מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםבישול בריאמתכונים לראש השנה - למי שלא הספיק לכתוב בשידור

מתכונים לראש השנה - למי שלא הספיק לכתוב בשידור

14/09/12 5:13
683 צפיות

לכבוד ראש השנה העומד בפתח התארח צוות "כמוני" ברשת א' על מנת לשוחח על מאכלים לחג. למי שלא הספיק לרשום:

נתחי לברק צלויים עם סלסת נקטרינות וצ'ילי

מתכון: ד"ר רני פולק

החומרים (12 מנות)

לסלסה


2 נקטרינות בשלות

1 כף פלפל צ'ילי אדום קצוץ

1 כף כוסברה קצוצה

1 שן שום כתושה

1 כפית סילאן

2 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

קורט מלח-ים אטלנטי

קורט פלפל שחור גרוס


ללברק


12 פילטים של לברק בריכה טרי

1/4 כפית מלח-ים אטלנטי

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית


 

אופן ההכנה

סלסה


ערבבו בקערה בינונית את שמן הזית, מיץ הלימון והסילאן

הוסיפו את הכוסברה, השום והצ'ילי וערבבו היטב

הוסיפו את הנקטרינות וערבבו.

תקנו תיבול בעזרת מלח ופלפל.


לברק


חממו את התנור ל-180 מעלות.

בינתיים הכינו תבנית עם נייר אפיה

הניחו על התבנית את הפילטים שהעור כלפי מטה.

תבלו את נתחי הדג במלח ובפלפל ומרחו את הצד הפונה למעלה בשמן.

אפו כ-8 דקות עד שמוכן לגמרי.

הוציאו מהתנור והגישו עם רוטב הסלסה.


שוקי עוף ברוטב רימון

מתכון: שף אוהד אלט

החומרים (8 מנות)

16 שוקי עוף

8  רכז רימונים

3 עגבנית קלופות ומרוסקות

2 כפיות ג'ינג'ר מגורר

כף גרעיני כוסברה כתושים

2 כפות שמן זית כתית מעולה

1/4 כפית מלח ים אטלנטי

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את שוקי העוף עם רכז הרימונים מוסיפים את הג'ינג'ר וגרעני הכוסברה והתבלינים מכסים ומצננים כשעתיים .

חממו בסיר גדול על להבה בינונית את שמן הזית והוסיפו את שוקי העוף לצריבה קלה. הוסיפו את שאר החומרים, כסו ובשלו על אש נמוכה כשעה וחצי .

הגישו שני שוקיים עם שתי כפות רוטב.

תגובות

דר רני פולק
דר רני פולק
מנהל את המרכז לבישול ואורח חיים בריא במרכז הרפואי האוניברסיטאי - הדסה