מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםסוכרתיתמהמטבח של אורנה ואלה

09/12/12 9:22
3280 צפיות
http://www.haaretz.co.il/gallery/recipes/eatornot/1.1831613  כתבה: רחל טלשיר (מעריכה אותה מאוד) טרטלטים מבצק דוחן במילוי שקדים סינייה כרובית עם עגבניות מיובשות בטחינה מג'דרה מקלות בטטה קוד 62. היא לא קיימת בתפריט אבל צמחונים וטבעונים יודעים לבקש אותה חומרים לסלט קינואה: 1 כוס ‏(200 גרם‏) קינואה, 3 כפות עלי נענע קצוצים, 1/3 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים, 2 מלפפונים לא קלופים, כ–1/3 כוס ‏(80 מ"ל‏) מיץ לימון, כ–1/3 כוס שמן זית, מלח הכנה: מרתיחים מים בסיר בינוני. כשהמים רותחים מוסיפים את הקינואה ומבשלים כ–10 דקות ‏(כמו פסטה‏). הקינואה מוכנה כאשר רואים עיגול מסביב לכל גרגר ונקודה קטנה במרכזו. מסננים ושוטפים במי ברז. מייבשים במסננת כ–10 דקות. מעבירים לקערה ומוסיפים את עשבי התיבול. חוצים את המלפפונים לאורכם ומסלקים את הגרעינים בכפית. פורסים כל מחצית לחצאי עיגולים דקים, מוסיפים לקערה ומערבבים. מוסיפים את מיץ הלימון, השמן ומלח. מגישים קר או בטמפרטורת החדר. אפשר לשמור במקרר עד 8 שעות. לפני ההגשה טועמים ומתקנים את התיבול. חומרים לסלט עוף שמח ‏(3 מנות גדולות‏): 1/2 קילו פול טרי ‏(כשאין משתמשים ב–1/4 חבילה, 200 גרם, פול קפוא‏), 6 מלפפונים קלופים קצוצים דק, 3/4 כוס עלי רוקט קצוצים דק, מעט פלפל ירוק קצוץ דק, 1 בצל אדום קטן קצוץ דק, 2 כפות טרגון קצוץ דק, 1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים, אבוקדו בינוני או מנגו בינוני ‏(לפי העונה‏) קלופים וחתוכים לקוביות קטנות‏), 1/4 כוס מיץ לימון טרי, 1/2 כוס שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.  http://www.haaretz.co.il/gallery/recipes/eatornot/1.1823547  גם פה תוכלו למצוא מתכונים מענינים ובריאים

תגובות

מינרבה1
מינרבה1
היכן רשימת החברים ?