מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםבישול בריאמה אתם מבשלים לסדר?

26/03/12 20:05
775 צפיות
שלום לכולם

אין כמו חג הפסח להיפגש שוב ולבשל ביחד. האתגר בבישול כשר לפסח הן הפחמימות. אחד הפתרונות המומלצים הוא שימוש בבצקי ירקות. כשרים לפסח ומומלצים בכל ימות השנה. נסו את המתכון הבא:

רולדת בצק תרד ממולאת ממרח סלמון

חומרים  (12 מנות)
ממרח סלמון
- 1 סטייק סלמון (250 גר')
- 2 כפות יוגורט
- 2 כפיות טחינה גולמית
- 1 כף מיץ לימון
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

רולדה
- 350 גרם תרד טרי חלוט
- 3 ביצים מופרדות
- מלח ופלפל
- קורט אגוז מוסקט

אופן הכנה
ממרח סלמון
- מלאו סיר בינוני במים עד לגובה של 5 ס"מ והרתיחו על להבה גבוהה
- רפדו מאדה סיני בעלה חסה והניחו עליו את סטייק הסלמון. סיגרו
- אדו כ 3-5 דקות. עד שהדג רך
- הכניסו למעבד מזון את הסלמון, היוגורט, מיץ הלימון, הטחינה הגולמית, המלח והפלפל ורסקו עד למרקם של ממרח
רולדה
- חילטו את התרד והעבירו אותו עם החלמונים במעבד מזון
- להקציף את החלבונים ולקבל למחית שבקערה
- שיטחו את התערובת על נייר אפיה משומן ואפו בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ 10 דקות
- שימו על משטח העבודה מגבת והניחו עליה נייר אפיה. על הנייר הפכו את הבצק וגלגלו עד לקירור
- פיתחו את הרולדה ומירחו שכבה דקה של ממרח הסלמון
- גלגלו חזרה את הרולדה ופירסו לפרוסות
 

טיפים:
- שימו לב להוציא את הדג מהמאדה לפני שהשומן מופרש החוצה מהדג (מופיע כגבישים לבנים בצידי הדג)
- במידה וילדכם מעדיפים ממרח לו יש צבע מוכר יותר, המירו את הסלמון בטונה אדומה, וותרו על היוגורט והוסיפו 2 כפות טחינה גולמית ליצירת ממרח טונה
- לממרח עשיר יותר בטעמים הוסיפו עירית קצוצה או כל עשב תיבול אחר שאתם אוהבים
- במידה ואין לכם מאדה ניתן למרוח את פילה הסלמון בכף שמן זית ולצלות בתנור שחומם ל 180 מעלות לכ 7-10 דקות.

בתיאבון
רני

תגובות

דר רני פולק
דר רני פולק
מנהל את המרכז לבישול ואורח חיים בריא במרכז הרפואי האוניברסיטאי - הדסה