עצות לתזונה ופעילות גופנית בקיץ
חלק שני
שלל עצות לתזונה ופעילות גופנית בקיץ – חלק שני
בקיץ, כשחם, הרבה פעמים התאבון יורד ויש חשק בעיקר לדברים קרים ורטובים (פירות, גלידות, שתייה קרה וכו').
באמצעות הקשבה לגוף ומתן תשומת לב לבחירות התזונה ואורך החיים שלנו ניתן ליהנות מקיץ בריא, קריר יותר ואפילו לרדת במשקל (למי שרוצה).
בחלק השני לקיץ נעים ומהנה מצ"ב 3 המלצות נוספות:
1. שתייה קרה: כיום ניתן לשתות בבתי הקפה משקאות קרים כמו קפה קר ותה קר. חשוב לדעת כי הרבה פעמים משקאות אלו מכילים כמות עצומה של קלוריות. למשל כוס קפה ברד קר יכולה להכיל אפילו 350-400 קק"ל. לעומת זאת כוס קפה קר עם שוט של אספרסו, קרח ו-1/2 כוס חלב מכילה כ-80 קלוריות. לכן מומלץ לבקש קפה או תה קר ללא סוכר ולהמתיק (אם אתם רוצים) בכמות המתאימה לכם.
2. ירקות: בקיץ קל יותר לאכול ירקות טריים. שפע הירקות מאפשרים גיוון רב בתפריט היומי. הירקות נותנים לנו נפח דל קלוריות דבר הגורם לתחושת שובע. הירקות מספקים לנו ויטמינים, מינרלים, נוזלים וסיבים תזונתיים החיוניים לבריאותנו.
מומלץ לגוון בסוגי הירקות ולאכול ירקות בחמישה צבעים.
יש לזכור שהירקות הם דלי קלוריות אולם יש להיזהר מהרטבים השונים שעלולים להיות עתירי קלוריות.
3. מוצרי חלב: בארץ שפע מוצרי חלב דלי שומן המאפשרים גיוון דל קלוריות ועשיר בסידן.
על מנת לחזק את אוכלוסיית החיידקים הטובים במעיים מומלץ לאכול יוגורט אחד ביום.
לסיום מתכון קליל לקיץ המשלב ירקות ומוצרי חלב:
מתכון לסלט יווני
המצרכים (6 מנות):
•4 עגבניות אדומות, מתוקות ובשלות
• 5 מלפפונים קלופים
• 2 בצלים סגולים
• 1/4 פלפל ירוק + 1/4 פלפל אדום
• ½ כוס זיתים שחורים
• 100 גרם גבינה פטה או צפתית למי ששומר על גבינה 5% שומן חתוכה לקוביות
•קורט נדיב של אורגנו מיובש
לתיבול:
שמן זית "כתית מעולה" משובח ועדין
אופן ההכנה:
חותכים את העגבניות לקוביות גדולות: חותכים כל אחת לשלושה חלקים עבים, ואז כל חלק לארבע.
חותכים את המלפפונים לקוביות.
חותכים את הבצל לרצועות.
חותכים את הפלפלים לרצועות.
שמים את כל הירקות בצלחת עם זיתים וגבינה.
בוזקים אורגנו ומטפטים שמן זית.
בברכה לקיץ נעים ומהנה
חלינקה ש
שרון יקרה, תודה! אולי כדאי לציין כמה קלוריות יש בסלט היווני?
שרון טיברג-יעקב
היי תמר בהנחה שבחרנו להשתמש בגבינה צפתית 5% ולתבל עם 1 כף שמן מנת סלט כזו (מבלי לחשב את הקלוריות של הירקות) כל הסלט יספק כ- 430 קק"ל. מי שיבחר בגבינת פטה ולתבל עם 1 כף שמן - כל הסלט יספק כ- 550 קק"ל. אני לא כל כך אוהבת לכתוב כמה קלוריות כי היום הרבה פעמים הגישה היא שהגוף מגיב אחרת לקלוריות שונות. האם סלט כזה המספק כ- 550 קק"ל אבל עשיר בויטמינים ומינרלים, בסידן, בשמן איכותי הוא כמו ארטיק גדול או טילון המספקים גם כמות קלוריות כזו? לדעתי לא. יש מצבים בהם באמת חשוב לחשב את הקלוריות שצורכים. למשל במחלות שונות. אבל ביום יום, כאשר משתדלים רוב הזמן לבחור מזונות מזינים ובעלי ערך תזונתי הרבה פעמים זה פחות חשוב. חשוב להזכיר את החשיבות של אכילה קשובה, אכילה מודעת - כלומר לאכול תוך הקשבה לגוף - לאכול כשרעבים ולהפסיק לאכול כששבעים.
חלינקה ש
חשוב לדעת! תודה:heart: