מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםבישול בריאסורבה תאנים ויוגרט

30/08/11 8:31
739 צפיות
הסתיו ופירותיו כבר ממש כאן. נצלו אותם לקינוחים לימים החמים שעוד נותרו. זה יכול להות כל כך פשוט...
ראו את המתכון הבא:

סורבה תאנים ויוגורט
מצרכים ל 8 מנות:
- 8 תאנים חתוכות לרבעים
- 1 גביע יוגורט טבעי 3% שומן
הכנה:
- הכניסו את התאנים למקפיא ל 3 שעות עד להקפאה מלאה
- הכניסו את הטענים הקפואות למעבד מזון ורסקו אותם תוך כדי הוספת היוגרט עד למרקם של סורבה.

שימו לב כי ליוגרטים שונים מרקמים שונים, כך שייתכן ותזדקקו לכמויות שונות במקצת של יוגורט בכל פעם שתכינו את המתכון. הוסיפו את היוגורט בקצב איטי. ברגע שכל התאנים התרסקו, והמשחה אחידה זה הזמן להפסיק ולהוסיף את היוגורט

רוצים להעשיר את הסורבה מעט יותר? הוסיפו 2 כפות עארק ו/או 4 כפות נענע קצוצה לתאנים לפני הקפאתם או פשוט למעבד המזון תוך כדי ריסוקם. ניתן גם להמתיק יותר על ידי תוספת 2 תמרים מגולענים. נסו גם אתם להעשיר המתכון עם רעיונות שלכם. לי כבר יש קופסת תאנים קבועה במקפיא...

בתיאבון

תגובות

דר רני פולק
דר רני פולק
מנהל את המרכז לבישול ואורח חיים בריא במרכז הרפואי האוניברסיטאי - הדסה