מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

תזונה שמחה מזינה וטעימה

רעיונות למתכונים קלים לפיקניק או סביב המדורה

01/05/18 19:15
1610 צפיות
מתכונים לפיקניק

יום העצמאות, ל"ג בעומר והאביב בכלל הם סיבות נפלאות לצאת לפיקניק בחיק הטבע.הנה 3 מתכונים קלים, מזינים ומתאימים מאד לפיקניק.

סלט סלק
מצרכים:
סלק אחד טרי מקולף
100 גרם גבינה צפתית 5% חתוכה לקוביות
1 כף שמן זית
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. לגרד את הסלק על פומפיה.
2. להוסיף את קוביות הגבינה הצפתית.
3. להוסיף כף שמן זית ופלפל שחור.
4. לערבב היטב ו... בתאבון
 
 
סלט טונה
מצרכים:
2 קופסאות טונה (במים או בשמן)
בצל קטן חתוך קטן
גזר קטן מקולף חתוך קטן
1/2 סלרי מקולף חתוך קטן
1/4 סלק מקולף חתוך קטן
3 כפות טחינה (עדיף משומשום מלא)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מסננים את הטונה ומפוררים אותה.
2. מוסיפים את הירקות החתוכים.
3. מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב.
4. מתבלים לפי הטעם.
 
 

אֶדָמָמֶה הוא מאכל שמורכב מפולי סויה בתוך התרמיל כשהם מבושלים קלות ומומלחים. המאכל נפוץ כחטיף ביפן, סין וקוריאה ובשנים האחרונות גם בארצות המערב.

נהוג לאכול את האדממה עם מלח גס, לאחר שמקלפים את הקליפה. 

מצרכים:

חבילה קפואה של אדממה בתרמילים

1 כף מלח רגיל

1 כף מלח גס                                                                                                                                                          

אופן ההכנה:

1. להרתיח סיר עם מים ולהוסיף כף מלח.

2. לאחר שהמים רותחים מוסיפים את האדממה.

3. לאחר שהמים רתחו להקטין את האש ולבשל 7-8 דקות.

4. לאחר 7-8 דקות לסנן את המים, להעביר  את האדממה לכלי הגשה.

5. להוסיף כף מלח גס ולערבב.

בתאבון (לאחר קילוף הקליפה) 

טבעוני, דל שומן, דל סוכר

תגובות

חלינקה-ש
02/05/18 8:51

תודה שרון יקרה! :heart:

בשמחה:smile: