כמוניבלוגיםשרון איל- נטורופתית ומטפלת בג'ין שין דו(דיקור ללא מחטים)מה הסיפור עם הכורכום? וגם מתכון מפתיע(עם כורכום כמובן)
מה הסיפור עם הכורכום? וגם מתכון מפתיע(עם כורכום כמובן)
16/12/13 20:00
1066 צפיות
מה הסיפור עם הכורכום?
הכורכום הוא שיח ממשפחת הזנגביליים(כמו הג'נג'ר וההל)
שגבעוליו יכולים להגיע לגובה של שלושה מטרים. מקור הכורכום
בהודו ובדרום מזרח אסיה, וכיום הוא נפוץ בארצות רבות
נוספות.
הרפואה המסורתית בהודו העתיקה, האיורוודה, השתמשה
בכורכום במשך 5,000 שנה כדי לשמור על הבריאות על ידי
טיהור הדם, הגנה על הכבד, הרגעת העיכול, טיפול בדלקות
פרקים וטיפול בפצעים ובמחלות עור (בשימוש חיצוני).
על פי הרפואה הסינית המסורתית, זהו אחד הצמחים החשובים
להנעת דם וצ'י(אנרגיית החיים) ולתפקוד הכבד.
החומרים המופקים מן כורכום הם הכורכומינואידים,
פיגמנטים המקנים לכורכום את צבעו הצהוב-כתום. כול
הכורכומינואידים העשירים באנטי-אוקסידנטים ובתכונות נוגדות
דלקת. הכורכומואיד המוכר ביותר הוא הכורכומין אשר יעילותו
הרפואית הוכחה במחקרים רבים.
חלק הצמח בשימוש:
שורש(דומה מאוד לג'ינג'ר).
שימושים רפואיים:
מערכת החיסון- חיזוק מערכת החיסון, מניעת מחלות חורף,
מניעת דלקות.
מערכת העיכול- שיפור העיכול,טיפול ומניעה של בחילות, כיבי
קיבה, מחלות דלקתיות כרוניות(קוליטיס, קרוהן) וסרטן המעי
הגס.
כבד וכיס מרה- שיפור פרופיל שומנים, ניקוי מרעלים.
עור- טיפול ומניעה של כרוניות(אקזמה, פסוריאזיס), נגעים
סרטניים וחתכים.
לב וכלי דם- טיפול ומניעה של בעיות לב, קרישיות יתר, זרימת
דם לקויה.
מערכות השרירים והשלד- טיפול ומניעה של דלקות פרקים
ושרירים.
איך משתמשים בכורכום?:
אכילה- תיבול בישול ואפייה. ניתן להשתמש ללא הגבלה.
שתייה- מערבבים בכוס מים חמימים חצי לימון סחוט, מעט
פלפל שחור, כף שמן זית וכפית כורכום .מומלץ לשתות מידי
בוקר על קיבה ריקה.
מריחה חיצונית על העור(עם מים או דבש)- לטיפול בנגעים
בעור, חתכים וכוויות.
טינקטורה (מיצוי באלכוהול)- ניתן לקנות בחנויות טבע או
מיצרנים.
קפסולות (מיצוי יבש)- ניתן לקנות בחנויות טבע או מיצרנים.
הערה:
הכורכומין נספג טוב יותר בנוכחות פלפל שחור לכן מומלץ לשלב
את ביניהם.
הזהרות:
לא מומלץ להשתמש במינון גבוה כאשר נוטלים תרופות נוגדות
קרישה ובהריון.
חביתה בכורכום
(מתכון מקורי של השף הידוע איתן צור (צ'יקו))
המצרכים:
ביצה.
כורכום(לפי הטעם).
מעט שמן זית.
עשבי תיבול לפי הטעם(אם רוצים).
מעט פלפל שחור(זוכרים את השפעת הפלפל על ספיגת ה
הכורכומין?).
אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת.
מוסיפים חצי מכמות הכורכום ומערבבים היטב בשמן.
מוסיפים את הביצה ועשבי התיבול.
בסיום הטיגון מתבלים בכורכום שנותר ובפלפל שחור.
מומלץ להגיש על לחם שיפון , לחם כוסמין או לחם מקמח מלא.
תגובות
sharonayal
נטורופתית ומטפלת בג'ין שין דו(דיקור ללא מחטים)- מטפלת במגוון רחב של קשיים ובעיות בריאותיות. משלבת את הנ...
עוד פוסטים בבלוג: שרון איל- נטורופתית ומטפלת בג'ין שין דו(דיקור ללא מחטים)
הטיפ השבועי- לא ישנים טוב בלילה?
הטיפ השבועי
לא ישנים טוב בלילה?
שתו כוס חליטת פסיפלורה לפני השינה!
הפסיפלורה נמצאת שנים רבות בשימוש הרפואה המסו...
קראו עוד
הטיפ השבועי- לא ישנים טוב בלילה?
הטיפ השבועי
לא ישנים טוב בלילה?
שתו כוס חליטת פסיפלורה לפני השינה!
הפסיפלורה נמצאת שנים רבות בשימוש הרפואה ...
קראו עוד
הטיפ השבועי רוצים למנוע מחלות לב וכלי דם?
הטיפ השבועי
רוצים למנוע מחלות לב וכלי דם?
תתחילו לאכול תמרים!!!
פרופ' מיכאל א...
קראו עוד
הטיפ השבועי- עולים במשקל בחורף?
הטיפ השבועי
עולים במשקל בחורף?
תתחילו לאכול דגנים מלאים!!!
הדגנים המלאים עשירים ב...
קראו עוד
הטיפ השבועי- הילדים לא אוכלים מספיק ירקות?
הטיפ השבועי ילדים לא אוכלים מספיק ירקות? כולנו יודעים שירקות הם מקור מצוין לויטמינים ומ...
קראו עוד