומגה 3 באגוזי המלך לא משובח כלל, הם מכילים ALA שהיא בד''כ מצויינת אבל באגוזי מלך פחות,אחזור אליכם אחרי שאשמע שוב את ההקלטה ואזכר מהי הסיבה לכך,ורצוי יותר לקבל אותה מפשתן טחון וזרעי צ'יה
ד"ר דינה ראלט PhD
בוודאי לקחת בחשבון את כל נתוני הבריאות
ד"ר דינה ראלט PhD
לאחרונה מצאו שגם אכילת בוטנים שומרת על בריאות הלב והמוח