מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוכל...קדימה אוכל

מרק קרם כרובית

מאת גליה ב
26/11/12 12:52
539 צפיות

1 כרובית גדולה (או 2 קטנים) מפורקת לפרחים ושטופה, לשים בסיר , לכסות במים ולבשל

עד שרך.

בסיר גדול נוסף שמים:

1 בצל פרוס

2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות או פרוסות

1 סלרי - עלים ושורש קצוצים

חצי ראש כרוב פרוס לרצועות

1 כף שמן זית משובח

3 כפיות מלח

1 כפית כמון

חצי כפית פלפל שחור גרוס

לכסות במים ולבשל.

כשהכרובית שהתבשלה בסיר נפרד רכה, טוחנים אותה במעבד מזון יחד עם 2 כוסות מהנוזלים, עד שהיא הופכת לקרם.

את הקרם המשגע הזה מוסיפים לסיר הירקות שמתבשל ומערבבים.

ממשיכים לבשל עד שהירקות רכים.

התוצאה: מרק מוקרם וסמיך (כאילו עם המון שמנת  ), טעים ומשביע ובכמות ענקית...

אם צריך,מוסיפים מים רותחים כדי לארגן את הסמיכות הרצויה ומתקנים תיבול לפי הטעם.

לי זה מספיק לכמה וכמה ימים- ואני אוכלת מזה פעמיים ביום !

תגובות