פתחנו שולחן חג עם שף חיים כהן
שף חיים כהן התארח בכמוני והשיב לשאלות שלכם לקראת ראש השנה. ריכזנו כמה מהתובנות והטיפים שעלו באירוח ואנו מגישים לכם אותם באהבה באריזת חג מהודרת. (ויש גם מתכונים!). שנה נפלאה וטעימה, צוות כמוני
11/09/12 22:51
1407 צפיות

שף חיים כהן התארח בכמוני והשיב לשאלות שלכם לקראת ראש השנה. ריכזנו כמה מהתובנות והטיפים שעלו באירוח ואנו מגישים לכם אותם באהבה באריזת חג מהודרת.
שף חיים כהן על בישול ללא מלח;
מהניסיון שלי, אין פתרונות קסם לבישול ללא מלח, ודאי למי שחווה בעבר אוכל עם מלח ונאלץ להוריד אותו. מצד שני, צריך לנסות להתרגל לטעמים אחרים שהם ללא מלח, שאפשר להשיג אותם באמצעות שימוש בעשבי תיבול טריים - הרבה כוסברה ופטרוזיליה, כמו גם ריחן. אפשר גם לעשות שימוש בתבלינים יבשים ארומטיים, למרות שצריך לוודא שאין בהם תוספת מלח.
חיים כהן על רעיונות לשימוש ברימון;
אפשר להכניס רימון לסלט חסה למשל, לסלט קינואה ולסלטים רבים אחרים. אפשר גם לסחוט מיץ רימון וכך להימנע מהגרעינים.
חיים כהן מתבקש לספק רעיונות למזון קל לעיכול, רצוי בלי הרבה סוכר, כמעט נוזלי ושיכיל הרבה אבות מזון.
חיים כהן: אפשר לערבב סלק מבושל לתוך פירה תפו"א, הוא מרכך את הפירה.
אפשר להוסיף חלב/מים ולהפוך למרק. אפשר גם לבשל כרובית שלמה במים רותחים עד חצי ריכוך ואז להכניס לתבנית בתנור ולהפעיל במצב גריל. בהגשה מוסיפים טחינה או שמן זית ולימון.
חיים כהן על הכנת קציצות ללא ביצים, שומשום או גלוטן;
התפקיד של הביצה והלחם בקציצה הוא לקשור את התערובת ולאוורר אותה, אך זו לא חובה.
אפשר להימנע מביצה ולחם ובמקום זה להכניס ירקות מבושלים במצב של פירה.
תפוח אדמה אחד מבושל, מעוך לפירה, על חצי קילו בשר, יעשה את העבודה של הביצה והלחם.
אפשר גם גזר, או ערבוב של שניהם.
חיים כהן ברעיון איך להפתיע בארוחת החג;
מניסיוני, רצוי לשנות רק מתכון אחד ממה שרגילים - זה יעשה את ההפתעה. עשרה מתכונים חדשים יכולים להפיל את הארוחה. מתכון אחד חדש יהיה בולט על הרקע המסורתי.
מתכון מרשים וקל תמיד כרוך בנתחים גדולים שנכנסים לתנור ומוגשים יפה על הצלחת.
לצערי הנתחים האלה יקרים מאוד.
זה יכול להיות רוסטביף עגל או צלעות עגל, צלעות טלה.
אפשר להפתיע במנות של בצק פילו שמחביא בתוכו מרכיבים שונים - בשר, תפוחי עץ מקורמלים ואגוזים.
חיים כהן ברעיון למנת ילדים טעימה, מהירה וקלה להכנה;
בטטות בתנור עם סילאן (החום הגבוה מקרמל אותן והמלח מוציא נוזלים) כך מתקבל טעם חזק של בטטה שילדים אוהבים. אפשר להגיש עם קצת טחינה.
טיפ - השימוש בגריל של התנור הוא פתרון מהיר ונקי לאנטיפסטי, ירקות למיניהם ואפילו עוף. הגריל הוא פתרון שקצת נשכח אבל מביא תוצאות מצוינות.
גם עגבניות שרי בגריל עם קצת עשבי תיבול - אפשר להוסיף לפסטה ולסלטים.
ולסיום השף מתבקש לספק מתכון המבוסס על חזה הודו אבל שלא יצא לאחר הבישול יבש.
חיים כהן: לחתוך חזה הודו לקוביות של סנטימטר, לתבל במלח, פלפל וקמצוץ קינמון. להקפיץ קלות בשמן זית ולהניח בצד.
לקחת תפוחים חמוצים מקולפים חתוכים לקוביות באותו גודל של הבשר, תפוח לכל 250 גר', לערבב עם כפית סוכר חום ולהניח בגריל למספר דקות עד ריכוך התפוחים והמסת הסוכר. לערבב מדי פעם. (במתכון המקורי קרמול התפוחים נעשה במחבת עם חמאה).
לערבב את הבשר עם התפוחים, להוסיף 100 גר' אגוזי מלך קצוצים, ואפשר להוסיף גם מעט כמון.
להכניס את התערובת לריבועי בצק פילו של 12-15 ס"מ, לארוז לשקית ולהבריש את הבצק בעזרת מברשת ושמן זית.
להכניס לתנור ב- 180 מעלות ל10-15 דקות.
אפשר לשדרג את התערובת עם כף רכז רימונים וכפית דבש.
תגובות
עוד פוסטים בבלוג: בלוג הבית של כמוני
הזמנה לצפיה בזום: החורף כאן - איך החיסונים יכולים להגן עלינו?
למי שפספס - הקלטת ההרצאה המלאה שהתקיימה ב-18.12.23 עם ד"ר ענת וידר-פיינסוד
קראו עוד
מוזמנים למפגש בזום: החורף כאן - איך החיסונים יכולים להגן עלינו?
יום ב׳, 18.12.23 בשעה 20:00
קראו עוד
הזמנה לשיחה בזום בנושא: תרופות בעת מלחמה עם הרוקחת סימה ליבני
יום ראשון 5.11.23 בשעה 20:00
קראו עוד
הזמנה לשיחה בזום בנושא: תרופות בעת מלחמה עם הרוקחת סימה ליבני
יום ראשון 5.11.23 בשעה 20:00
קראו עוד
הזמנה לשיחה בזום בנושא: תרופות בעת מלחמה עם הרוקחת סימה ליבני
יום ראשון 5.11.23 בשעה 20:00
קראו עוד