מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםקולינריאעוגיות בריאות שקדים וצימוקים (או אוכמניות/חמוציות)

עוגיות בריאות שקדים וצימוקים (או אוכמניות/חמוציות)

עוגיות נפלאות בטעם ובמרקם לצד היותן קלות ומהירות להכנה, וכאילו לא די, הפעם מדובר בעוגיות שיחידה אחת בהחלט יכולה לספק (גם גדולה וגם מעניקה תחושת סיפוק ושובע). העוגיות עשירות בערך תזונתי ודלות פחמימות/קלוריות. הסוכר בו נעשה שימוש הוא סוכר קוקוס שהפך להיות אחת התגליות המדהימות של התקופה האחרונה בשל תכונותיו המתאימות לסוכרתיים (ערך גליקמי נמוך ועומס גליקמי עוד יותר נמוך).

14/08/11 6:29
1355 צפיות
עוגיות בריאות שקדים וצימוקים (או אוכמניות/חמוציות)
להלן פירוט הערך התזונתי של העוגיות ליחידה ובסוגריים ל-100 גר'.  קלוריות (קק"ל) - (372.8) 82.3 ; שומן כולל (גר') - (28.6) 6.3; מתוכו שומן רווי (גר') - (5.9) 1.3; שומן רב בלתי רווי (גר') - (5.2) 1.2; שומן חד בלתי רווי (גר') - (16) 3.5; כולסטרול (מ"ג) - (34.7) 7.7; סודיום (מ"ג) - (115.1) 25.4; אשלגן (מ"ג) - (349.8) 77.2; פחמימות (גר') - (24) 5.3; סיבים תזונתיים (גר') - (6.5) 1.4; סוכרים (גר') - (1.2) 0.3; חלבון (גר') - (9.7) 2.1; מינרלים וויטמינים (באחוזים מהצריכה היומית המומלצת): סידן (11.4) 2.5*ברזל (9.9) 2.2*מגנזיום (31.7) 7*אבץ (10) 2.2 * A - (1.1) 0.2*B12 - (1.5) 0.3*B6 - (3.4) 0.8*C - (0.5) 0.1*D - (1.9) 0.4; E - (41.2) 9.1 המצרכים (28 יחידות) 250 גר' חמאת שקדים בחושה היטב 160 גר' סוכר קוקוס 1 ביצה XL ½ כפית אבקת סודה לשתיה קורט מלח 70 גר' קמח קוקוס (אפשר גם קמח שקדים/תפא"ד) 70 גר' צימוק אוזבקי (או אוכמניות מיובשות) שטופים ומסוננים ההכנה מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים הקמח, אבקת הסודה והמלח בקערית ומניחים בצד. במערבל עם וו שטוחה מערבלים את חמאת השקדים והסוכר למסה אחידה ומבליעים את הביצה לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את הקמח עם המלח ואבקת הסודה, מבליעים ומוסיפים את הצימוקים/אוכמניות. מבליעים לפיזור שווה. לוקחים בכל פעם גוש בגודל שזיף קטן, מהדקים קלות ומשטחים. מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה תוך שמירת מרווחים בין עוגיה לשניה ואופים 12 דקות. מוציאים ומצננים מעט לפני הניתוק מהתבנית. מנתקים ומעבירים לרשת להשלמת צינון. מאחסנים בכלי אטום (ניתנות לאחסון ממושך)על מעלותיו ותכונותיו של סוכר הקוקוס בהרחבה ברשומה שבקישור (הקלקה על הלינק תפתח את מתכון המאפינס בנגיעת קוקוס, שקדים ולוז)

תגובות

קולינריא
קולינריא
איכשהו מצאתי את עצמי לצד הדיווש האינטנסיבי, נהנית לדאוג שכל מי שאוהב לאכול - יוכל לאכול את מה שהוא אוהב... גם אם אסור לו...