לאכול מאכלים שיש להם אור שמש
כל כך מרגש לראות איך ב. עינן כבר לפני יותר מ-50 שנה דיבר בחוכמה על התזונה וכמעט כל דבר שאני מגלה בדרך להבראתי אני רואה שהוא בעצם כבר כתב... אוהבת את הניסוח שלו על לשים לב למה שאנו אוכלים ולהעדיף מאכלים שיש להם ערך של "אור שמש" כמו ירקות ופירות, אלה מפחיתים את חולי הלב... מעניינת ההתיחסות האינטגרטיבית לתזונה ולא לפירוקה למרכיבים ורק לאחרונה אכן מתחילים להעריך את כלל הגורמים בהשפעת המזון על בריאותנו. בכלל הכוונה שחוקרים למשל את השפעת הסיבים על תוצאות מערך מרכיבי המזון או את האינטראקציה עם החיידקים שבגוף ועוד, כמו מצב ריגשי/חברתי...
החל משנת 1948 היה עינן לטבעוני, פרסם ספרים רבים גם בנושא תזונה והשפעתה על גוף האדם, דרכי רפואה ומניעת מחלות על ידי מזון חי וטבעי. מאז פיתח תורות תזונה ורפואה טבעונית, רוב תורותיו ושיטותיו התבססו על טהרת הצמחונות בדגש על התנגדות גדולה לאכילת מוצרי בשר וחלב פרה ומזון מעובד-מתועש (חיטה לבנה, סוכר לבן).
את ספרו "הטבעונות הלכה למעשה" הוא פרסם ב-1960 וכבר שם כתב על צומות כדרך לריפוי... הצומות שרק עכשו נהפכו לכל כך מקובלים בדרך להבראה...
ד"ר ישראל דוריון (שהשתמש בשם העט: עינן, ועל שמו נקרא 'לחם עינן') כותב בספרו "הטבעונות הלכה למעשה" כי לסוגים מיוחדים של מזון יש "ערך אור שמש". הוא מסביר כי: "הפרי החי מהווה מין אורגניזם הרמוני, בו פועל מנגנון קורן, שנקשר ונצבר בו אור שמש" (שם, עמ' 7). הוא מסביר כי אף שבפרי יש מעט קלוריות ביחס למוצרים אחרים, יש בו עצמה פנימית של גרעין זעיר ובלתי-נראה שממנו בוקעת עצמה העולה עליו במשקלה ובהיקפה אלפי מונים. ממש כמו בתהליך ביקוע האטום, המכיל אנרגיה פוטנציאלית עצומה בכמות מזערית. עצמה זו מבוטאת בערכים של עצמת אור שמש. על-פי עיקרון זה ראוי האדם לחפש כל העת את המזון שבו נמצאת עצמה זו בערכים פוטנציאליים גבוהים, ואותו עדיף לאכול. אמירות אלו מתארות את האוכל ככור אטומי קטן המניע את כל המערכת הגופנית השלימה.
ד"ר דינה ראלט PhD
ירקות ופירות מפחיתים סטרס וטובים לסוכרתיים
תמורה קייל
פירות עתירי פלבנולים מפחיתים לחץ דם גבוה
ד"ר דינה ראלט PhD
על חלב שנשפך או, איך רזיתי 10 ק"ג...
ד"ר דינה ראלט PhD
גם החיידקים שבמעי מעדיפים סיבים...
תמורה קייל
הסיבים שבמזון משפיעים על אגרגציית החומרים במעי וכך על ספיגה, תקשורת עם חיידקים ובריאות
ד"ר דינה ראלט PhD
בגוף גז התקשורת NO (ניטריק אוקסיד), מתאים מאד להגדרתו של עינן ל"מכיל אור שמש" וזאת משני כיוונים האחד שתכולת הניטראטים בירקות ובפירות מקדמת בריאות דרך פוטנציאל ה- NO שהם מאפשרים בגוף והשני הוא שבפועל חשיפה לאור השמש משחררת בגופנו את ה- NO שבעור וכך מקדמת בריאות.
ד"ר דינה ראלט PhD
חשיפה לשמש משפרת שחרור NO מהעור לגוף והורדת לחץ דם ושיפור בריאות
https://docedwardsfitness.com/the-sun-skin-and-nitric-oxide
ד"ר דינה ראלט PhD
מי ימציא את השעון החכם למעקב אחרי רמות ה- NO?
תמורה קייל
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5593895/ על השמש וNO
תמורה קייל
כשאנחנו ישנים הזיכרון מתעגן
תמורה קייל
עוד בשבחי התה הירוק כמוביל ריפוי בגוף...
ד"ר דינה ראלט PhD
לאכול בריא... https://www.facebook.com/drmarkhyman/photos/a.163412217022869/2972164972814232/?type=3
ד"ר דינה ראלט PhD
ולא לשכוח סלק ... https://nutritionandmetabolism.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12986-019-0421-0
תמורה קייל
ועל קייל ואגס היכולים לעזור במניעת אלצהיימר. מכילים flavonols
תמורה קייל
ועוד פירות... הרבו...
ד"ר דינה ראלט PhD
דיאטה צמחית דלת חלבון עתיר ח' אמינו עם גופרית, טובה לבריאות הלב
ד"ר דינה ראלט PhD
אכילת בשר אדום קשורה עם מחלות לב ותמותה
תמורה קייל
הרבה ירקות, פירות ואגוזים ופחות סיכון לשבץ
תמורה קייל
וגם פחות סטרס https://www.sciencedaily.com/releases/2021/05/210513100030.htm
ד"ר דינה ראלט PhD
https://www.technologynetworks.com/applied-sciences/news/plant-based-diet-may-help-the-heart-at-any-age-351685
תמורה קייל
עוד מחקר המראה את השפעת זמן האכילה על תוצאותיה...עדיף לאכול לפני השקיעה...
תמורה קייל
תרומת השמש לשחרור NO מהעור
תמורה קייל
אכילה מאוחר קשורה עם השמנה ועלייה ברמות סוכר
ד"ר דינה ראלט PhD
גם למגפת הקורונה ה-NO יעיל
תמורה קייל
ברוקולי, כרוב ניצנים ושאר ירוקים טובים במיוחד לכלי הדם
תמורה קייל
כוס של עלים ירוקים ביום ויותר בריאות https://www.sciencedaily.com/releases/2021/05/210504112604.htm
תמורה קייל
עוד 4 פטוגנים מרפאים כולל קפאין...או גלוקוזינולטים הנותנים את החריפות לברוקולי ו... brocolli, cabbage, Brussels sprouts, cauliflower, daikon radish, kale, wasabi, bok choi, rocket, horseradish, radish, turnip, watercress and mustard greens.
תמורה קייל
גם לוירוס הקורונה NO יכול להיות סיוע להתמודדות
ד"ר דינה ראלט PhD
וצלפים ניסיתם? נחשבו ברפואה העתיקה כמרפאים ועכשו מצאו שהם טובים גם ללב וגם למוח... בטח ימצאו עוד יתרונות ובינתיים תהנו...
ד"ר דינה ראלט PhD
ומתאים לרוח הפוסט, סרטו הדוקומנטרי המצוין של דיוויד אטינבורו "על פני האדמה". סר דיוויד מזהיר שכדור הארץ עומד בפני אסון גלובלי, כמו צ'רנוביל אבל כזה שיכסה את כל העולם ומציע ש"נרפא" את עולמנו... נמצא בנטפליקס וכדאי לראות
תמורה קייל
לאכול הרבה פירות וירקות בקיץ... https://www.health.harvard.edu/blog/mouth-watering-summer-fruits-and-vegetables-to-fill-your-plate-202105272468
תמורה קייל
הרבה ירקות טוב גם למניעת קורונה https://www.technologynetworks.com/immunology/news/consuming-coffee-and-vegetables-may-offer-some-protection-against-covid-19-351147
ד"ר דינה ראלט PhD
פלבנואידים בתזונה למניעת הדרדרות קוגניטיביות עם ההזדקנות https://www.medscape.com/viewarticle/956242