מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

בריאות זה הכל

מה זה אומגה 3 ? למה זה טוב? איזה מקור עדיף?

מאת iscon
13/09/10 17:41
2331 צפיות
אומגה 3

לאחרונה מתפרסמים הרבה מאמרים על אומגה 3, רוב הציבור אינו יודע כלל מה זה, רק יודעים שיש המון פרסומות של חברות שונות שמשווקות אומגה 3 בשמן דגים ובשמנים אחרים.

מהי אומגה 3?
אומגה 3  הוא שם כללי לאחת מתת הקבוצות של חומצות שומן רב בלתי רוויות.  מחקרים הראו כי מינון מתאים של אומגה 3 בתזונה קשור להשפעות בריאותיות חיוביות, ובשל כך הוא משמש כתוסף תזונה נפוץ.
חומצות שומן רב בלתי רוויות - מתחלקות לתתי הקבוצות אומגה 3 ואומגה6. המספרים 3 ו-6 מתייחסים למיקום הקשר הכפול בשרשרת הפחמנים.

הגוף אינו יודע לייצר בעצמו את האומגה 3 ולכן חייבים לספק לו את החומצות הללו ממקור חיצוני, זאת אומרת  דרך המזון או תוספי תזונה.

קבוצת אומגה 3 מכילה מספר חומצות שומן:
* חומצה אלפא-לינולנית - ידועה בשם ALA
* חומצה איקוסאפנטאנואית - ידועה בשם EPA
* חומצה דוקוסאהקסאנואית - ידועה בשם DHA
EPA וDHA נוצרות בכבד מפירוק של ALA.

תפקידן העיקרי של חומצות אומגה 3 הוא לשמור על גמישות נכונה של קרומי התאים, כך שכל הקולטנים של התא יוכלו לפעול בקליטה והעברה של מסרים וחומרים בצורה תקינה.

מקורות לאומגה 3 
דגי מים קרים, צמח המרווה המרושתת, צמח מרווה צ'יאה, אצות וצמחי מים עמוקים בעיקר מהאוקיאנוס הצפוני. כמו כן אפשר למצוא אותן בריכוז נמוך יותר בשמן פשתן, צמח רגלת הגינה (ריג'לה), אגוזי מלך, תרד ושמן קנולה (בכבישה קרה).

אומגה 3 ממקור דגי (שמן דגים) הוא טוב אך יש בו חסרונות:
טעם דגי לא נעים, לאחר הנטילה (גם בקפסולות).
חומציותו גורמת לצרבות ויוצרת עומס על הכבד
אסור לנטילה למי שנוטלים מדללי דם.
מתחמצן במהירות (גם בתוך הגוף).
מכיל מתכות כבדות ורעלים (עופרת, כספית, ניקל קדמיום, PCB's ועוד)
יצרני שמן הדגים טוענים כי הם מנקים את הרעלים אולם כמה שלא ינקו עדיין נשארות כמויות קטנות של רעלים אלו המצטברות בכבד ופוגעות בבריאות.

שמן פשתן מכיל ארסניק (סוג של רעל) וכן הוא מתחמצן מהר, לכן אסור לצרוך אותו לאורך זמן.
גם שמן מרוות צ'יאה מכיל רעלן שאינו מאפשר צריכה קבועה לאורך זמן, גם הוא מתחמצן מהר.

אגוזי מלך, תרד וקנולה הם מקור טוב לאומגה 3 אך דרושות כמויות כמויות עצומות מהם כדי לקבל את הכמויות הדרושות לשמירה על  בריאות תקינה.

כשמשתמשים בשמנים באופן כללי החשוב ביותר הוא מהירות החימצון של השמן - שמנים שמתחמצנים במהירות מחוץ לגוף, ממשיכים בחימצון גם בתוכו, שמן מחומצן מזיק לבריאות, השמן מצמח המרווה המרושתת (טוענים כי זה זן המרווה בה השתמש הרמב"ם לרפואה) הנו העמיד ביותר בפני חמצון מכל שאר השמנים שצויינו קודם.

שמן המרווה המרושתת מכיל אומגה 3 ALA (חומצה אלפא לינולנית) הקיימת בחלב אם והגוף ממיר אותה גם לEPA ולDHA (שמן דגים מכיל EPA וDHA בלבד).

השילוב של אומגה 3 ALA ביחד עם תכונות המרפא של המרווה המרושתת נותן אפקט רפואי שמסייע לרפא הרבה מאוד מחלות כרוניות: סוכרת, כולסטרול ושומנים בדם, לחץ דם גבוה, הפרעות קשב וריכוז, אלרגיות, פיברומיאלגיה, קרוהן, קוליטיס, פסוריאזיס, ראומטיזם.
ישנן עדויות ממשתמשים במוצר זה המעידים על נסיגה בגידולים סרטניים, נסיגה באלצהיימר ופרקינסון, מטופלי כימותרפיה מדווחים על הקלה משמעותית בתופעות הלוואי.

אני יכולה להעיד באופן אישי על ההשפעות לטובה של שמן המרווה המרושתת שעשה לי ולבת שלי שהן ממש בגדר נס שפתר לנו בעיות בריאות שסבלנו מהן שנים וששום תרופה או מוצר קונבנציונלי או טבעי אחר לא צלחו לרפא לנו.

תגובות

iscon
13/09/10 17:43

מי שמעוניין לשמוע לאילו מצבים רפואיים מסייע שמן המרווה המרושתת מוזמן לפנות אלי בטל' 03-9246098

iscon
iscon
רפלקסולוגית בכירה ומטפלת הוליסטית רב תחומית - ייעוץ תזונתי, צמחי מרפא, ארומתרפיה, פרחי באך, רייקי, הילינג, שימוש בקריסטל...