מאפינס מלוחים וקלים להכנה
כשאני נתקעת בלי לחם ומאד מתחשק לי, אני מכינה את המאפינס האלו שלעולם לא מאכזבים. ממליצה להשתמש בתבנית סיליקון למאפינס. אשמח לקבל מכם פידבקים. בתיאבון!
26/01/12 1:07
352 צפיות

והפעם - מתכון פשוט למאפינס מלוחים, טעימים וקלים להכנה. אהובים הן על ילדים והן על מבוגרים, ניתנים לאכילה עד 3 ימים לאחר ההכנה, בפני עצמם או ליד סלט-ממרח וכיו"ב. תיהנו ובתיאבון!
אז איך מכינים מאפינס מלוחים וטעימים? הנה מתכון ל6 מאפינס גדולים. ממליצה להשתמש בתבנית סיליקון למאפינס, אם כי גם אותה אני מרססת במעט תרסיס שמן (קנולה או חמאה).
חומרים:
בירה - כן כן בירה. אני השתמשתי בבירה "סקול".כל בירה הולכת אבל כדאי להעדיף בירות קלילות יותר, כלומר את הבהירות. משתמשים במתכון זה בשליש בקבוק לערך
קמח מלא תופח מאליו (אריזה ירוקה צהובה של אסם) בערך 3/4 כוס
ביצים- 2-3 גדולות
גבינת שום שמיר גביע שלם - אני העדפתי 5% שומן (אפשר גם עם סימפוניה עירית או פלפלים קלויים במקום)
גבינה בולגרית עדינה 5% חתוכה גס
רוזמרין במטחנה
טימין כתבלין
איך להכין?
תחילה טורפים בקערה את הביצים. לאחר מכן מוסיפים ומערבבים את כל החומרים היבשים יחדיו, רוזמרין וטימין בכמות לפי הטעם אבל כדאי להשקיע ולשים ה-ר-ב-ה - רק לשים לב שטחון היטב. מוסיפים לביצים.
כעת מוסיפים את הגבינה השלמה ומערבבים. לאחר מכן יש להוסיף את הגבינה החתוכה גס (אלו חתיכות אשר ייאפו בשלמותן ויתנו טעם וחיות למאפין), לבסוף מוסיפים בהדרגה בירה לתערבות ומערבבים היטב.
כאשר התערובת יותר רטובה מאשר יבשה, והופכת לעיסה בצקית דביקה - זה האות שלנו לעבור לתבנית.
רטוב מידי? הוסיפו קמח.
אופציות גיוון: שמנת חמוצה אחת בתערובת,הוספת זעתר או אורגנו.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מבעוד מועד ל 180 מעלות, אופים כ 20 דק במצב טורבו, בודקים לפי קיסם ולפי הריח. מוציאים, מקררים מעט ומשתדלים להפסיק לאכול אחרי שטורפים את הראשון.
*לאור השימוש בקמח תופח+ בירה, העיסה תופחת במהירות שיא. ילדים מאד אוהבים לראות את זה מתרחש לנגד עיניהם, אז להזהר מהתנור אבל לתת להם לחוות.
בתיאבון!
אז איך מכינים מאפינס מלוחים וטעימים? הנה מתכון ל6 מאפינס גדולים. ממליצה להשתמש בתבנית סיליקון למאפינס, אם כי גם אותה אני מרססת במעט תרסיס שמן (קנולה או חמאה).
חומרים:
בירה - כן כן בירה. אני השתמשתי בבירה "סקול".כל בירה הולכת אבל כדאי להעדיף בירות קלילות יותר, כלומר את הבהירות. משתמשים במתכון זה בשליש בקבוק לערך
קמח מלא תופח מאליו (אריזה ירוקה צהובה של אסם) בערך 3/4 כוס
ביצים- 2-3 גדולות
גבינת שום שמיר גביע שלם - אני העדפתי 5% שומן (אפשר גם עם סימפוניה עירית או פלפלים קלויים במקום)
גבינה בולגרית עדינה 5% חתוכה גס
רוזמרין במטחנה
טימין כתבלין
איך להכין?
תחילה טורפים בקערה את הביצים. לאחר מכן מוסיפים ומערבבים את כל החומרים היבשים יחדיו, רוזמרין וטימין בכמות לפי הטעם אבל כדאי להשקיע ולשים ה-ר-ב-ה - רק לשים לב שטחון היטב. מוסיפים לביצים.
כעת מוסיפים את הגבינה השלמה ומערבבים. לאחר מכן יש להוסיף את הגבינה החתוכה גס (אלו חתיכות אשר ייאפו בשלמותן ויתנו טעם וחיות למאפין), לבסוף מוסיפים בהדרגה בירה לתערבות ומערבבים היטב.
כאשר התערובת יותר רטובה מאשר יבשה, והופכת לעיסה בצקית דביקה - זה האות שלנו לעבור לתבנית.
רטוב מידי? הוסיפו קמח.
אופציות גיוון: שמנת חמוצה אחת בתערובת,הוספת זעתר או אורגנו.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מבעוד מועד ל 180 מעלות, אופים כ 20 דק במצב טורבו, בודקים לפי קיסם ולפי הריח. מוציאים, מקררים מעט ומשתדלים להפסיק לאכול אחרי שטורפים את הראשון.
*לאור השימוש בקמח תופח+ בירה, העיסה תופחת במהירות שיא. ילדים מאד אוהבים לראות את זה מתרחש לנגד עיניהם, אז להזהר מהתנור אבל לתת להם לחוות.
בתיאבון!
תגובות
עוד פוסטים בבלוג: ויהי אור
אני פוחדת :(
אני בלחץ. אני פוחדת. אני מדוכאת וחרדה. קשה לי. מעצבן לי. מעיק לי. מישהו מבין אותי בכלל?
קראו עוד
לדעת ממה נמות
הכתב איתי ורד העלה בבלוג שלו רשומה שתפסה אותי - איך אני הולך למות. בפוסט הוא מספר על בדיקה גנטית מורכבת הנעשית לפי הר...
קראו עוד
ותרם את גופו למדע
יורם קניוק הלך לעולמו לאחר מאבק במחלת הסרטן. עקבתי אחרי הבלוג שלו כמי שאוהבת ומוקירה את המילה הכתובה בכלל - ואת שלו ב...
קראו עוד
רעיונות לבילויים נגישים בפסח
עכשיו זה הזמן לטבע. כשהכל פורח, השמים תכולים, עוד לא חם ולח והנחשים-יתושים-וכו עוד לא התעוררו. מידי פסח אנחנו יוצאים ...
קראו עוד
שמש לך מצפים?
שנים שנים אומרים לנו "אל תלך בשמש", "תהיה חכם בשמש", "תמרחי!", "תרססי!", &quo...
קראו עוד