רשלנות רפואית בפסיקה: הצוות הרפואי הסתמך על גיליון רפואי לא עדכני
21/02/12 11:22
250 צפיות
הצוות הרפואי הסתמך על גיליון רפואי לא עדכני, ולמנותחת נגרמו סיבוכים שהובילו למותה:
בשם עיזבונה של מנוחה ז"ל (רחל) הוגשה תביעת נזיקין בגין רשלנות רפואית כנגד קופת חולים שירותי בריאות כללית.
בחודש אפריל שנת 2002, בהיותה בת 81 שנים, עברה רחל ניתוח בבית חולים כרמל לצורך הסרת גידולי ממאיר בגדם. במהלך הניתוח נזקקה רחל להנשמה מלאכותית והיא אף נזקקה לתמיכתן של תרופות המיועדות להגברת קצב הלב, ולאחר הניתוח היא הועברה ליחידה לטיפול נמרץ כללי על מנת לקבל המשך טיפול וגמילה מההנשמה. כעבור שלושה שבועות, הועברה רחל למחלקה פנימית ב' להמשך טיפול, וכעבור יומיים נקבע מותה.
כאמור, המקרה המצער הביא לכך שבשם עיזבונה של רחל הוגשה תביעה כנגד קופת החולים. את טענות הרשלנות הרפואית תמכה התביעה בחוות דעתו של מומחה, שהעריך כי רחל לא הוכנה כראוי לקראת הניתוח ואף לא הייתה בצום לפני ניתוח די זמן.
בית המשפט בחן את חוות הדעת הרפואיות, ואת טענת התביעה לקיומה של רשלנות רפואית בהכנה לניתוח גרמה לדלקת הריאות החמורה שהתפתחה אצל רחל לאחר הניתוח ושהובילה, בסופו של דבר, למותה. ממצאיו של בית המשפט מטרידים ביותר.
בית המשפט מצא, כי בחודש מרץ, כחודש לפני ביצוע הניתוח בפועל, אושפזה רחל על מנת לעבור את הניתוח, אך בשל אילוצים טכניים הניתוח נדחה והיא שוחררה לביתה. וכך, כשרחל אושפזה שוב על מנת לעבור את הניתוח, התבסס הצוות הרפואי על גיליון ההכנה של חודש מרץ, שמולא כחודש לפני המועד בו נותחה רחל בפועל. מחדל חמור זה בוודאי מהווה רשלנות רפואית, שכן הסתמכות על גיליון רפואי שאינו מעודכן יצר בלבול והסתמכות על נתונים שאינם מדויקים ואינם עדכניים דיים.
לאור זאת קבע בית המשפט, כי לא ניתן לקבוע בוודאות הנדרשת כי רחל החלה את הצום שלפני הניתוח בזמן. אלא להפך, הסיבוכים הרפואיים מהם סבלה רחל לאחר הניתוח, מתיישבים יותר עם המסקנה שהיא לא הייתה בצום במשך הזמן הנדרש לפני ניתוח מסוג זה שעברה. משמעות הדברים היא, שמסתבר יותר לומר, שמתקיים קשר סיבתי בין קיומה של רשלנות רפואית לבין הנזקים שנגרמו לרחל ושהובילו לבסוף למותה.
מכאן עבר בית המשפט לבחון את שאלת הנזק והפיצויים לא זכאי עיזבונה של רחל.
בית המשפט קבע, כי רחל סבלה במשך כחודשיים מיום הניתוח ועד שנפטרה, ועל כן העמיד את הפיצוי בגין ראש הנזק של כאב וסבל על 150,000 ₪. בגין קיצור תוחלת חייה של רחל פסק בית המשפט 200,000 ₪ פיצויים. בנוסף, נפסקו 7,000 ₪ בגין הוצאות קבורה. סה"כ פסק בית המשפט כי עזבונה של רחל זכאי לפיצויים בסך 357,000 ₪.
מקרה טראגי זה, בו מותה המיותר של רחל נגרם עקב רשלנות רפואית בלתי נתפסת, מצטרף לרשימת מקרים הולכת וגדלה, בהן רשלנות רפואית של הרופאים שאנו מפקידים את חיינו בידיהם מובילה לתוצאות בלתי הפיכות. אם חלילה מישהו מבני משפחתכם סבל מתוצאות של רשלנות רפואית אנו ממליצים לכם לפנות לעו"ד המומחה בתחום הרשלנות הרפואית.
תגובות
אלמוג רפאל עו"ד
שותף מייסד במשרד עורכי הדין אלמוג-שפירא, המתמחה בתחום הביטוח והנזיקין, לרבות רשלנות רפואית. אתרים: www.rlaw.co.il |...
עוד פוסטים בבלוג: רשלנות רפואית
רשלנות במתן הסבר לפני טיפול קוסמטי
אישה החליטה לעבור ניתוח קוסמטי פשוט של הרמת עפעפיים ובעקבות המלצת הרופא המטפל, עברה טיפולים קוסמטיים רבים ...
קראו עוד
עיבוי הפין לא צלח כתוצאה מרשלנות רפואית
רשלנות רפואית בניתוח הגדלת איבר מין - בית המשפט חייב מרפאה בתחשלום פיצוי ע"ס 600,000 שקלים בגין התרשל...
קראו עוד
בית החולים המתין עם הטיפול, המטופל איבד את ראייתו - האמנם רשלנות רפואית ?
רשלנות רפואית עיניים - איבוד ראייה: מטופל הגיע לבית חולים...
קראו עוד
אחריות פלילית בשל רשלנות רפואית בטיפול רפואי
ילדה בת חמש וחצי הגיעה לבית החולים לשם מעבר ניתוח בקע טבורי, ניתוח פשוט לכאורה. הילדה לא קיבלה השגחה מספקת וכעבור...
קראו עוד
רשלנות רפואית בשל אי מסירת מידע/פגיעה באוטונומיה במסגרת ניתוח
החולה נכנס בהמלצת רופאיו לניתוח חך והחל לסבול מיד לאחריו מתופעות קשות כגון: עייפות, יובש בפה, חנק וקשיים בנשימה. האם ...
קראו עוד