בטן של חיטה
17/12/13 13:17
30 צפיות

מי לא אוהב לחם? אני מאוד... האם קראתם את הספר החדש של ד"ר ויליאם דיוויס "בטן של חיטה"? Wheat Belly (תרגום - הוצאת פוקוס) אם לא, מהרו לעשות זאת כי באמת מעניין איך הוא מראה שחלק גדול מהחוליים שלנו נובע מאכילת חיטה (לחם, קמח). בייחוד את השמנת היתר והסוכרת הוא מסביר דרך הלחם מהחיטה המהונדסת גנטית שהרחקנו אותה וקלקלנו אותה בהשוואה למקורה הטבעי, אבל גם מחלות לב, תהליכי הזדקנות או יופי העור. בניגוד למה שחשבתי אין הבדל בין קמח לבן או קמח מלא ושניהם מביאים עלינו אינספור צרות וזה לא רק בגלל הגלוטן אלא בגלל המרכיבים הממכרים שלו (גלוטאו-מורפינים) שגורמים לכל מי שרוצה להפסיק לאכול לחם להשתוקק אליו כאילו הוא מעשן שמנסה להפסיק לעשן סיגריות. אפשר גם לייחס את הבעיה לרמות הסוכר שמוסיפים היום לאפיית הלחם כדי לשפר את טעמו ועל נזקי הסוכר כולנו יודעים. אז בא לכם לנסות שבועיים בלי לחם וחיטה כמו שד"ר דני קרת מציע? אפילו המחשבה על זה נראית לי מאוד קשה...ואני כבר ממש אוכלת נורא מעט לחם (אני סוכרתית). או אולי לעבור לשיפון? אני מבינה שאני צריכה להחליף את התמונה של הבלוג שלי ראו את הפוסט של מיקי בן דור, פוסט שנכתב לפני 3 שנים... ועוד, הגלוטן שבחיטה מפריע לא רק לחולי צליאק.
תגובות

קראתי מחקר על אתרי הכרויות שהראה כי בהעדר תמונה, השיחות יותר לעומק. מעניין אם זה גם נכון לחברויות באתרי בריאות?
עוד פוסטים בבלוג: שירה, נשימה ותמורה
שינוי או החולי המכוון
היום הבנתי למה בחרתי בתמורה כשם האלטרנטיבי שלי... מיום שאני זוכרת את עצמי רציתי להיות אחרת ואתמול כשראיתי את הסרט הנהדר ...
קראו עוד
רעב העור = השתוקקות למגע
גם העור שלנו "רעב" למגע ובהסגר הקורונה ולבד מעל חודש כבר, הצורך במגע מתעצם עד כדי שרבים עוקפים את ההנחיות ובכל...
קראו עוד
לדעת מראש...
מקדמת דנא אני מתעניינת ברשתות תקשורת ולאחרונה התחלתי להפנות תשומת לב לרשתות הלא מודעות שלנו ואפילו הצעתי את הגז המרתק ני...
קראו עוד
לאכול מאכלים שיש להם אור שמש
כל כך מרגש לראות איך ב. עינן כבר לפני יותר מ-50 שנה דיבר בחוכמה על התזונה וכמעט כל דבר שאני מגלה בדרך להבראתי אני רואה ש...
קראו עוד
איך מנגנת המוסיקה במוח?
להקשיב למוסיקה יכולה להיות חוויה אופורית. אבל האמת שלא ברור למה המוסיקה מרגישה לנו כל כך טוב. האם זה איזה ייתרון אבולוצי...
קראו עוד