מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםויהי אורהיום מטגנים במטבח לביבות

חנוכה חנוכה חג יפה כל כך...המהדרין מחליפים את המילה יפה במילה - משמין. אבל חג זה חג ואני מאמינה שאפשר לפרגן לעצמנו פעם בשנה ממטעמי החג, כמובן במידה, וליהנות. אם אתם לא מסוגלים להסתפק במועט מהדבר האמיתי..אז אולי שווה לחפש פתרונות חלופיים דלים יותר כמו לביבות אפויות. כך או כך שיהיה חג שמח, חמים, נעים וביתי!

מאת נאיה
05/12/12 0:56
895 צפיות
היום מטגנים במטבח לביבות

הלביבות של נאיה:

אז אצלי מידי שנה יש כמה סוגי לביבות מעבר ללביבות הרגילות המוכרות מתפוחי האדמה.

אני משתדלת להגיש לביבות מסוגים שונים ביחד באופן נאה ומרהיב לעין ולחיך, שכן הן מקבלות גוונים אחרים. בימים הקרובים אחלוק איתכם כאן בבלוג שלי כמה ממתכוני הלביבות שלי שהם מאד פשוטים להכנה וטעימים.

 

אז נתחיל בלביבות תרד:

 

המצרכים:

סנפרוסט תרד (800 גרם)

חמאה לטיגון

3 ביצים

מלח ופלפל

פירורי לחם מקמח מלא

שום טרי ובזיליקום קפוא מוכן

של "דורות"

 

אופן ההכנה:

מבשלים לפי הוראות היצרן את התרד, מסננים ומקררים.

מאדים שום טרי פרוס דק (2-4 שיניים בהתאם לכמה שאתם אוהבים שום)

ממיסים במעט מים רותחים 3 קוביות בזיליקום קפוא של דורות ושופכים לקערה גדולה. מוסיפים את הביצים, התרד, השום המאודה (נקי מנוזלים), ומערבבים הכל היטב.

מוסיפים את התבלינים ואת פירורי הלחם. מערבבים לקבלת תערובת.

מחממים מחבת עם חמאה לטיגון (אפשר שמן קנולה או זית). לוקחים כמות מהתערובת, יוצרים ממנה לביבה ומטגנים משני הצדדים טיגון קל.

סופגים בעדינות את עודפי השומן בהוצאה באמצעות נייר סופג ו..בתיאבון!

בונוס למי שמתחשק: מעט שמנת חמוצה במרכז הלביבה

בונוס להורים: הילדים אוהבים בצירוף מעט רוטב אלף האיים

תגובות

נאיה
נאיה