מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

שרון איל- נטורופתית ומטפלת בג'ין שין...

כמוניבלוגיםשרון איל- נטורופתית ומטפלת בג'ין שין דו(דיקור ללא מחטים)לכבוד החורף- אלמנט המים ברפואה הסינית וגם מתכון חורפי

לכבוד החורף- אלמנט המים ברפואה הסינית וגם מתכון חורפי

מאת sharonayal
30/12/13 19:35
639 צפיות
לכבוד החורף- אלמנט המים ברפואה הסינית וגם מתכון חורפי

 

לכבוד החורף - אלמנט המים ברפואה

 

 

הסינית וגם מתכון חורפי

 

 

הרפואה הסינית מתייחסת לחמישה אלמנטים- אדמה, עץ, אש,

 

מים ומתכת. כול האלמנטים הקיימים בעולם כולו ובכול אחד

 

מאיתנו, ולכול אלמנט מיוחסות תכונות רבות כמו עונת שנה,

 

התנהגות, רגש, צבעים וטעמים.

 

אלמנט המים, שמאפיין את תקופת החורף, הוא החלק בכול

 

אחד מאיתנו ששואף להתכנס ולהתבונן פנימה, לחקור ולהגיע

 

להבנה אמיתית של עצמנו ושל עולמנו, להגיע לעומקם של

 

דברים, להבין את המהות ואת המשמעות המדויקת.

 

הרגש שמאפיין את אלמנט המים הוא הפחד. פחד שומר ומגן

 

עלינו מסכנות אבל גם עוצר אותנו ומונע מאיתנו להעז, להתקדם

 

ולעשות שינויים. ראיית העולם של הרפואה הסינית אינה

 

שיפוטית ואינה מחלקת רגשות לטובים או רעים. הרפואה

 

הסינית  רואה את כול הרגשות כלגיטימיים ואף חיוניים בכדי

 

לחוות את החיים במלואם. ולכן, כדי לשמור על איזון פנימי

 

ובריאות מומלץ לחוות גם רגשות אשר נתפסים בראיה

 

המערבית כשליליים כמו פחד במידה ובזמן הנכונים.

 

הצבע שמאפיין את אלמנט המים הוא כחול ושחור והטעם

 

המאפיין הוא מלוח.

 

תזונה לחיזוק ואיזון של אלמנט המים כוללת:

 

דגנים- אורז, שיבולת שועל, חיטה, גריסים, דוחן, כוסמת,

 

שעורה.

 

קטניות- שעועית שחורה, שעועית לבנה, טופו(גם רוטב סויה

 

ומיסו), פול.

 

אגוזים וזרעים- שומשום שחור,זרעי פשתן, אגוזי מלך.

 

ירקות- גזר, סלרי, פטרוזיליה, אספרגוס, אפונה, תפו"א, בטטה,

 

כרישה, סלק.

 

חלבון מן החי- דגים, ביצים.

 

פירות- פירות יער, אבטיח, מלון, בננה, מנגו,אפרסמון, שסק,

 

קרמבולה.

 

שונות- אצות, ערמונים, מלח ים, מלח אנגלי, מלח סלרי, נבט

 

חיטה.

 

מרק מיסו

 

המצרכים:

 

2 כפות  מיסו.

 

3 כוסות מים.

 

2 כפות כף אצות וואקמה שהושרו במים.

 

בצל ירוק חתוך דק.

 

חצי חבילת טופו חתוכה לקוביות קטנות.

 

אפשר להוסיף סלרי וגזר חתוכים לגפרורים.

 

 

אופן ההכנה:

 

מרתיחים את המים

 

מוסיפים את המיסו ומערבבים היטב.

 

מוסיפים את שאר המצרכים.

 

מביאים שוב לרתיחה.

 

ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהירקות מתרככים.

 

 

 

 

 

 

 

תגובות

sharonayal
sharonayal
נטורופתית ומטפלת בג'ין שין דו(דיקור ללא מחטים)- מטפלת במגוון רחב של  קשיים ובעיות בריאותיות. משלבת את הנ...