מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אבי צוקרמן לא תאמינו שזה לא סוכר

כמוניבלוגיםסוכר ללא סוכרתחליפי הסוכר (או, לא כל מה שלבן הוא זך וטהור...)

תחליפי הסוכר (או, לא כל מה שלבן הוא זך וטהור...)

הסוכר, "המוות הלבן" כפי שהוא מכונה, הוחלף על ידי אספרטיים, סוכרלוז, סאכרין, אסולפאם K, וסוכרי אלכוהול. מספר נקודות למחשבה על חומרים אלו ועל הפרוקטוז/סירופ תירס.

מאת Avizuki
25/04/14 11:09
1122 צפיות
ממתיק - הגדרה: כל חומר הפועל על חיישני הטעם ומערכת העצבים, כך שמתקבלת תחושת טעם מתוק. באופן כללי מקובל לחלק חומרים אלו לשלוש קבוצות עיקריות: סוכרים - סוכרוז (סוכר לבן/ חום), פרוקטוז (סוכר פירות/ דבש) וגלוקוז (מעמילן תירס). פוליאולים -ממתיקים תזונתיים ממתיקים מלאכותיים. תחליפי הסוכר (או, לא כל מה שלבן הוא זך וטהור...) הסוכר, "המוות הלבן" כפי שהוא מכונה, הוחלף על ידי אספרטיים, סוכרלוז, סאכרין, אסולפאם K, וסוכרי אלכוהול. סוכרי האלכוהול, הפוליאולים, (אריטריטול, סורביטול, מניטול, מלטיטול וקסילטול) הינם פחמימות בעלי אינדקס גליקמי נמוך יחסית. שניים מהם מצטיינים בכך והם האריטריטול והמניטול שמוגדרים כבעלי אינדקס גליקמי אפס! המשמעות ששניהם אינם גורמים לעליית רמות הסוכר בדם ורמות האינסולין, ועל ידי כך נמנע התהליך של צבירת שומנים ומצבים דלקתיים שונים, סיבוכים מטבוליים למינהם. יתרה מזאת, האריטריטול אף אופיין על ידי משרד הבריאות הישראלי כבעל תכולת קלוריות אפס! ממתיקים מלאכותיים כמו האספרטיים, אסולאפאם K, סוכרלוז וסכרין הם מוצרים שעברו שינויים כימיים ובמחקרים רבים הם מקושרים לרשימה ארוכה של בעיות רפואיות ומטבוליות. אספרטיים, הוא ממתיק מלאכותי, מתוק פי 160 עד 200 יחסית לסוכרוז ומורכב משתי חומצות אמינו, חומצה אספארטית ופנילאלנין (aspartic acid and phenylalanine). כשאספרטיים נמצא בסביבה נוזלית ומחומם מעל 30 מעלות צלסיוס, (טמפרטורת הגוף שלנו כ 36 מעלות צלסיוס! הטמפרטורות בקיץ הישראלי אף גבוהות מכך...), הוא מתפרק לחומרים רעילים למוח, נוירו-טוקסין בשם diketopiperazine . רשימת השפעות הלוואי של חומר זה ארוכה אך נציין שהוא אסור לצריכה לאנשים עם פנילקטונוריה, הוא עלול לגרום הפרעות להפרעות בהתפתחות מוחית של תינוקות וילדים, כאבי ראש, מיגרנות, תופעות דמויות MS, פיברומיאלגיה, מחלות כבד, איבוד מסת עצם וורטיגו. סוכרלוז, מופיע תחת שמות מותג שונים, ומככב על המדפים כממתיק שמאושר לשימוש לסוכרתיים על ידי גופים רלוונטיים או לא. זוהי מולקולת סוכר שהוחלף בה אטום פחמן (carbon), עם אטום כלור, והופך אותה לכלורו-קארבון, מולקולה מתוקה פי 300 עד 400 יחסית לסוכרוז. אך למעשה, שינוי כימי זה יוצר מולקולה דומה בהרכבה לחומרים נגד חרקים כמו ה DDT הידוע לרעה שנאסר לשימוש. מחקרים בחיות הראו שסוכרלוז מעכב פעילות בבלוטת התימוס (thymus), גורם להסתיידות של הכליות והגדלת הכבד. אסולפאם K (Ace-sulfame potassium or Ace-K), נחשב לאחד הממתיקים היותר מסוכנים, הוכח בגורם סרטן בחיות ולכן חשוד כגורם מסרטן גם לבני אדם. הרשויות שמאשרות שימוש במוצר זה מגדירות כמויות מקסימום לשימוש אך עצה שלנו, עדיף לכם להימנע לחלוטין מצריכת מוצרים שאולי מרעילים אתכם. לו האן גו, ממקור צמחי, פרי ה Luo Han Guo, (בעצם רק 1% מכול הפרי, מרכיב ה Mogroside), או פרי הנזירים, הוא אחד ממגבירי המתיקות היעילים ביותר. משולב עם אריטרטול ליצירת "לוהנגו סוכר ללא סוכר", תופס תאוצה בעולם כממתיק בטוח, ללא טעם לוואי ובטוח גם לסוכרתיים. קראו התייחסות של ד"ר מרקולה לנושא הפרוקטוז המיוצר מתירס, "סירופ תירס" או בשמות אחרים שהוא מסתתר אחריהם, כפי שרשום על התוויות של מזונות תעשיתיים:http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/09/07/king-corn-documentary.aspx?e_cid=20130907Z2_DNL_art_1&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20130907Z2 

תגובות

Avizuki
Avizuki
יבואן ויזם בתחום הבריאות וסביבה ירוקה. היבואן הראשון של הסלים הירוקים לרשתות השיווק. יבואן ממתיק תחליף סוכר טעים ש...