מתכון קליל ובריא לסרבני ירקות
\"תראו איזה סלט צבעוני ונהדר אבא הכין!\" אני קוראת בהתפעלות. אין תגובה. במקרה הטוב הגדולה תעשה פרצוף, תדוג חתיכות מלפפונים ותטחן אותם במיאוס. נהדר.
04/01/12 23:41
908 צפיות
ילדים וירקות הם לא תמיד שילוב הרמוני. אז למרות ניסיונות להנחיל אכילה בריאה בבית מצאתי את עצמי עושה שמיניות באוויר בניסיון לאלתר מניפולציות שיכניסו לגופם גם ירקות ובריאות. קבלו מתכון לדוגמא.
מאז שנולדו השתדלתי לתת לירקות ולפירות בבית מקום של כבוד. לשלב אותם בכל ארוחה. להלל את יתרונותיהם, ללמד איך ואיפה הם גדלים, ללכת יחד לקטוף ולטעום, לבשל ביחד.
אבל החיך הקטן סבור אחרת והילדים הצביעו במזלג - בלי ירקות, לפחות לא חיים.
אז מה עושים?
פשטידת ברוקולי קלה ובריאה שהקטנטנים יאהבו
מצרכים:
2-3 ביצים
1-2 כפות אבקת מרק בצל
ברוקולי טרי 1-2 קילו
קוטג' 250 גרם
גבינה בולגרית 250 גרם
4 כפות קוואקר (שיבולת שועל) הקופסא של ההוא עם השפם
4 כפות קמח תופח מאליו מחיטה מלאה
אופן ההכנה:
מבשלים עד ריכוך קל את הברוקולי ומסננים
מועכים ידנית כך שעדיין נשארים גושים וחתיכות
מכניסים לקערה
מצרפים את הביצים
הקמח
הקוואקר
אבקת המרק
מערבבים היטב
אם נראה נוזלי מידי - מוסיפים קצת קוואקר
אם נראה מאד גושי - מוסיפים ביצה או גבינה
משטחים בתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ-40 דק.
מוציאים כשמשחים וכשמזלג הננעץ בפנים יוצא יבש.
אפשרויות תוספות: בצל מאודה /מטוגן לתוך הבלילה. לשלב חוץ מהברוקולי גם גזר וכרובית (לעשות באותו אופן, מבושלים ומעוכים).
אצלינו זה עובד והילדים אוהבים מאד. עובד גם עם ירקות קפואים (ברוקולי סנפרוסט וכו) אבל עדיף טריים.
אם למישהו יש עוד מתכונים ורעיונות להנדס מנות "ירוקות" לילדים "סרבנים" -אשמח לקבל.
מאז שנולדו השתדלתי לתת לירקות ולפירות בבית מקום של כבוד. לשלב אותם בכל ארוחה. להלל את יתרונותיהם, ללמד איך ואיפה הם גדלים, ללכת יחד לקטוף ולטעום, לבשל ביחד.
אבל החיך הקטן סבור אחרת והילדים הצביעו במזלג - בלי ירקות, לפחות לא חיים.
אז מה עושים?
פשטידת ברוקולי קלה ובריאה שהקטנטנים יאהבו
מצרכים:
2-3 ביצים
1-2 כפות אבקת מרק בצל
ברוקולי טרי 1-2 קילו
קוטג' 250 גרם
גבינה בולגרית 250 גרם
4 כפות קוואקר (שיבולת שועל) הקופסא של ההוא עם השפם
4 כפות קמח תופח מאליו מחיטה מלאה
אופן ההכנה:
מבשלים עד ריכוך קל את הברוקולי ומסננים
מועכים ידנית כך שעדיין נשארים גושים וחתיכות
מכניסים לקערה
מצרפים את הביצים
הקמח
הקוואקר
אבקת המרק
מערבבים היטב
אם נראה נוזלי מידי - מוסיפים קצת קוואקר
אם נראה מאד גושי - מוסיפים ביצה או גבינה
משטחים בתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ-40 דק.
מוציאים כשמשחים וכשמזלג הננעץ בפנים יוצא יבש.
אפשרויות תוספות: בצל מאודה /מטוגן לתוך הבלילה. לשלב חוץ מהברוקולי גם גזר וכרובית (לעשות באותו אופן, מבושלים ומעוכים).
אצלינו זה עובד והילדים אוהבים מאד. עובד גם עם ירקות קפואים (ברוקולי סנפרוסט וכו) אבל עדיף טריים.
אם למישהו יש עוד מתכונים ורעיונות להנדס מנות "ירוקות" לילדים "סרבנים" -אשמח לקבל.
תגובות
עוד פוסטים בבלוג: יומן האכילה שלי
בעיות נשימה ובעיות התנהגות
היפראקטיביות, הפרעות קשב וריכוז, דיכאון וחרדה, אגרסיביות יתר ועוד ועוד. זוהי רשימת הפרעות היכולות לנבוע וכנראה שיש להן ק...
קראו עוד
תנו לאסמטים לחיות
תמיד רציתי חיית מחמד, לשחק, ללטף, לא להיות לבד / אמהות פולניות תמיד אומרות שחיות זה מלכלך ומעביר מחלות. / וכך גם אמי שהו...
קראו עוד
החג מחרב לי את הצורה!
שנים של מאבק במשקל - השתדלות בנושא המזון והרבה רכיבה על אופניים, ואז מגיע חג זה או אחר וטראח אני נופלת בפח. ואז אחרי שנפ...
קראו עוד
אמא לאסמטים
ונטולין, סטרואידים, משאפים, מכשיר אינהלציה, מזרקים, מי מלח, בודיקורט ועוד היד נטויה. מכירים הא? אם כן - וולקום טו דה קלא...
קראו עוד