מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

תזונה שמחה מזינה וטעימה

כמוניבלוגיםתזונה שמחה מזינה וטעימההמלצות תזונתיות לחגי תשרי

איך לעבור את החגים, להשאר במשקל יציב ולהרגיש טוב

08/09/18 14:27
2304 צפיות
המלצות תזונתיות לחגי תשרי

תשרי הגיע ועמו החגים מלאי שמחות, פעילויות וארוחות משפחתיות. אני כל כך אוהבת את התקופה הזו. המזג אוויר נהיה נעים יותר, הכל רגוע יותר, יש זמן להיות עם המשפחה והחברים ויש אווירה חגיגית. מצד שני ארוחות החג הרבות (במיוחד השנה שכל החגים יצאו באמצע השבוע כך שאם נחשיב גם את ארוחות שישי ושבת יש לנו המון ארוחות חגיגיות)- מה שמהווה אתגר לאלו הרוצים לשמור על בריאותם ומשקלם.

בנוסף אחרי ארוחת חג הרבה פעמים לא מרגישים טוב מרוב שהבטן מלאה לכן אכילה בהנאה תוך מתן תשומת לב לרמת השובע תאפשר סיום ארוחה ברמת שובע נעימה ותחושת הצלחה ושמחה.

 

להלן מספר עצות כיצד לעבור את החגים בהנאה מצד אחד ומצד שני לא לעלות במשקל.

 

השבוע מטופלת סיפרה לי על טריק שלה על מנת לא להגיע מורעבת לארוחת חג. בסביבות השעה 17:30 היא שותה כוס קפה בנחת. ככה היא לא מגיעה מורעבת וגם לוקחת לה רגע של פסק זמן.

בזמן הארוחה – לפני שלוקחים אוכל על הצלחת – הסתכלו על השולחן ובחרו את המאכלים האהובים עליכם ביותר. את המזונות המיוחדים של החג, מאכלים שאתם לא אוכלים ביום יום, או כל מאכל אחר שנראה לכם טעים. אכלו לאט לאט ותהנו מכל ביס. אם תרגישו שמספיק לכם אפשר להפסיק לאכול לפני שמסיימים את כל הצלחת.

הרבו בשתיית מים ו/או סודה.

ביחרו את הקינוח המועדף עליכם, שימו על צלחת ואיכלו בהנאה תוך מתן תשומת לב לכל ביס. כשמרגישים שמספיק – להניח את המזלג בצד.

מותר להגיד למארחים "לא תודה" לא חייבים לאכול הכל רק כי "לא נעים".

המזג האוויר הנעים מאפשר לתכנן  פעילויות לימי החג הכוללות גם פעילות גופנית: טיולים בחיק הטבע, צעדות או טיולי אופניים.

בימי החול בין החגים חיזרו לתזונה הרגילה. המשיכו לבצע פעילות גופנית.

 לסיום מתכון של סלט פלפלים בשקדים ורימונים

(6 מנות, כל מנה מכילה כ-140 קק"ל)

המצרכים:                                                                       

6 פלפלים בצבעים שונים

20 גר' שקדים קלופים לא קלויים

3  שיני שום

2 כפות חומץ בן יין לבן

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח ופלפל שחור טחון טרי

רימון אחד מופרד לגרגירים

 

אופן ההכנה

קולים בגריל את הפלפלים עד שישחירו, מוציאים מהתבנית וקולפים.

טוחנים את השקדים עם השום, חומץ, והשמן. מתבלים במלח ופלפל.

פורסים את הפלפלים לרצועות ומורחים עליהם מעט מהרוטב.

מסדרים בצלחת הגשה ומפזרים למעלה את שאר הרוטב וגרגרי הרימון.

מניחים במקרר כשעה לפני ההגשה.

מאחלת שנה טובה ומלאת בריאות, שמחה, אהבה, שלווה והגשמת חלומות  :)

תגובות

חלינקה-ש
08/09/18 17:51

מהמם וקליל! תודה לך שרון!

התגובות שלך תמיד משמחות