מנכות-חיים לאיכות חיים, ניסים ממתין לשאלותיכם
25/03/14 12:19
931 צפיות
שלום ניסים היקר,
הפעם לא תספור שנים ולא חודשים
אלא ימים עד להשגת המטרה הנכספת.
ואנחנו נשיג אותה בעזרתך ובעזרת טלי
רעייתך היקרה ובעזרת ילדיך המלווים
אותך באהבה למסע ההולך ומתקצר.
ניסים ארואסטי בן 52 טל. 057-2402216
יומן מעקב הפחתת משקל 3.06 לחישוב BMI
גובה 1.75 מ'
משקל 150.5 ק"ג 49.18 BMI
יעד 70 ק"ג 22.65 BMI
תחילת התוכנית 9.2.2014
השיטה - הפחתה מ-600 גרם פחמימות ליום
Xnet - בריאות - מחשבונים, מחשבוני בריאות, מחשבון פחמימות - צריכה יומית
ל-60 גרם פחמימות ליום
ד"ר איריס שי, ראש צוות המחקר הבינלאומי שנערך בקמ"ג ופורסם ב-17.7.2008 בעיתון המדעי "ניו-אינגלנד אוף מדיסין" – אורז, תפוחי-אדמה ולחם כבר אינם מרכיב מרכזי בצלחת.
בראיון עיתונאי מפרטת ד"ר איריס שי את תמצית המחקר ב-53 מילים:
"בניגוד לדיאטות בהן נדרשים חישובים, הדיאטה דלת הפחמימות היא מאוד פשוטה, כי הפחמימות יורדות לרמה מינימאלית, וכל מה שאין בו פחמימות הוא לכאורה מותר, כך שמי שעושה את הדיאטה הזו, לא צריך להסתובב כל היום עם מחברת ועט. הרמה המינימאלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום" . (ליאם אקשטיין 11.9.06 Nrg מעריב).
12/02/2014 150.5
16/02/2014 150.0 ק"ג הפחתה כוללת 500 גרם 49 BMI
17/02/2014 150.0 ק"ג אין שינוי
18/02/2014 149.9 ק"ג הפחתה כוללת 600 גרם 48.98 BMI
19/02/2014 148.4 ק"ג הפחתה כוללת 2.100 ק"ג 48.49 BMI
20/02/2014 149.4 ק"ג עליה 1.000 ק"ג 48.82 BMI
21/02/2014 149.0 ק"ג הפחתה כוללת 1.500 ק"ג 48.69 BMI
22/02/2014 147.5 ק"ג הפחתה כוללת 3.000 ק"ג 48.20 BMI
23/02/2014 147.8 ק"ג עליה 300 גרם 48.30 BMI
24/02/2014 146.7 ק"ג הפחתה כוללת 3.800 ק"ג 47.94 BMI
25/02/2014 148.5 ק"ג עליה 1.800 ק"ג 48.52 BMI
26/02/2014 147.0 ק"ג הפחתה כוללת 3.500 ק"ג 48.03 BMI
28/02/2014 146.7 ק"ג הפחתה כוללת 3.800 ק"ג 47.94 BMI
01/03/2014 145.6 ק"ג הפחתה כוללת 4.900 ק"ג 47.58 BMI
02/03/2014 145.7 ק"ג עליה 100 גרם 47.61 BMI
03/03/2014 146.5 ק"ג עליה 800 גרם 47.87 BMI
04/03/2014 145.5 ק"ג הפחתה כוללת 5.000 ק"ג 47.54 BMI
05/03/2014 145.3 ק"ג הפחתה כוללת 5.200 ק"ג 47.48 BMI
06/03/2014 145.0 ק"ג הפחתה כוללת 5.500 ק"ג 47.38 BMI
07/03/2014 144.7 ק"ג הפחתה כוללת 5.800 ק"ג 47.28 BMI
09/03/2014 142.6 ק"ג הפחתה כוללת 7.900 ק"ג 46.60 BMI
10/03/2014 143.5 ק"ג עליה 900 גרם 46.89 BMI
11/03/2014 144.0 ק"ג עליה 500 גרם 47.05 BMI
12/03/2014 143.4 ק"ג הפחתה כוללת 7.100 ק"ג 46.86 BMI
13/03/2014 143.0 ק"ג הפחתה כוללת 7.500 ק"ג 46.73 BMI
14/03/2014 142.7 ק"ג הפחתה כוללת 7.800 46.63 BMI סוף חודש ראשון
16/03/2014 140.8 ק"ג הפחתה כוללת 9.700 ק"ג 46.01 BMI
17/03/2014 140.0 ק"ג הפחתה כוללת 10.500 ק"ג 45.75 BMI
18/03/2014 140.3 ק"ג עליה 300 גרם 45.84 BMI
19/03/2014 139.9 ק"ג הפחתה כוללת 10.600 ק"ג 45.71 BMI
20/03/2014 140.2 ק"ג עליה 300 גרם 45.81 BMI
21/03/2014 141.0 ק"ג עליה 800 גרם 46.06 BMI
23/03/2014 140.0 ק"ג הפחתה כוללת 10.500 ק"ג 45.75 BMI
24/03/2014 140.0 ק"ג אין שינוי 40 יום חלפו והמשך יבוא
ניסים היקר,
אחרי שוויתרת על אוזני המן בחג הפורים מובטח לך שתוסיף להפחית ממשקלך בחג הפסח אם תאמץ את התפריט הבא :
סדר בשולחן ליל הסדר
365 יום בשנה, מזה 22 שנה אני צורך 60 גרם פחמימות ליום, על מנת לשמר את משקלי הניצב על 60 ק"ג, כולל שבתות וחגים.
תפריטי בליל הסדר
מצה אחת = 15 גרם פחמימות
דגים ממלאים, 4 קציצות = 10 גרם פחמימות
דגים ממולאים (גפילטע פיש)
50 גרם פחמימות בכל התבשיל
(2.5 גרם פחמימות בכל קציצה)
המיצרכים לקציצות
1 ק"ג קרפיון טחון דק
2 בצלים חתוכים לרבעים
חצי כוס קמח מצה
1 ביצה קשה + ביצה חיה
מלה, פילפל שחור טחון טרי
המיצרכים לציר
1 גזר קלוף ופרוס
2 בצלים פרוסים
3 עלי דפנה
3 גרגירי פילפל אנגלי
מלח ופילפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
טוחנים היטב את כל חומרי הקציצות, מערבבים לתערובת אחידה
עם הביצים, קמח המצה והתבלינים. מקררים כחצי שעה. בינתיים
מכינים את הציר. שמים את כל חומרי הציר בסיר רחב, מוסיפים
מים עד כדי כיסוי החומרים בתוספת כ-5 ס"מ. מביאים לרתיחה
ומבשלים יחד כחצי שעה.
צרים מתערובת הדגים 20 קציצות מוארכות ושטוחות. מחליקים
בעדינות את קציצות הדגים אל הסיר עם הציר.
מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על להבה
נמוכה כשעה וחצי בלהבה ממש נמוכה, ברתיחה קלה ועדינה.
מכבים את האש ומקררים מעט.
5 קציצות בשר ברוטב עגבניות = 5 גרם פחמימות
קציצות בשר ברוטב עגבניות
20 גרם פחמימות בכל התבשיל
המיצרכים
500 גרםבשר בקר טחון
חצי כפית מלח
רבע כפית פילפל שחור טחון
2 כפות קמח מצה
ביצה
החומרים לרוטב
3 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
3 עגבניות בשלות גדולות חתוכות לקוביות
כף גדושה רסק עגבניות
רבע כוס זיתים ירוקים ללא גלעינים
2 כוסות מרק עוף או מים
להגשה – פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ומקררים כשעה במקרר.
מחממים בסיר מתאים את שמן הזית ומטגנים קלות את השום.
מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-10 דקות.
מוסיפים את הרסק ומבשלים עוד 3-4 דקות.
מוסיפים את המים או את מרק העוף ואת הזיתים ומביאים לרתיחה.
צרים 20 קציצות עגולות ומניחים ברוטב המבעבע.
מבשלים כ-45 דקות על אש נמוכה בסיר מכוסה.
מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים.
מרק אפונה ונענע = 10 גרם פחמימות במנה אחת
מרק אפונה ונענע – 6 מנות
10 גרם פחמימות למנה
המיצרכים ל-6 מנות
3 כפות שמן זית
בצל קטן
חצי כרישה
2 גבעולי סלרי
2 שיני שום
500 גרם אפונה ירוקה קפואה
שתיים וחצי כוסות מים
3 כפות עלי נענע
מלח ופילפל שחור גרוס
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל, הכרישה, השום והסלרי. מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים את הירקות הקצוצים, מערבבים ומאדים חמש דקות. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות. מוסיפים אפונה קפואה ומבשלים כ-20 דקות נוספות. מוסיפים את עלי הנענע, טוחנים את המרק בבלנדר ומעבירים דרך מסננת לצלחות ההגשה. מתבלים במלח ופילפל לפי הטעם.
תפוח עץ שקול 100 גרם = 10 גרם פחמימות
60 גרם שקדים טבעיים = 10 גרם פחמימות
סך הכל עד כאן 60 גרם פחמימות
מתכונים נטולי פחמימות, או בעלי תכולת פחמימות זניחה שאוכלים חופשי-חופשי
כבד קצוץ
החומרים
400 גרם כבד עוף
3 בצלים
2 ביצים קשות
שמן לטיגון
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל חתוך לעיגולים עד שיזהיב
חותכים את הכבדים לפרוסות ומטגנים אותם
מוציאים מהמחבת, מרסקים או טוחנים במטחנת-בשר את הכבדים עם הבצל והביצים הקשות, מתבלים במלח ופילפל לפי הטעם
סלמון אפוי בשמן זית
המיצרכים
נתח פילה סלמון עם העור, במשקל כ-1.5 ק"ג
3 כפות שמן זית
2 גבעולי רוזמרין
1 כפית מלח גס
פילפל גרוס גס
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-200 מעלות, חותכים את נתח הסלמון ל-6 חתיכות, יוצקים את השמן לתבנית,
מניחים את גבעולי הרוזמרין ומפזרים את המלח. מניחים את הפרוסות עם העור כלפי מעלה ואופים 20דקות. בוזקים פילפל גרוס ומגישים.
כרעי עוף בתנור
החומרים
8 כרעיים טריות
שליש כוס שמן זית
4 שיני שום קצוצות
חצי כוס עשבי תיבול קצוצים דק (פטרוזיליה, טימין, רוזמרין)
מלח, פילפל שחור גרוס
1 ק"ג קולורבי פרוס לפלחים
חצי כוס מיץ לימון או 2 כפות קליפת לימון מגוררת (לא חובה)
3 כפות חרדל (לא חובה)
אופן ההכנה
מניחים את הכרעיים בתבנית-התנור בשכבה אחת, העור כלפי מעלה.
מערבבים את שאר החומרים בקערית, מורחים יפה את הכרעיים בתערובת.
מוסיפים את הקולורבי ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 45 דקות,
עד שהעור שחום ופריך לחלוטין. בזמן הצליה רצוי לקחת כף גדולה,
ולקחת מעט מהנוזלים שבתבנית ולצקת על העור של העוף ועל הקולורבי,
לחזור על הפעולה פעמים-שלוש
עוף לאניני טעם
החומרים
1 עוף שלם
50 גרם מרגרינה מומסת
1 לימון
אורגנו
מלח
פילפל שחור
אופן ההכנה
ממיסים את המרגרינה ומורחים את העוף מכל צדדיו. חותכים את קצוות הלימון משני צדדיו ומסמנים בו X עמוק באמצעות סכין. מחדירים את הלימון השלם לתוך העוף. בוזקים אורגנו, פילפל שחור או פפריקה אדומה ומעט מלח. מניחים את העוף בתבנית אפיה ומסביבו מסדרים קישואים קטנים וצעירים..
אופים כשעה ורבע עד שעה וחצי בחום בינוני-גבוה, כאשר באמצע האפיה הופכים את העוף לצידו השני.
הלימון מפריש את כל המיץ לתבנית והעוף שוחה ברוטב חמצמץ עדין.
ארבע כוסות יין – מרטיב את השפתיים. לא שותה.
שבע ושבע-רצון. לא זקוק לעוגה נגד תוגה.
חסל סדר פסח כהלכתו, ככל משפטו וחוקתו.
חג שמח ופסח כשר
הפעם לא תספור שנים ולא חודשים
אלא ימים עד להשגת המטרה הנכספת.
ואנחנו נשיג אותה בעזרתך ובעזרת טלי
רעייתך היקרה ובעזרת ילדיך המלווים
אותך באהבה למסע ההולך ומתקצר.
ניסים ארואסטי בן 52 טל. 057-2402216
יומן מעקב הפחתת משקל 3.06 לחישוב BMI
גובה 1.75 מ'
משקל 150.5 ק"ג 49.18 BMI
יעד 70 ק"ג 22.65 BMI
תחילת התוכנית 9.2.2014
השיטה - הפחתה מ-600 גרם פחמימות ליום
Xnet - בריאות - מחשבונים, מחשבוני בריאות, מחשבון פחמימות - צריכה יומית
ל-60 גרם פחמימות ליום
ד"ר איריס שי, ראש צוות המחקר הבינלאומי שנערך בקמ"ג ופורסם ב-17.7.2008 בעיתון המדעי "ניו-אינגלנד אוף מדיסין" – אורז, תפוחי-אדמה ולחם כבר אינם מרכיב מרכזי בצלחת.
בראיון עיתונאי מפרטת ד"ר איריס שי את תמצית המחקר ב-53 מילים:
"בניגוד לדיאטות בהן נדרשים חישובים, הדיאטה דלת הפחמימות היא מאוד פשוטה, כי הפחמימות יורדות לרמה מינימאלית, וכל מה שאין בו פחמימות הוא לכאורה מותר, כך שמי שעושה את הדיאטה הזו, לא צריך להסתובב כל היום עם מחברת ועט. הרמה המינימאלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום" . (ליאם אקשטיין 11.9.06 Nrg מעריב).
12/02/2014 150.5
16/02/2014 150.0 ק"ג הפחתה כוללת 500 גרם 49 BMI
17/02/2014 150.0 ק"ג אין שינוי
18/02/2014 149.9 ק"ג הפחתה כוללת 600 גרם 48.98 BMI
19/02/2014 148.4 ק"ג הפחתה כוללת 2.100 ק"ג 48.49 BMI
20/02/2014 149.4 ק"ג עליה 1.000 ק"ג 48.82 BMI
21/02/2014 149.0 ק"ג הפחתה כוללת 1.500 ק"ג 48.69 BMI
22/02/2014 147.5 ק"ג הפחתה כוללת 3.000 ק"ג 48.20 BMI
23/02/2014 147.8 ק"ג עליה 300 גרם 48.30 BMI
24/02/2014 146.7 ק"ג הפחתה כוללת 3.800 ק"ג 47.94 BMI
25/02/2014 148.5 ק"ג עליה 1.800 ק"ג 48.52 BMI
26/02/2014 147.0 ק"ג הפחתה כוללת 3.500 ק"ג 48.03 BMI
28/02/2014 146.7 ק"ג הפחתה כוללת 3.800 ק"ג 47.94 BMI
01/03/2014 145.6 ק"ג הפחתה כוללת 4.900 ק"ג 47.58 BMI
02/03/2014 145.7 ק"ג עליה 100 גרם 47.61 BMI
03/03/2014 146.5 ק"ג עליה 800 גרם 47.87 BMI
04/03/2014 145.5 ק"ג הפחתה כוללת 5.000 ק"ג 47.54 BMI
05/03/2014 145.3 ק"ג הפחתה כוללת 5.200 ק"ג 47.48 BMI
06/03/2014 145.0 ק"ג הפחתה כוללת 5.500 ק"ג 47.38 BMI
07/03/2014 144.7 ק"ג הפחתה כוללת 5.800 ק"ג 47.28 BMI
09/03/2014 142.6 ק"ג הפחתה כוללת 7.900 ק"ג 46.60 BMI
10/03/2014 143.5 ק"ג עליה 900 גרם 46.89 BMI
11/03/2014 144.0 ק"ג עליה 500 גרם 47.05 BMI
12/03/2014 143.4 ק"ג הפחתה כוללת 7.100 ק"ג 46.86 BMI
13/03/2014 143.0 ק"ג הפחתה כוללת 7.500 ק"ג 46.73 BMI
14/03/2014 142.7 ק"ג הפחתה כוללת 7.800 46.63 BMI סוף חודש ראשון
16/03/2014 140.8 ק"ג הפחתה כוללת 9.700 ק"ג 46.01 BMI
17/03/2014 140.0 ק"ג הפחתה כוללת 10.500 ק"ג 45.75 BMI
18/03/2014 140.3 ק"ג עליה 300 גרם 45.84 BMI
19/03/2014 139.9 ק"ג הפחתה כוללת 10.600 ק"ג 45.71 BMI
20/03/2014 140.2 ק"ג עליה 300 גרם 45.81 BMI
21/03/2014 141.0 ק"ג עליה 800 גרם 46.06 BMI
23/03/2014 140.0 ק"ג הפחתה כוללת 10.500 ק"ג 45.75 BMI
24/03/2014 140.0 ק"ג אין שינוי 40 יום חלפו והמשך יבוא
ניסים היקר,
אחרי שוויתרת על אוזני המן בחג הפורים מובטח לך שתוסיף להפחית ממשקלך בחג הפסח אם תאמץ את התפריט הבא :
סדר בשולחן ליל הסדר
365 יום בשנה, מזה 22 שנה אני צורך 60 גרם פחמימות ליום, על מנת לשמר את משקלי הניצב על 60 ק"ג, כולל שבתות וחגים.
תפריטי בליל הסדר
מצה אחת = 15 גרם פחמימות
דגים ממלאים, 4 קציצות = 10 גרם פחמימות
דגים ממולאים (גפילטע פיש)
50 גרם פחמימות בכל התבשיל
(2.5 גרם פחמימות בכל קציצה)
המיצרכים לקציצות
1 ק"ג קרפיון טחון דק
2 בצלים חתוכים לרבעים
חצי כוס קמח מצה
1 ביצה קשה + ביצה חיה
מלה, פילפל שחור טחון טרי
המיצרכים לציר
1 גזר קלוף ופרוס
2 בצלים פרוסים
3 עלי דפנה
3 גרגירי פילפל אנגלי
מלח ופילפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
טוחנים היטב את כל חומרי הקציצות, מערבבים לתערובת אחידה
עם הביצים, קמח המצה והתבלינים. מקררים כחצי שעה. בינתיים
מכינים את הציר. שמים את כל חומרי הציר בסיר רחב, מוסיפים
מים עד כדי כיסוי החומרים בתוספת כ-5 ס"מ. מביאים לרתיחה
ומבשלים יחד כחצי שעה.
צרים מתערובת הדגים 20 קציצות מוארכות ושטוחות. מחליקים
בעדינות את קציצות הדגים אל הסיר עם הציר.
מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על להבה
נמוכה כשעה וחצי בלהבה ממש נמוכה, ברתיחה קלה ועדינה.
מכבים את האש ומקררים מעט.
5 קציצות בשר ברוטב עגבניות = 5 גרם פחמימות
קציצות בשר ברוטב עגבניות
20 גרם פחמימות בכל התבשיל
המיצרכים
500 גרםבשר בקר טחון
חצי כפית מלח
רבע כפית פילפל שחור טחון
2 כפות קמח מצה
ביצה
החומרים לרוטב
3 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
3 עגבניות בשלות גדולות חתוכות לקוביות
כף גדושה רסק עגבניות
רבע כוס זיתים ירוקים ללא גלעינים
2 כוסות מרק עוף או מים
להגשה – פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ומקררים כשעה במקרר.
מחממים בסיר מתאים את שמן הזית ומטגנים קלות את השום.
מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-10 דקות.
מוסיפים את הרסק ומבשלים עוד 3-4 דקות.
מוסיפים את המים או את מרק העוף ואת הזיתים ומביאים לרתיחה.
צרים 20 קציצות עגולות ומניחים ברוטב המבעבע.
מבשלים כ-45 דקות על אש נמוכה בסיר מכוסה.
מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים.
מרק אפונה ונענע = 10 גרם פחמימות במנה אחת
מרק אפונה ונענע – 6 מנות
10 גרם פחמימות למנה
המיצרכים ל-6 מנות
3 כפות שמן זית
בצל קטן
חצי כרישה
2 גבעולי סלרי
2 שיני שום
500 גרם אפונה ירוקה קפואה
שתיים וחצי כוסות מים
3 כפות עלי נענע
מלח ופילפל שחור גרוס
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל, הכרישה, השום והסלרי. מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים את הירקות הקצוצים, מערבבים ומאדים חמש דקות. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות. מוסיפים אפונה קפואה ומבשלים כ-20 דקות נוספות. מוסיפים את עלי הנענע, טוחנים את המרק בבלנדר ומעבירים דרך מסננת לצלחות ההגשה. מתבלים במלח ופילפל לפי הטעם.
תפוח עץ שקול 100 גרם = 10 גרם פחמימות
60 גרם שקדים טבעיים = 10 גרם פחמימות
סך הכל עד כאן 60 גרם פחמימות
מתכונים נטולי פחמימות, או בעלי תכולת פחמימות זניחה שאוכלים חופשי-חופשי
כבד קצוץ
החומרים
400 גרם כבד עוף
3 בצלים
2 ביצים קשות
שמן לטיגון
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל חתוך לעיגולים עד שיזהיב
חותכים את הכבדים לפרוסות ומטגנים אותם
מוציאים מהמחבת, מרסקים או טוחנים במטחנת-בשר את הכבדים עם הבצל והביצים הקשות, מתבלים במלח ופילפל לפי הטעם
סלמון אפוי בשמן זית
המיצרכים
נתח פילה סלמון עם העור, במשקל כ-1.5 ק"ג
3 כפות שמן זית
2 גבעולי רוזמרין
1 כפית מלח גס
פילפל גרוס גס
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-200 מעלות, חותכים את נתח הסלמון ל-6 חתיכות, יוצקים את השמן לתבנית,
מניחים את גבעולי הרוזמרין ומפזרים את המלח. מניחים את הפרוסות עם העור כלפי מעלה ואופים 20דקות. בוזקים פילפל גרוס ומגישים.
כרעי עוף בתנור
החומרים
8 כרעיים טריות
שליש כוס שמן זית
4 שיני שום קצוצות
חצי כוס עשבי תיבול קצוצים דק (פטרוזיליה, טימין, רוזמרין)
מלח, פילפל שחור גרוס
1 ק"ג קולורבי פרוס לפלחים
חצי כוס מיץ לימון או 2 כפות קליפת לימון מגוררת (לא חובה)
3 כפות חרדל (לא חובה)
אופן ההכנה
מניחים את הכרעיים בתבנית-התנור בשכבה אחת, העור כלפי מעלה.
מערבבים את שאר החומרים בקערית, מורחים יפה את הכרעיים בתערובת.
מוסיפים את הקולורבי ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 45 דקות,
עד שהעור שחום ופריך לחלוטין. בזמן הצליה רצוי לקחת כף גדולה,
ולקחת מעט מהנוזלים שבתבנית ולצקת על העור של העוף ועל הקולורבי,
לחזור על הפעולה פעמים-שלוש
עוף לאניני טעם
החומרים
1 עוף שלם
50 גרם מרגרינה מומסת
1 לימון
אורגנו
מלח
פילפל שחור
אופן ההכנה
ממיסים את המרגרינה ומורחים את העוף מכל צדדיו. חותכים את קצוות הלימון משני צדדיו ומסמנים בו X עמוק באמצעות סכין. מחדירים את הלימון השלם לתוך העוף. בוזקים אורגנו, פילפל שחור או פפריקה אדומה ומעט מלח. מניחים את העוף בתבנית אפיה ומסביבו מסדרים קישואים קטנים וצעירים..
אופים כשעה ורבע עד שעה וחצי בחום בינוני-גבוה, כאשר באמצע האפיה הופכים את העוף לצידו השני.
הלימון מפריש את כל המיץ לתבנית והעוף שוחה ברוטב חמצמץ עדין.
ארבע כוסות יין – מרטיב את השפתיים. לא שותה.
שבע ושבע-רצון. לא זקוק לעוגה נגד תוגה.
חסל סדר פסח כהלכתו, ככל משפטו וחוקתו.
חג שמח ופסח כשר
תגובות
ברוך הלוי-סגל
מנהל בלוג "השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות"79 מאמרים בREADER ובפייסבוק. מחבר הספר "השמן והרזה - מדריך עוק...
עוד פוסטים בבלוג:
הסוכרת היא מחלת העניים
הסוכרת היא מחלת העניים
כה אמר פרופ' מוטי רביד, שהיה ב-2008 יו"ר האגודה הישראלית לסוכרת:
"האדם המודרני נו...
קראו עוד
ברוך הלוי-סגל, משרד הבריאות רוצה להיוועץ איתך
למעלה מ-4 עשורים עובדים על מיגור מגיפת ההשמנה שהיא אחראית לאי-השיוויון בבריאות האוכלוסיה. עובדים ועובדים על מיגור המגיפה...
קראו עוד
שנה טובה ומבורכת לכל מכרי ומוקירי - ערב רוה"ש תשע"ז
ברכת שנה טובה למכריי ולמוקיריי משולבת עם ברכה מיוחדת לרעייתי האהובה נאוה בהגיעה לגבורות.
קראו עוד
שנה טובה לכל מכרי ומוקירי ערב רוה"ש תשע"ו
<p> </p>
קראו עוד
כרטיס כניסה למכנסיים
כרטיס כניסה למכנסיים
זכריה (זאכי) הוא בחור בן 20 והוא מנהל את המרכול של אביו. כנרקומן של פחמימות נעמה...
קראו עוד